Tomt

Nu kommer det eka tomt här några dagar. Återkommer med the full story och alla bilder.

Dagens pass

Spinning: 46 min 15 sek
Maxpuls: 190
Medelpuls: 150

Inte lika tufft som igår med andra ord. Men bra pass, kände mig stark hela vägen.

Nu ska jag packa my ass off. I morgon vid den här tiden är vi i Paris baby!!

Le baguette igen

I morgon vid den här tiden är vi i Paris.

Det firar vi med ett spinningpass till!

Hopplös, men glad i alla fall

Jag ska sluta skriva om min träningsplanering tror jag, det blir ändå aldrig som jag tänkt det. Därmed inte sagt att det blir dåligt, men det blir sällan som jag tänkt mig.

Dagens pass

Spinning: 49:17
Maxpuls: 192
Medelpuls: 165

Jag tryckte på riktigt bra på slutet, det var verkligen peppande att ha pulsklocka på mig. Jag gav mig sjutton på att jag skulle ha upp pulsen och det fixade jag. Jag måste bara bygga på pannbenet lite mer så att jag ger lika mycket hela passet, jag har en tendens att mesa lite i mitten när det blir jobbigt och jag vet att det är en större delen av passet kvar.

Hur som helst.


Våren till ära körde jag kycklinggult. Det är vår även fast det är kallt. Så det så.

Skorna är en hit förresten.

Utebliven träning

Jag är nog lite överambitiös i min träningsplanering ibland, att träna tre dagar i rad orkar jag inte riktigt. I söndags blev det ingen spinning, jag låg på soffan hela dagen och tittade på tv. Och lagade massor med mat förstås. Batterierna behövde laddas och så fick det bli.

Söndag natt sov jag rätt dåligt, är fortfarande trött faktiskt, så måndagskvällen spenderades även den i soffan. Superkompensation har jag hört att det kallas.

Ikväll blir det i alla fall benstyrka om jag inte somnar när jag sätter foten innanför dörren hemma och i morgon spinnar jag igen.

På torsdag drar vi till Paris!

Baksidan

När man läser många träningsbloggar, vilket jag gör, är det lätt att få en släng av prestationsångest. Tankarna kring vad som är vanligt/normalt gällande träning färgas ordentligt av de bloggar och tidningar jag läser och jag får akta mig så att jag inte börjar jämföra mig med andra.

Det tjatas ofta om att man inte ska jämföra sig med någon annan än sig själv, och det är så sant som det var sagt. Varför ska jag ha ångest över att jag tränar mindre än t ex någon som jobbar heltid som instruktör, eller någon som springer 50 km på träningspass? Jag ska bara jämför mig med mig själv och inse att under de senaste två åren har jag lyckats gå ner 20 kg, jag tränar regelbundet och jag har slutat äta saker jag inte mår bra av. Det är en ordentlig resa.


Jag har liksom muskler nu. Inte illa pinkat om du frågar mig.

Trots det är det lätt att tänka att man borde träna mer eftersom "alla andra" gör det. Ja, de bloggar jag läser kanske tränar mer men många i min omgivning tränar inte alls. Varför jämför man sig bara med människor som är "bättre" på det man vill göra än man själv är? Snacka om att trycka ner sig själv.

Hur som helst, idag blir det ett spinningpass och jag tar med mig min Garmin som inte har fått vara med och leka på väldigt länge. Jag har äntligen listat ut hur man stänger av GPSen och ska nu använda den som pulsklocka. Sent skall syndaren vakna.


Det var en fin dag när jag fick min Garmin.

Hur som helst, ha en bra söndag!

Lördagspower

Nja, det var lite dåligt tryck i kroppen idag. Pannbenet hade inte riktigt vaknat, fastän jag varit vaken sen strax efter 06 i morse. Så går det som sagt när man somnar kvart över sju på kvällen.

Idag är det stora slappardagen som gäller. Ska försöka få tag på en ny bok att läsa, ta det lugnt och mysa med älsklingen och ett glas vin ikväll. Förhoppningsvis kan jag hålla mig vaken lite längre ikväll.

I morgon blir det ett spinningpass till, det ska bli roligt!

Hepp hepp.

Fredagsmys?

Jag somnade i soffan runt kvart över sju igår kväll. Så mycket för fredagsmys..

Idag kör vi power.

Yeah baby


Vad har jag på fötterna?


Nya skor!


Men inte vilka som helst, ett par spinningskor!



Nu väntar första passet i riktiga skor. Återkommer.

Äntligen helg!

Fredag betyder fredagsspinning. Det ska bli så skönt, efter den här jobbveckan behöver jag verkligen koppla av och koppla bort i helgen. Och veckorna som kommer lär bli minst lika köriga, så är det när kollegor blir sjuka, inte så mycket att göra åt.

Hur som helst, fredagsspinning och lördagspower är vad som står på schemat. Är jag riktigt busig kanske det blir ett pass på söndag också, den som lever får se.

Trevlig helg på er!


Trött

Kroppen var trött i morse så istället för ett pass benstyrka blev det en morgonpromenad i solen. 30 minuter njutning. Tyvärr var jag lite stressad över jobbet, mycket att göra, så den mentala njutningen var inte riktigt lika stor som den kunde ha varit men det blir så ibland.

Jag försöker jobba med insikten om att allt inte är superbra hela tiden. Ibland är det jobbigt och då är det faktiskt okej att bara tycka att det är jobbigt.

Andra insikter kan man göra något åt, jag har både klippt mig och bokat tid för utprovning av linser.

Om inte

Om inte det där känns i morgon är det något som inte stämmer.

Precis lika roligt som jag trodde att det skulle bli. Synd bara att knäet inte riktigt gillar den där sortens träning.

Cirkel

Nu drar jag hem, slänger ihop middag och sen drar jag till gymmet för ett stenhårt Cirkelpass på 75 min med en gammal arbetskamrat. Det är faktiskt lite pirrigt, det var länge sen jag cirkeltränade, men det ska bli så roligt!

Personlig utveckling

Det är i motgång man utvecklas som människa, när allt i livet är rosaskimmrande och bara flyter på så "bara" är man.

Jösses, vad jag växer och utvecklas just nu!


Bilder från helgen


Vart tog våren vägen?


Här är den.


Och här.


Och här.


Och här.


Underbart väder. Underbar helg.

v 12

Jösses vad tiden går, Mars är ju snart slut..

Planen för veckan ser i alla fall ut så här:

Tisdag: cirkel75

Onsdag: benstyrka + armhävningar

Fredag: Spinning55

Lördag: Power55


Benstyrka

Ja, eftersom jag inte längre är säker på att det är sjukgymnasten som hade svaret på varför jag har ont i knäet tänker jag sluta säga rehabträning och istället kalla det för benträning. Löjligt kan tyckas, men det känns roligare att tänka på träningen på det sättet.

Dagens träning landade på:

15 min crosstrainer

3 x 25 höftlyft
3 x 8 baksida lår på boll
3 x 25 tåhävningar, raka-utåt-innåt
3 x 13 utfall/ben
3 x 10 armhävningar, 10 (!!), 3, 3 på tå
3 x 15 benböj åt sidan
3 x 10 rumplyft på alla fyra

Jag är nöjd över att jag bet ihop och körde alla 15 minuter på crosstrainern, det är inte det roligaste jag vet och så är det ju rätt jobbigt också, men jag avslutade det jag hade bestämt mig för. Bra där.

Sen gick jag över på styrkan. Jag lade till armhävningar idag för att se vart jag ligger till i min strävan efter målet i år och jag blev glatt överraskad när jag faktiskt klarade hela första settet på tå! De var inte helt strikta på slutet, men det ska jag ta tag i vid tillfälle. Roligt att se framsteg i alla fall. Benen fick kämpa de också och de känns lagom möra och genomarbetade nu.

Men nu är det jobb som gäller. Ska bara packa med mig all mat som jag ska äta i eftermiddag och sen drar jag.

En fin dag

Igår var en mycket fin dag. Vi vaknade ute hos föräldrarna där vi åt frukost och tog det lugnt länge. En prommenad i solen och lunch blev liksom pricken över det berömda i:et.

Sen drog vi tillbaka till stan, jag stannade och storhandlade på vägen och sen svidade jag om och åkte ner på stan för att köra ett spinningpass (det blev inget med det i fredags nämligen, skallen checkade ut samma sekund som jag lämnade jobbet) och det var väl tyvärr sådär. Jag vaknade inte till förrän under de sista låtarna och passet i sig var ganska tråkigt med alldeles för lite variation. Men men, all träning är bra träning.

Sen åkte jag hem, duschade och plockade lite och så kom syrran och hennes karl över med middag. Sushi, så gott. Och länge sen! Vi glodde på tv hela kvällen och bara tog det lugnt. Jag somnade på soffan vid halv elva och runt elva åkte dom hem.

Ja, en mycket trevlig lördag var det.

Nu ska jag laga lite mat inför kvällen, jag jobbar nämligen i eftermiddag, och sen får vi se vad jag tag mig för innan det är dags att åka till jobbet.

Jag önskar er alla en skön söndag.

Insikter

- Kan vara idé att skaffa linser om jag ska fortsätta med spinningen (och det verkar ju som att jag tänker göra det), det är irriterande som sjutton när ögonen åker ner på näsan hela tiden.

- Kan vara idé att klippa mig eller ta för vana att fixera luggen högre upp på huvudet om jag ska fortsätta med spinningen (och det verkar ju som att jag tänker göra det), det är irriterande som sjutton när man får luggen i ögonen hela tiden.


Bättre

Ja, veckan artade sig bra efter en mindre bra start. Jag lyckade ta mig ur de negativa cirklarna, för den här gången, och nu känns det riktigt bra.

Helgen rivstartas med det sedvanliga spinningpasset för att sedan fortsättas hos päronen. Nu är det länge sen vi var där så det ska bli trevligt till tusen. I morgon ska jag jobba lite mer åt mamma samt ha fridag så det är både vägning och massor med gottis som väntar. På söndag jobbar jag så det blir till att handla inför veckan och greja i morgon så att det är färdigt.

Men nu är det snart helg hörrni! Hoppas ni får en riktigt bra sådan.

Min värsta fiende

Ingen kan få mig att må så dåligt som jag själv kan. Jag ältar och ältar och allt är så jobbigt och blir bara jobbigare och jobbigare och det mesta händer enbart i skallen på mig själv.

Det har blivit mycket bättre, men jag har fortfarande dippar när jag tycker att livet suger och allt är riktigt riktigt jobbigt.

Jag måste lära mig att ta mig ur de negativa tankegångarna innan det kommer till den punkten att jag vill säga upp mig på fläcken, göra slut med omedelbar verkan eller bara trycka i mig godis och grejer som tröst.

Fokus på det positiva helt enkelt.

Bakis-söndag

Planerna ändrades lite när jag bestämde mig för att sova över hos fina N och dricka vin med tjejerna igår. Så, spinningen idag bokades av trots att jag mådde bättre än jag brukar efter en kväll med vin. Jag tränar inte när jag är bakis. Men det var det värt, en underbar kväll med underbara vänner och massor med skratt. Superbra kväll helt enkelt.

Nu lagar jag middag och väntar på att Top Model ska börja. Sen är det Solsidan och sen lär jag somna gott.

Hoppas ni har haft en bra helg!

6. Mål med träningen

Jag vill vara stark, sund och vältränad. Jag vill må bra och känna den där underbara ruschen av endorfiner som man får av ett riktigt bra träningspass. Jag behöver träningen för den meditativa effekt den har, när jag tränar kan jag släppa allt annat och vara i nuet.

 

Lite mer konkret för i år då:

- göra 20 armhävningar i ett svep

- bli av med knäontet så att jag kan springa igen

- träna 3 ggr/frisk vecka

 

I ett nötskal.


5. Favoritmuskel

Jag älskar att jag har muskler.


Middag

Ikväll blev det tacos till middag igen, men enligt kostschemat den här gången. Och jag håller på att lära mig (igen) att man inte måste äta tills det känns som att man ska spricka. I morgon är det vägning och fridag, jag ska äta så mycket godis! And a good night to you.

With our thoughts we make the world

Jag funderar. Planerar, tänker och klurar.

Vem vill jag vara?

Vad vill jag göra? Vart vill jag vara?

Hur ska jag göra för att ta mig till den punkt jag vill vara?

Fokus.

Vad har jag gjort idag för att komma närmare mina mål?

Fokus.

Freeeedaaaaag!

Japp, orginellt så det förslår.

I kväll är det myskväll med älsklingen och syrran. Jag längtar.

I morgon är det träning, jobb åt mor min och tjejkväll med finaste vännerna. Jag längtar.

På söndag tränar jag igen (spinning med rock-tema!) och förbereder mig inför veckan som kommer. Snart är det helg.

Le baguette

Nu är det inte långt kvar tills vi möter våren i Paris. Det ska bli härligt.

För övrigt så var jag till doktorn igår med mitt knä. Diagnosen lyder: irriterad/inflamerad sena. Botemedel: kortisonspruta. Nu är jag rent spontant ingen vän av att spruta in saker i knäna så jag pratade med hus-osteopaten och vi kom överens om att han ska gå in och reta upp inflamationen som ligger och pyr så att inflamationsförloppet kan börja om på nytt och därmed förhoppningsvis få chans att läka ut ordentligt. Så, på måndag ska vi jäklas lite med inflamationen helt enkelt.

Jag sprang igår. Om man nu kan kalla det att springa. 7 x 1 min med 1 min gång mellan. Vid "intervall" nr 6 började det göra ont i knäet. Och så kan vi ju inte ha det så nu kör vi på.

Förlåt

Kära knä,

ur djupet av mitt hjärta ber jag om ursäkt för mitt utspel tidigare idag.
Tålamod är inte min främsta egenskap vilket gör att jag kan brusa upp vid olämpliga tillfällen.
Ta den tid Du behöver för att återhämta dig så att vi kan komma tillbaka starkare än någonsin förut.
Medan du kurerar dig jobbar jag på att bygga en stark, vältränad kropp och enbart träna sådant som vi båda mår bra av.

Tack på förhand.

---

Jäkla skitknä.

Jo

Fyra treo senare är huvudvärken borta. Men jag har en mage som är i totalt uppror istället. Tur att jag tränade i morse.

Kul

Jag har inte ont i huvudet. Jag har inte ont i huvudet. Jag har inte ont i huvudet.

Morgonspinning

Frukosten smakade riktigt bra efter spinningpasset måste jag säga. 06.30 var jag på gymmet och 06.35 satt jag på spinningcykeln. Så tidigt har jag aldrig varit på gymmet förut, det såg heeelt annorlunda ut. Eller så var det jag som var trött.

Hur som helst så gick det förvånansvärt bra att spinna innan frukost. Det var lite dåligt tryck i benen men det kan lika gärna vara på grund av power-passet igår.

Det här kommer bli en mycket bra dag.

Hepp

Invägning i morse då. Den senaste månaden har jag lagt på mig ett kilo i runda slängar. Man gör vad man måste för att få valuta för kost-pengarna.

Sov på en madrass på golvet i kontoret i natt. Det bubblar i elementet i sovrummet så man tror knappt att det är sant.

Nu blir det power och core, sen ska jag hem och vika tvätt.

Hepp hepp

Annars då?

Jo, jag har träningsvärk idag (!) och i morgon börjar allvaret med kostprogrammen igen. Woohoo.

Slapparhelg

Japp, det har varit en riktigt skön helg och söndagen fortsätter i samma anda. Jag ska tvätta, handla mat och hälsa på syrran. That's about it.

Funderar på att kanske kanske springa en sväng också, vi får se.

Svettigt

Det verkar faktiskt inte bätte än att jag börjar gilla spinning. Jag vet inte riktigt hur det gick till, men där har vi det i alla fall. 4 pass spinning på 4 veckor tyder ju på att det börjar bli en vana. Jag har bestämt att kör jag 4 pass till, och tycker om det, så ska jag unna mig ett par riktiga spinning-skor också.


Jag var bra svettig, det till och med droppade om mig under passet! Säkert två droppar, inte illa.


Himlen var så vacker när jag kom hem att jag var tvungen att fota den, men som alltid blir det inte lika imponerande på bild.

Halmstad

Jag var ju till Halmstad i helgen och hälsade på en mycket kär gammal vän som jag inte sett på länge. Det var en fantastisk helg och här kommer lite bilder.


Vackert väder på lördagen.


Fantastisk utsikt vid Spritbrottet.


Fina vännen.


Tylösand.


Partyoutfit.

Och nu är det helg igen. I morgon är det spinning som gäller och på lördag ska vi till älsklingens bror med familj. På söndag laddar jag för resten av veckan för på måndag är det kostprogram som gäller igen!


Bra början

Jag inledde månaden med ett rejält rehabpass. Jag började på löpbandet: 18 x 15 sek med 15 sek ståvila + 1 x 1 minut. Knäet gnällde inte alls så det känns super. Däremot är det svårt att få till ett lätt, bra löpsteg på löpandet under så korta intervaller. Men jag klagar inte!

Därefter följde den sedvanliga rehabstyrkan:

3 x 75 bäckenlyft på stepbräda
3 x 12 enbensbäckenlyft på stepbräda
3 x 7 sidoplankan/sida
3 x 25 höftlyft/sida
3 x 15 ett ben åt sidan/sida
3 x 12 benböj
3 x 12 utfallssteg
3 x 8 rumplyft på alla fyra

Det känns mycket bra nu och jag ser fram emot nästa pass eftersom det innebär ännu aningens mera löpning.

RSS 2.0