Synd

Det är verkligen synd att appen är så dålig, internet ligger nere här hemma och jag känner för att blogga så jag får väl göra det på det lite besvärligare sättet..

Idag har varit en bra dag, både matmässigt och energimässigt. Jag hade en liten dipp på eftermiddagen när det mesta var jobbigt men det gick över hyfsat fort. Någon träning har det inte blivit, jag var för sent ute för att få plats på passet jag ville gå på, men maten har funkat utmärkt och jag har fortfarande kvällsmålet kvar så det ska intas om en liten stund.

Något som jag finner konstigt är att jag har så mycke energi helt plötsligt. Det är absolut inte negativt, bara ovant. Jag städar och plockar och grejar och det har aldrig varit min starka sida, fråga bara min kära mor.. Men jag märker hur gott det gör för själen med ett någorlunda städat hem och det riktigt kliar inombords när det är rörigt runt omkring mig. Ett friskhetstecken kanske??

Nej, nu ska jag kolla hur det går för älsklingen med nätanslutandet.

Ny dag – nya möjligheter

Japp, i fredags fick jag mitt nya kostprogram av coachen. Det är ett väldigt basic upplägg och det känns hur bra som helst.

 

Jag var ledigt hela helgen så jag har ägnat den tiden till att skruva upp gardinstänger, stryka och hänga upp gardiner, ett antal resor till IKEA, städning och allmänt mys hemma. Det är så fint och hemtrevligt nu och jag får så mycket energi av det så det är alldeles underbart.

 

Invägningen i morse var mindre rolig, men nu vet jag vart jag står och vad jag har framför mig så det är bara att köra hårt nu.

 

Har ni haft en bra helg?


Trötter

Ja, idag har jag varit vansinnigt trött hela dagen. Men snart stämplar jag ut och beger mig till Enköping för energiboost i form av häng med finaste vännen. Ska bli så trevligt!

Sätra Brunn

I helgen var jag med mamma, moster och syrran på spahelg på Sätra Brunn. Vi hade det hur mysigt som helst och det var en toppenhelg.

Det började med att vi kom dit vid halv fyra på lördagen. Då checkade vi in på våra rum och begav oss raka vägen till poolen. Vattnet var varmt och det började skymma utanför fönstren vilket gav hela upplevelsen en riktigt mysig höstkänsla. Vid sju var det dags för middag, och vi åt och drack så det stod härliga till.

På söndagen var vi ganska slitna allesammans men vi kom upp i god tid för frukosten. Efter frukosten fick vi vara med på ett pass Qui Gong och det var superhärligt. Jag blev faktiskt piggare av det! Sen promenerade vi i det vackra vädret, åt lunch och så avslutades helgen med en härlig massage och ansiktsbehandling. Fast jag kunde inte hålla mig så efter behandlingen körde jag ett kortare löppass, backintervaller, eftersom vädret var så underbart.

Jag har också upptäckt att knät inte gnäller lika mycket om jag springer i uppförsbackar som när jag springer på plan mark. Något att fundera över.

5 snabba

Jag lånar Träningsglädjes upplägg rakt av och svarar på frågorna jag hittat hos henne.


1. När ingen ser eller hör mig så pratar jag med mig själv. Speciellt när jag kör bil.

2. Jag går aldrig hemifrån utan handväskan och den är alltid fylld till bristningsgränsen med grejer. I morse var jag tvungen att uppgradera storleken på väskan för att allt skulle få plats.

3. Min blogg heter som den gör eftersom det är så jag vill leva, jag vill leva i rörelse.

4. Om jag vågade skulle jag tala om för en del människor vad jag egentligen tycker och tänker.

5. Om 10 år kommer jag att ha flyttat till hus, bildat familj och satsat mer på att utbilda mig inom hälsa och träning eftersom det är något jag verkligen vill lära mig mer om och kanske till och med jobba med någon dag.


Illa

Jösses, så illa det är med kosten just nu. Skit in, skit ut skulle man kunna säga. Och med skit ut menar jag huvudvärk, trötthet och allmän håglöshet. Men det blir ändring på det snart, på fredag får jag nytt kostprogram av coachen och på måndag kör jag igång en 12-veckors period med fokus på att förändra tankarna kring mat och träning. Det kommer bli tufft för jag vet att min värsta motståndare är jag själv, men jag vill verkligen göra det här nu. Jag ska göra mig till den person som jag vill vara istället för att bara önska att saker och ting vore annorlunda.

Pepp pepp, snart kör vi!

Yoga

Igår var ingen bra dag, det var en riktig pissdag för att tala klarspråk.

Jag avslutade den dåliga dagen med ett bra pass yoga, det första på mycket länge, och så kändes det lite bättre.

Idag är en bättre dag.

Blåslagen

Japp, idag blev det faktiskt kickboxning! Det var nära att jag slängde in handduken, hade en svacka vid tre och var så trött men så tog jag mig äntligen i kragen och kom iväg. Väl där var Perry himself på plats och han hälsade glatt och undrade sa: "så du har hittat tillbaka hit". Jo men visst svarade jag och var i princip i chocktillstånd över att han kände igen mig, det var ju ett bra tag sen jag tränade för honom sist.

Hur som helst, tekniken sitter som en smäck fortfarande men jag är sorgligt ur form. Jag teamade upp med en kille som föreslog att jag kunde använda dubbla mitsar vid de raka slagen som vi började med. Jag avböjde vänligt och fnös tyst för mig själv. Dubbla mitsar, skulle inte tro det. Och sen körde vi igång. Satans så jobbigt det var, jag var tvungen att sätta mig ner några gånger mellan ronderna. Men jag imponerade på killen jag körde med, han fick minsann se att jag inte var helt borta när det gäller teknik och det känns ju lite löjligt skönt.

Så nu sitter jag här i soffan, nöjd, lite skakig i armarna och med en del läckra blåmärken som påminner mig om att jag haft jäkligt kul på eftermiddagen.

Kickboxning

På grund av grymma köer på E4an var jag hemma halv nio istället för tjugo över sju vilket innebar att det inte blev någon träning även om jag hade velat. Men skam den som ger sig, i morgon är jag ledig så kl 17 är det jag som går på kickboxning med en nybörjargrupp! Känns lagom att börja på det viset faktiskt och det ska bli riktigt roligt..

Idag eller i morgon?

Jag hade tänkt köra mitt första pass kickboxning på flera år ikväll och jag måste erkänna att jag är grymt nersvös. Nybörjartiderna passar nämligen inte med mina jobbtider och jag läste på hemsidag att har man tränat förut är det bara att dyka upp på vilket pass som helst så det hade jag tänkt att jag skulle göra.

Efter att ha funderat på det hela dagen håller jag dock på att fega ur totalt. Tog inte med mina boxningshandskar av någon outgrundlig anledning, är i sjuk dålig form och vet inte riktigt hur det funkar eftersom det är ett i princip helt nytt ställe för mig. Så nu sitter jag och funderar på om jag ska skjuta på starten tills i morgon när jag kan gå på en träning med en ren tjejgrupp (inte för att tjejer är mesigare eller mindre läskiga, men i alla fall) eller om jag ska ta mig i kragen och faktiskt gå dit ikväll.

Dessa problem..

Morgonpromenad

I morse blev det en härlig morgonpromenad i höstsolen. 45 lite halvsvettiga minuter med lite korta inslag av löpning. Ett underbart sätt att starta dagen och jag kommer köra på samma koncept i morgon!

Enough is enough

Vikten kryper stadigt uppåt och nu är jag trött på situationen. Om jag inte gör något åt det kommer jag snart vara tillbaka där jag började för två år sedan och det är inte ett alternativ. Så, det är 11 veckor kvar på året och under de veckorna är det följande plan som gäller:

- Mental träning. Fokus på att tycka om mig själv och att tänka positivt.
- Inget socker i form av godis. Efterrätt är okej om det är fridag och jag är bortbjuden.
- Träning. I morgon börjar jag träna kickboxning igen och jag ska även bränna fett i form av morgonpromenader.
- 20 armhävningar på tå innan året är slut.
- Kostprogram. Jag börjar med ett nytt program om två veckor och jag hoppas att min coach har tid med mig även i december men det har jag inte fått svar på än.

Så nu kör jag så det ryker. Den enda tiden som finns är nu och det är nu jag ska göra de livsstilsförändringar som krävs för att jag ska bli den person jag vill vara.

Höst

Japp, hösten är underbar. Det finns inget som slår en riktigt härlig höstdag i skogen.. I fredags packade vi bilen full med kissekatter och åkte ut till päronen. Igår var vi ute i skogen och sen åkte vi till mormor och morfar för att fira att mormor har fyllt år. Det var en härlig dag.



Det var vilda western på vallen. Faxe gjorde några glädjeskutt och jag fick bekräftat att ridning sitter i ryggmärgen. Underbart.


Nyfiken i en strut..


Grabben fick rida på den lite mindre och lite latare hästen. Han tyckte det var superkul.


Morfars hästar som han kör i skogen med.


Efter en vansinnigt god middag tog vi en promenad ner till sjön.


Den gamla ekan som morfar och jag brukade åka ut på sjön och fiska i.


Det är helt klart så att jag behöver vara ute i skogen mer. Det är lugnande, uppfriskande och meditativt.

Fullmåne

Dags att göra något galet?

Besviken

Ja, appen från blogg.se har ju anlänt men den funkar inte och jag är riktigt besviken. Men men, det ordnar väl upp sig till slut.

I lördags var jag ute på landet och njöt av hösten från hästryggen för första gången på evigheter. Faxe är ljuvlig och vi hade mycket trevligt. Det var länge sen och det kändes i benen både igår och idag kan jag tala om.


Balsam för själen är det att få vara runt djur och i skogen.


Ingen är finare än Faxe..


På kvällen drog jag till Enköping och hängde med finaste vännerna. Det var en underbar kväll med massor med skratt, vin och energi. Det händer mycket i vår lilla grupp för tillfället och det är hur kul som helst!

I övrigt är det bra. Jag jobbar och det känns bara bättre och bättre. Träningen är det värre med, har inte lyft ett finger på väldigt länge, mycket på grund av förkylning och halsont, men jag hoppas verkligen att det ska ordna upp sig nu så att jag kan ta nya tag igen. Jag saknar energin och avkopplingen som träningen ger.

Nu ska jag åka och handla. Sen ska jag plantera om blommor. Två blommor behöver nya krukor på grund av de små energiknippena som numera bott hos oss i snart tre veckor.


Tussi kommer bli ledsen när jag planterar en blomma i den krukan..


Och Lisen undrar som vanligt vad jag pysslar med.

RSS 2.0