Ledig helg?

Inte direkt. Hela helgen har gått åt till renovering. Det brinner lite i knutarna nu eftersom vi har bestämt oss för att flytta nästa helg. Men jag gjorde en kupp och har nu sett till att flyttlasset går på söndag istället för på lördag. Det kändes som att det var en bra idé.

Hur som helst.

Nu ska jag diska och laga mat. Det roliga tar aldrig slut.

Har ni haft en bra helg?

Helg

Vi har ägnat fredagskvällen åt att betala räkningar (det kommer vi inte hinna i veckan), beundra vårt fina badrum, förundras över att vi har vatten i lägenheten och att rörmokaren är klar samt göra upp planer för veckan som kommer. I morgon öser vi.

Ikväll tar vi ledigt med glass och film. Fredagsmys..

Hur myser ni ikväll?

Ooops

Det var visst min tur att hämta grabben hos hans polare. Eftersom han cyklade dit efter skolan var bilen inte ett alternativ. Därför snörade jag på mig skorna, drog igång skönheten och kollade formen med en mycket lätt joggingtur.

Tyvärr kändes knäna rejält under de första minuterna. När jag blivit lite varmare avtog ontet men det var där och lurade hela tiden. Formen var det inget större fel på. Det kändes lätt nästan hela tiden.





En lekpark jag passerade. Ser ut som en damm, men se det är det inte. Ring tidningarna, nu är vårfloden här!!

Det var lite tungt när det började regna småspik, det stack och gjorde ont i ögonen kan jag tala om.



Jag var glad ändå. Glad, och lite suddig..

Nike-jackan från BBC höll mig torr fastän det regnade småspik. Snygg var den också. Jag spexade till det lite med den gula BBC-tröjan under. Kändes som en bra revolt mot vädret som bjöds. (På bilden hos sparkibaken är det för övrigt jag som står längst fram i rosa tröja på bilden längst ner till höger).

Ha nu en bra kväll. Det ska jag ha.

Hemma

Först




Sen





För nästa helg flyttar vi!!

Nya arbetsuppgifter

Idag blev det officiellt att jag ska få nya arbetsuppgifter. Det känns riktigt roligt. Det ska bli kul att få nya saker att göra just för utmaningens skull, jag ser verkligen fram emot att utvecklas och att lära mig något nytt. Dessutom har jag hört att "snacket i byggnaden" är att många tror att jag kommer att göra ett bra jobb, och det är ju bara så roligt att höra! Men eftersom jag är jag blir jag ju nervös också, tänk om jag inte gör ett bra jobb?

Innerst inne vet jag att det kommer att gå jättebra och att jag kommer göra mitt allra bästa. Det jag behöver lära mig mest är att man kan inte göra alla nöjda jämt, det går bara inte. Men man kan ju försöka så gott man kan..

Trivs du med det du fyller dina dagar med?

Kvällen har varit bra. Det blev ingen löpning idag dock, jag fegade ur eftersom det var så kallt och blött och snö ute. Jag vet, inte bra, men det får bli så den här gången. Jag tar nya tag i morgon.

I morgon ska jag förövrigt åka och köpa ett gäng flyttkartonger, det börjar bli dags att packa nu!!

En tuff dag

Den där vulkanen på Island ställer ju till en del. Den har verkligen givit mig huvudvärk idag, det är helt galet på jobbet..

Yes

Äntligen börjar jag känna mig som en människa igen. Två nätters mycket god sömn och vila krävdes det. Jag känner mig bättre i förkylningen och tack vare massage och strech igår så käner jag inte av knäna lika mycket i dag.

Nu laddag jag för ännu en dag på jobbet.



Frukosten består av quinoagröt med soyamjölk. Det står jag mig bra på.



Jag är redo för ännu en dag på jobbet.

Överansträngda knän

Det trodde i alla fall benknäckaren på jobbet att det handlade om när jag berättade om mina känningar. Han har tyvärr inte tid med mig förrän om två veckor men han visade hur jag ska massera och strecha för att bli av med problemet. Löpningen behöver jag inte vila ifrån så länge jag känner efter ordentligt och är försiktig.

Det känns bra idag. Jag är inte alls lika stel som jag trodde att jag skulle vara. Däremot har jag träningsvärken från helvetet i vaderna. Lite otippat om du frågar mig. Förkylningen var tung i morse men den känns bättre nu. Kanske kanske är jag frisk i morgon? Jag är supersugen på en löptur, det var ju så länge sen.

Idag har jag stramat åt kosten också och det har gått bra. Det blev en räksallad till lunch och sen omelett med skinka till kvällsmat.

Nu ska jag mecka in Garmin Training Center i min dator och sen ska jag lära mig allt om hur man optimerar sin träning med min alldeles egen skönhet.

Hur har din måndag varit?

Tillbaka i vardagen

Så var veckan igång igen. Jag har precis ätit frukost och sitter nu och kikar runt bland alla bloggar jag följer. Det är många som har mycket intressant att säga.

Jag är i alla fall helt slutkörd, vilopulsen låg 10 slag över vad den gjorde förra veckan och jag är såå trött. Jag är fortfarande förkyld och har fått ett superläckert munsår som verkligen är pricken över i:et.

Den här veckan ska jag öva på att lyssna på min kropp. Jag ska vila, återhämta mig och bli frisk. Jag ska också ladda kroppen med energi i form av bra näring och mat som kroppen mår bra av. Jag ska helt enkelt vara snäll mot min kropp och hoppas på att den uppskattar det så mycket att den blir frisk jättefort.

Med det sagt så vill jag återigen säga att jag har haft en helt galet underbar helg och jag skulle inte byta bort den för någonting.

BBC

Jag har haft en helt underbar helg. Jag har varit med på underbara träningspass, träffat underbara människor och fått underbara presenter. Jag har hela huvudet fullt med intryck och är helt slut i kroppen och i huvudet.

Men jag vill tacka alla som var med och bjöd på sig själva och som bidrog till den underbara helgen jag har haft. Tack.


Om någon undrar

Jag kan meddela att det inte är en bra idé att ha munnen öppen när man sprayar håret. I fall det var någon som undrade..

Packa pappas kappsäck

Nu har jag klippt mig och ätit lunch. Sitter och drar mig lite för att packa väskan, jag gillar inte riktigt att packa. Därför bloggar jag istället.

Till lunch blev det sushi för första gången på evigheter.



Jag var så hungrig att jag hann äta upp hälften innan jag kom på att jag skulle fota maten.. Jag är nog ingen "riktig" bloggare.

Till sushin blev det en ny sorts soya. Eftersom jag inte äter vetemjöl längre och det är vete i all soya fick jag lösa det genom att kila in på ICA och köpa den här:



Ja, jag äter och läser bloggar samtidigt. Det var inget bra på tv.

Indonesisk soya. Jag vet inte, jag kanske vänjer mig vid smaken. Jag hoppas det för jag tyckte inte att den var riktigt lika god som vanilg soya, lite för söt på något sätt.

Men men, det var i alla fall mycket gott med sushi.

Nej, om man skulle ta och packa kanske?

Mot Stockholm

Ja, inte riktigt än. Först ska jag klippa mig, sen ska jag packa och sen åker jag. Ska träffa en vän ikväll, som jag förövrigt ska sova hos i helgen, och i morgon smäller det. Blogger Boot Camp. Som jag har väntat.

Förkylningen känns faktiskt lite bättre idag. Jag är fortfarande snorig och jag nyser titt som tätt men det känns ändå bättre.

Nu ska jag titta på Criminal Minds och sen ska jag fixa frillan.

Ses vi i morgon?

Skärpning

Nej, nu tänker jag sluta deppa. En grinig attityd botar ingen förkylning. Så.

Förbaskade förkylning

Tja, vad ska man säga. Jag skulle uppenbarligen inte ha gått till jobbet igår.

Nu är jag bra less på att vara förkyld. Jag har visserligen "bara" varit sjuk sen i söndags kväll men så har jag ju inte världens bästa tålamod heller.

Men jag har bestämt mig för att vara frisk i morgon. Så det så.

Bänkskivor, diskho och spishäll

Japp, nu är det på plats. Ett steg närmare flytt. Woohoo.

Orolig

Nu börjar jag bli lite smått orolig. Tänk om jag inte hinner bli frisk till helgen?

Jag jobbade idag. Eller, jobbade och jobbade, jag var i alla fall på jobbet. Lite möten och lite träffar av nya anställda gjorde att jag ville vara på jobbet idag. Om det var klokt eller inte får tiden utvisa. Jag har i alla fall inte speciellt ont i halsen längre men däremot har jag skallen full med snor och jag nyser tre gånger per minut.

Aprilutmaningen
kan i alla fall dra åt skogen. Jag är trött, sjuk och tycker lite synd om mig själv och därför tänker jag äta glass ikväll. Bara så ni vet..

En riktig pain in the ***

Att inte få träna gör inte direkt underverk för humöret, I can tell you that. Och jag can tell you en massa andra ord också, men det passar sig inte riktigt så jag låter bli.

Okej då



Spänningen är olidlig..






YES!









Min alldeles egen skönhet.

Japp, hon ligger på laddning nu. Bara 1 timme och 45 minuter till sen är hon good to go. Typiskt att jag inte är det. Men leka kan man ju alltid göra.

Måste ju erkänna

Jag måste ju erkänna att jag börjar bli lite uttråkad. Men det är väl ett friskhetstecken?

En till precious

I söndags beställde jag min födelsedagspresent från älsklingen. Idag anlände den. Gissa vad det är.



Någon?



Oh, så spännande! Vad kan det vara?



Fortsättning följer..


Tisdag

Jag är hemma från jobbet idag också. Har hjärnan full med snor men halsen känns lite bättre. Alltid något.

Jag har bestämt mig för att jag kommer vara fullt frisk tills på fredag. Japp, så är det. Bara så ni vet.

Hur kommer det sig förresten att det alltid är strålande vackert väder när jag är sjuk? Vem är det som har bestämt att det ska vara på det viset? Jag skulle vilja ta mig ett snack med den som är ansvarig för det.

Ni hör ju, bara snor..

Värdelöst

Usch, det är verkligen värdelöst att vara hemma och vara sjuk.

Blä

Jag skulle verkligen behöva en löptur i solen för att skingra tankarna just nu. Det går ju inte eftersom jag är hemma från jobbet med halsont.

Psyket behöver en sak och kroppen en annan. Hur löser man det?

Så mycket känslor

Idag har jag fallit tillbaka i gamla vanor och ätit en hel del som jag skulle ha mått bättre av att låta bli att äta. Jag väntade tills sambon gått hemifrån så man skulle väl kunna säga att jag gjorde det i smyg dessutom. Jag föll tillbaka i tänket ”Jag börjar om i morgon och därför ska jag passa på att ’unna mig’ idag”, och om det är något jag verkligen avskyr så är det just den sortens tankar. I morgon är en annan dag, visst, men idag är precis lika viktig och betydelsefull som vilken dag som helst.

 

Nu för tiden är jag snällare mot mig själv, jag tycker inte att jag är en dålig människa på grund av att jag ätit saker jag själv tycker att jag inte borde äta. Jag mår inte heller lika psykiskt dåligt när sådana tillfällen inträffar (däremot mår jag fysiskt illa, men det är ju en helt annan femma), jag vet ju att två dagar inte gör 14 kg.

 

Något jag inser är dock att jag behöver vara aktsam med vad jag tänker så att jag inte börjar ”unna mig” varje dag, för då är det snart 14 kg upp igen.

 

Ni kanske förstår vart aprilutmaningen har sitt ursprung..

 

Hur som helst, en annan sak jag funderade på är att det är så otroligt mycket känslor kopplat till mat, matvanor och motionsvanor. Hur kommer det sig att jag skäms över att jag äter sånt jag själv bestämt att jag inte borde äta? Varför skulle jag vara en dålig människa för att jag ger efter för suget en dag när jag inte hade tänkt ge efter för suget? Nu säger jag inte att det är så, utan jag undrar bara vart de känslorna kommer ifrån och varför jag känner så.

 

Jag misstänker att det kan bottna i att feta människor på något sätt anses mindre värda än smala människor. Man är fet för att man har en dålig karaktär och ingen självdisciplin och eftersom viktnedgång är ”den enklaste matematiken” i världen (kalorier in – kalorier ut) måste man ju dessutom vara korkad om man är fet.

 

Något som intresserar mig är min egen inställning till övervikt. För inte alls så länge sedan var jag en person med en hög med kilon som jag behövde gå ner och jag tyckte det var omöjligt och hur svårt som helst. Jag provade den ena och det andra men det kändes som att det var fysiskt omöjligt att låta bli att äta fel saker. Så hittade jag det som verkar fungera för mig, jag uteslöt mjölk och vetemjöl ur kosten samt fick ett kostprogram att följa och kilona rasade. Och i dagsläget känns det inte speciellt svårt längre (rätt motsägelsefullt med tanke på allt skräp jag tryckt i mig idag) utan det känns som att jag verkligen kan hålla mig ifrån sånt som jag bestämt mig för att inte äta. Det är inte en kamp varje dag, varje timme, varje minut så som det var förut. Och jag märker att i och med att jag inte tycker att det är jobbigt så har jag till en viss del tagit till mig andras inställning om att ”hur svårt kan det vara, det är väl bara att låta bli att äta”. Trots att jag vet att det inte är så enkelt.

 

Många tankar far runt i huvudet denna söndagskväll. Och jag tar nya tag nu. Inte i morgon eller nästa månad utan nu.


Min aprilutmaning

Tja, jag är inte först ut med en aprilutmaning men här kommer den i alla fall.

Eftersom jag har uteslutit vetemjöl och mjölkprodukter ur kosten så har jag uteslutit en hel del saker som utgjorde en stor del av min kosthållning, som till exempel ostsmörgåsar, pasta och pastasås, glass och choklad. När jag gjorde det bestämde jag mig för att inte utesluta godis eftersom det kändes som att jag "gav upp" så mycket ändå och jag orkade helt enkelt inte "ge upp allt". Därför hade jag en fridag i veckan när jag fick äta vad jag ville (förutom vetemjöl och mjölk då). Det funkade hur bra som helst, det var inte alls svårt att stå emot suget efter sött i veckorna eftersom jag visste att jag "fick" äta en dag i veckan.

Jag hade dock en känsla av att när lördagen väl kom så var jag så inställd på att jag fick äta att jag åt bara för ätandets skull. Och jag bestämde mig för att det var okej, i alla fall så här i början av omställningen.

Nu är det dock dags att ta det här till en ny nivå och därför inför jag Aprilutmaningen från och med i morgon.

Aprilutmaningen går ut på att från och med i morgon till och med den sista april blir det inget mer socker i form av godis, glass eller läsk.

Målet med att lägga om kosten är att få en mer naturlig och avslappnad inställning till maten och till det söta. Jag vill kunna låta bli att äta godis en lördag om det är så att jag inte är sugen på godis. Och jag vill kunna tacka ja till lite glass (mjölkfri givetvis) en tisdag om det är så att jag vill ha det då.

Det här känns som ett bra beslut, jag är övertygad om att det kommer gå hur bra som helst och jag kommer att hålla er uppdaterade om hur aprilutmaningen utvecklas.

Nu ska jag äta lunch och sen ska jag åka till jobbet.

Nu har jag känt av halsen till och från i snart två veckor, och i morse kändes den mer än någonsin. Därför blir det vila idag, jag tänker göra allt jag kan för att inte bli sjuk eftersom jag ska åka bort nästa helg.

En söndag utan långpass. Aja, vad gör man inte..

Inte helt fel

Dagen har spenderats på SF, närmare bestämt med Alice i underlandet. Det var jag, grabben och hans kompis. Sen åkte jag och älsklingen till Elgiganten och hämtade hem spishäll, ugn, spiskåpa, tvättmaskin och torktumlare för att sedan släpade upp det i lägenheten (en tvättmaskin väger 75 kg, kanske skulle regga det som styrketräning?). Efter det åkte vi hem och åt tacos. Nu sitter vi vid varsin dator och slösurfar medan grabben och hans polare kollar på film. En helt okej dag med andra ord.

I morgon har jag andra planer, jag ska:
- handla
- springa långpass
- jobba

Men först ska jag surfa en stund till och sen ska jag lördagsmysa med älsklingen.

Trött

Idag känner jag mig inte på topp. Trött som sjutton och tung i kroppen. Hade planerat att gå på ett yogapass med jag  kom helt enkelt inte ur sängen.

Det får bli en vilodag idag och yoga en annan dag helt enkelt.

After work

Efter noggrant övervägande bestämde jag mig för 75 minuter skivstång/kondition på Friskis efter jobbet. Och det blev det. Jag gick dit med inställningen att jag skulle döda min muskler och ta i som jag aldrig tagit i förut.

Vi började med 15 minuter uppvärmning och fortsatte med ca 30 minuter styrka. Eftersom jag inte styrketränat på ca två veckor samt aldrig har gått på just det här passet förut fegade jag lite med vikterna och det märktes under träningen, jag blev inte lika trött och slut som jag brukar bli på Saras power och därför var det riktigt bra att avsluta det hela med 20 minuter konditionsövningar. Det var riktigt pulshöjande och gjorde att jag gick därifrån mycket nöjd.



Uppsala var grått och trist idag.



Det var inte jag efter träningspasset.

Nu ska jag ta hand om disken och sen ska jag krypa ner i en renbäddad säng och sova riktigt gott!

Trevlig helg!

My precious



We are up and running.

Äntligen! Jag har tänkt köpa mig en dator i säkert ett år men inte kommit mig för att göra det eftersom jag inte direkt hittat något som jag velat ha. Men så förra veckan stod den bara där, på Elgiganten av alla ställen. Och han bara stod där och väntade på mig. Billig var han också, my precious. Helt i min smak.

Nu kan jag äntligen surfa när jag vill och sambon får ha sin dator i fred.

Nej, en kokosboll på det och lite Criminal Minds sen är min torsdag gjord. Mmm.

Igår var ingen vanlig dag

Igår fyllde jag år. 26. Känns mäktigt. Så gammal har jag aldrig varit förut.

Jag firade genom att åka till jobbet och bjuda på fika. Och sen åkte jag hem och panikstädade och paniklagade mat eftersom pappa med familj ville komma och säga grattis. Så det fick dom göra. Och sen började det roliga.

Jag hade stämt träff med K, vi pluggade tillsammans och träffades i tisdags, innan det hade vi inte setts på ett år och det är ju pinsamt eftersom vi bor i nästan samma område. Hur som helst så började vi prata träning när vi träffades i tisdags och så kom vi fram till att vi skulle ut och springa tillsammans. K börjar från början så det blev en promenad med jogginslag. 30 minuter var vi ute och det var hur trevligt som helst. Vi ska göra om det nästa vecka.

Efter att jag följt henne till dörren drog jag på en stund själv, det blev lite drygt 4 km på ca 27 minuter, jag har faktiskt inte hundra koll på vare sig tiden eller sträckan. Det var faktiskt ganska tråkigt att springa själv efter att ha lämnat mitt sällskap, men jag bet ihop och sprang den sträckan jag hade tänkt ut åt mig i alla fall. Inget pass som kommer gå till världshistorien direkt, men alla pass kan ju inte göra det heller.

Nu sitter jag och försöker lista ut vad jag ska träna nästa gång. Ska jag köra ett pass på gymmet i morgon eller ska jag ut och springa? Om jag kör ett pass på gymmet, vad ska jag träna då? Om jag springer hur långt och hur fort ska jag springa? Om jag vill träna på lördag (ja), hur anpassar jag bäst träningen i morgon efter vad jag ska träna på lördag?

Ja, frågorna är många och jag har inte många svar just nu. Men jag skulle tro att det löser sig. Det brukar ju göra det.

Step on a monday

Ja, inte mycket att säga om det passet tyvärr. Ny koreografi för min del vilket ledde till att det blev lite rörigt då och då..

Det känns alltid lite surt när man känner för att springa en vända när passet är slut.

Snart

Om mindre än en timme är det step som gäller. Woohoo!

Vecka 13 i siffror

Totalt tränad tid

1 h och 38 minuter


Löpning

16,74 km

1 h och 38 minuter


Annan träning


Promenad 70 minuter och 6 km


Delmål och målsättningar

Jag har ju en del mål med min träning. I många år har jag försökt få till en kontinuitet i löpningen, jag har länge tänkt att jag skulle vilja springa Tjejmilen, och nu verkar det faktiskt som att jag har kommit en bra bit på vägen.

Bara att kunna riva av 6 km idag utan att nästa dö är egentligen ganska otroligt. Jag har aldrig kommit så långt i min löpträning att jag har kunnat springa 6 km i ett sträck.

Med andra ord har jag nått ett delmål som jag inte var helt klar över att jag hade, det har funnits där som någon vag uppfattning om att: "Det vore ju kul att kunna springa lite längre utan att behöva stanna eller tillkalla ambulans".

Jag måste säga att jag känner mig mycket mycket nöjd med detta.

Nästa delmål är lite mer specifikt och det är att springa Vårruset när det går av stapeln i Uppsala. Jag har inte tänkt mig någon specifik tid, eftersom det blir min allra första tävling (om man nu kan kalla det en tävling eftersom det inte finns någon tidtagning) vill jag först och främst fokusera på att fullfölja den.

Det tredje delmålet är att springa Blodomloppet i början på juni. Där har jag inte bestämt mig för om jag ska springa 5 km eller 10 km, jag har i dagsläget aldrig sprungit 10 km men fortsätter det att kännas så här bra kanske det inte är en omöjlighet.

Årets sista delmål är självfallet Tjejmilen. Där är mitt mål att klara loppen under 60 minuter.

Hur ser dina mål ut för 2010?

6 km

Idag stod det långpass på schemat men jag kände att jag inte riktigt hade tid med det. Istället för att strunta i löpningen drog jag på mig de nya löpartightsen och gav mig ut på en kortare runda. Det blev 6 km på 35 minuter. Jag var lite crazy och sprang den vanliga rundan fast åt fel håll.. Kändes som att jag skulle springa vilse vid vissa korsningar men det slutade bra i alla fall.

Det var lite tungt i början och jag beslutade mig för att det fick räcka med 30 minuter. Men efter 23 minuter kändes det så bra att jag bestämde mig för att bita ihop och köra 35 i alla fall och det gick ju det med.

Har ni tränat något idag?

Nu ska vi iväg och renovera.

Igår

Igår var en märklig dag. Jag kände mig rätt slutkörd när jag vaknade så jag åkte ut till päronen lite tidigare än planerat, kusinerna från Motala är på besök och det var bestämt att jag skulle dit på kvällen och hälsa på, men nu åkte jag dit till lunch istället.

Mamma, jag och hunden tog en promenad på 6 km och 70 minuter och det var superskönt. Vädret var okej och det var trevligt att umgås med mamma och få vara i skogen och insupa lugnet.

När vi kom tillbaka hem fick jag ont i magen så jag la mig och vilade och jag slocknade som ett ljus. Kusinerna väckte mig och så umgicks vi en stund. Vid sextiden tittade solen fram igen och det var ett underbart vårväder ute så jag bestämde mig för att springa i alla fall. Understället hade jag kunnat lämna hemma insåg jag efter en stund. Det blev 14 min uppvärmning, fartlek 1+2+3+2+1 min och nedjogg 7 minuter och vilket gav totalt 6 km på 35 minuter.

Det kändes i benen kan jag lova men jag gick inte en enda gång och det är jag mycket stolt över!

Efter löpningen kom magontet tillbaka och tog med sig lite ryggont också. Så jag åt en snabb middag med familjen och sen åkte jag hem och gick och la mig.

Idag ska vi uträtta ärenden en masse och sen ska vi till svärmor på påskmiddag.

Glad påsk allesammans!!

Fartlek

Idag blev det fartlek, totalt 6 km på 35 minuter vilket ger ett snittempo på 5:50 min/km.

Mer utförlig redogörelse får det bli i morgon. Nu ska jag lägga mig på spikmattan med en vetekudde på magen.

RSS 2.0