En underbar midsommar

Vi åkte till stugan och var där torsdag till lördag. Vi hade underbart väder och hela älsklingens familj på hans pappas sida var där.

Jag åt sill och potatis, drack vin, läste tidningar, solade (!!) och sprang. Det var fantastiskt avkopplande.

På lördagskvällen åkte vi hem och bänkade oss framför en långfilm. Den var bra med slutade dåligt.

På söndagen kom mina föräldrar hit med en vardagsrumssoffa och vi hyrde film och åt tacos. Den filmen var dålig rakt igenom.

Nu sitter jag i soffan och försöker övertala mig själv att ut och springa en sväng. Men det är svårt, jag är aptrött och det är ca 100 grader varmt ute. Och visst fryser jag mer nu för tiden men vi ska ju inte överdriva.

På lördag ska jag träffa finaste vännen I, vi ska gå ut och äta och sen ska vi se Veronica Maggio uppträda. Det ska bli superkul att komma ut, det var länge sen, och det ska bli ännu roligare att träffa vännen, det är galet länge sen vi sågs.

Ja, så var det med det.

Inte internet

Det blev 30 minuter löpning och 15 minuter styrka. Skönt.

Nu ska vi packa och åka. Är tillbaka på lördag kväll. Kommer inte ha tillgång till internet så här blir det tyst.

Ha det bra!

Snart helg

Om 1 timme och 20 minuter tar jag helg. Då går jag ner till gymmet och river av lite löpning och styrka (har blivit alldeles för lite styrka de senaste månaderna) och sen åker jag hem och packar. I eftermiddag åker vi till älsklingens pappas stuga och börjar midsommarfirandet.

Återkommer när tid finns.

Ha en glad midsommar!!

Lite siffror

För några veckor sedan speed-shoppade jag en kjol på lunchen. Jag knallade in på HM och ryckte åt mig en kjol som såg bra ut, en jeanskjol som slutade strax ovanför knäna, och jag tog den i storlek 40 och 42. När jag kom in i provhytten bestämde jag mig för att prova den i storlek 40 först och döm om min förvåning när det visade sig att den var för stor! Jag fick traska ut och hämta en i storlek 38 och den passade. Jag har alltså köpt en kjol på HM i storlek 38 och den passade. Helt otroligt.
 
Jag är 165 cm lång och i december 2008 vägde jag 82 kg. Under 2009 lyckades jag på egen hand gå ner till 75 kg och i januari i år tog jag hjälp av bästa Madde och fick ett kostprogram som uteslöt mjölkprodukter och alla sorters sädesslag samt var anpassat i kalorinivå till att jag ville gå ner i vikt. Idag väger jag 64,8 kg.
 
I hela mitt vuxna liv har jag velat gå ner i vikt och jag har vid några tillfällen lyckats med det men det har varit tillfälligt och jag har aldrig kommit under 70-strecket. Idag väger jag 64,8 kg och jag tränar och mår bra. Jag har inte munsår och huvudvärk längre (förutsatt att jag inte slarvar med kosten) och jag är mycket piggare och gladare än jag var förut. Jag trivs med mig själv och jag har börjat tycka om mig själv mer och mer. Det är underbart och fantastiskt och faktiskt lite ofattbart. Det är liksom inte svårt längre. Jag unnar mig saker som en kebabtallrik, ett glas rödvin eller enorma mängder godis (ibland) och ändå går jag ner i vikt. Jag har hittat det som fungerar för mig och jag börjar sakta men säkert inse att jag är inte överviktig längre, jag är normalviktig och jag känner mig jäkligt snygg.

Jag är lyckligt lottade och mycket tacksam för allt gott som finns i mitt liv.

Dagens pass

Idag blev det ett snabbt pass på löpbandet på jobbet. Det var länge sen jag sprang på löpband och jag hade liksom glömt bort hur det kändes. Men det kom snabbt tillbaka till mig och jag öste på. Det blev 30 minuters löpning och 4,44 km. Det var lite märkligt för det gick tydligen mycket långsammare än vad det gör när jag springer ute men jag tyckte ändå att jag sprang snabbare än jag brukar. Men men, jag hänger inte upp mig på det. 30 minuters löpning är helt okej.

 

Jag gick tillbaka till januari i min träningsdagbok och tittade på hur passen såg ut då. Första passet i år var ett ”intervallpass” på löpbandet och det såg ut så här:

 

2 + 5 x 6 min + 4. h 5,5 + 8,2. 2 min gång mellan.

Morgonträning efter frukost, på jobbet. Skönt. Inte speciellt jobbigt. Lite ont i foten de sista 3 minuterna, skavsår..

 

Det känns riktigt bra att få ett sådant tydligt kvitto på att jag har förbättrats. Ganska mycket till och med. Det känns riktigt bra och hur roligt som helst!


Långpasslördag

Eftersom knät kändes som vanligt igår och jag var riktigt sugen på att springa bestämde jag mig för att göra just det. Det blev ett långpass runt Gränby 4H-gård, Gränby ishall och längsmed Fyrislundsgatan ner till Jet och sen hem. Det blev 10,95 km uppdelat på 3 x 20 minuter med 3 min gång mellan.

Passet i siffror:

Distans:                       10,95 km
Tid:                             1:01:10
Genomsnittligt tempo:    6:03 min/km
Förbrukade kalorier:      767
Genomstittlig puls:         177 bpm

Jag kände inte av knät alls förren under intervall 3 och då kändes det mer trött än ont. Jag bet ihop (på gott och på ont) och nu känner jag inte av det alls. Hoppas att det håller sig så och att jag inte gjorde bort mig när jag fortsatte springa.

Hur som helst så älskar jag löpning.

Och jag slog nytt distansrekord idag.

En till tripp till naprapaten

Ja, så får det bli. Idag har jag ont i höger knä mest hela tiden och i bägge knäna när jag går i trappor. Och så kan vi ju inte ha det. Ska tillbaka till naprapaten på måndag.

Ikväll ska vi ut och äta och sen ska vi till Katalin och lyssna på The Baseballs. Det ska bli mycket trevligt och ett välkommet avbrott i vardagslunken.

Trevlig kväll!

Löpning

Jag hann inte till yogan så det fick bli ett löppass istället. Jag bestämde mig för att jag skulle springa 6 km vilket skulle bli 4 varv runt slingan bakom Årstahallen. Men efter halva rundan fick jag ont i högerknät och det gick inte över. Efter 5 km bröt jag och gick hem och strechade istället.

Jag har nu bestämt mig för att jag ska ändra inställning. Ut med det negativa och in med det positiva.

Så.

Kvällens träning blev alltså:

Tid:            29:23
Sträcka:    5 km
Tempo:      5:53 min/km
Snittpuls:  176


Yoga

Ikväll jobbar jag till 19 och efter det är jag inbokad på ett yogapass på Ultuna. Jag har aldrig varit på den anläggningen och tränat så det ska bli spännande. Jag känner ett stort behov av yoga just nu. Det är mycket som är jobbigt för tillfället och eftersom jag inte kan påverka det behöver jag lära mig att hantera det på ett annat sätt. Jag tror att yoga är utmärkt för just det.

Nu ska jag åka till jobbet. Ha en bra dag!!

Step step step

Igår var jag och syrran på step. Det var riktigt roligt och idag har jag härligt skön träningsvärk i benen. Knäna gnällde lite grann men konditionen har blivit mycket mycket bättre för jag tyckte inte passet var speciellt jobbigt och jag brukar vara döende efter ett sånt där pass.

Nu sitter jag och försöker lista ut vad jag ska träna ikväll. Det få nog bli en löptur efter jobbet tror jag.

Vad skönt det är att vara igång igen!

Släpp och gå vidare

Jag älskar verkligen att prata med min älskling. Han är så klok och insiktsfull och det går verkligen inte att lura honom. Han ställer de svåra frågorna och tvingar mig att vara ärlig mot mig själv.

Jag har den senaste månaden fallit tillbaka i gamla vanor och ätit mycket skräp. Jag har inte gått upp i vikt och det har jag använt som ursäkt för att fortsätta äta. "Vi har inget kök, jag är trött, jag är ju inte tjock". Men så kan jag inte hålla på för då kommer jag tillslut gå upp i vikt igen och det vill jag inte. Därför är det skärpning som gäller från och med nu. En fridag i veckan och den här veckan blir det ingen mer eftersom jag hade en idag. För tillfället är det inte vikten jag är mest oroad för utan sockersuget som jag inte har ork att stå emot. Så kan vi inte ha det.

En annan sak som vi pratade om var att bara för att saker och ting inte blev precis så som vi hade tänkt oss med lägenhet och flytt (vi hade föreställt oss att vi skulle vara färdiga med renoveringen innan vi flyttade in) så kan vi inte gå omkring och sura för det. Vi kan inte heller låta det samlas hur mycket skräp som helst överallt bara för att vi renoverar. Så från och med idag ska vi alla hjälpas åt för att hålla ordning i kaoset. Vi släpper och går vidare.

Prioriteringslistan har förändrats en del:

1. Dra ner drastiskt på godisätandet.
2. Skärpning med mellanmålen! En frukt är inte tillräckligt.
3. Få tag i en målare som kan göra i ordning kontoret åt oss snarast.
4. Få ordning på den gamla lägenheten och få ut den till försäljning.

När detta är gjort får vi ta tag i resten av hemmet.

Och vet ni, det känns som en lättnad. Ingenting är annorlunda mot hur det var när jag kom hem från jobbet idag men ändå känns det hundra gånger lättare eftersom vi har pratat med varandra om det. Kommunikation is the shit. Tur att vi har för vana att prata mycket med varandra.

Nu ska jag sova. Jag kommer sova som en prinsessa inatt eftersom vi äntligen har fixat en rullgardin till sovrummet. Nu kan solen börja skina hur tidigt den vill, det struntar jag högaktningsfullt i.

Lyx

Idag är jag ledig från jobbet. Jag skulle ha börjat kl 14 men jag ringde och frågade om det var okej att ta ut lite av min hårt förvärvade komptid och det var okej. Skulle det bli kris så hör dom av sig, men det brukar vara lugnt på söndagar (ta i trä).

I morse var jag ute och sprang för första gången sen i tisdags, jag har varit trött hela veckan och därför unnade jag mig lite oplanerad vila. I morse var det dock vansinnigt varmt ute så fartleken jag hade planerat blev något halvdan eftersom jag (trots att jag frusit mycket på sista tiden) inte fungerar så där väldigt bra i värme.

Klockan stannade tillslut på 29 minuter och 5 km och då blev det totalt 5 minuter i lite högre fart, och det är jag nöjd med nu, jag var inte det precis då men nu är jag nöjd.

Nu ska jag njuta av ledigheten genom att göra en matlista för nästa vecka och när det svalnat lite tänker jag åka och handla.

Trevlig söndag!

Inte så farligt

Idag har jag varit hos naprapaten på AktiveraKliniken. Det var inte så farligt, jag var lite orolig innan att det skulle vara riktigt hemskt men det var det inte som tur var.

Han tryckte och knäckte och grejade och nu fungerar mina benböjare igen. Jag fick göra ett test där jag låg på rygg med ena benet i luften och så skulle jag hålla emot när han tryckte ner mitt smalben. Det gick inte alls kan jag tala om, jag hade ingenting att sätta emot. Men när vi gjorde samma test efter behandligen var jag stark. Han menade att problemet var inte att jag inte har starka muskler utan problemet var att de inte fungerade eftersom de var så spända.

Jag ska dit igen nästa vecka. Det ska nog bli ordning på mig också.

Inne/ute

Inne

 

Löpning

Löpning är hett just nu, I löööve it. Jag gillar att känna mig lätt i kroppen när jag susar fram (nåja) på gångvägarna i Årsta-trakten. Jag gillar också att få ladda ner det senaste passet från klockan till datorn och njuta av att antalet kilometer växer. Men det jag gillar mest är att få känna att jag gör framsteg och utvecklas och att jag vill springa. Längre och längre. Vi får väl se hur det här slutar..

 

Ute

Dåliga hårdagar.


Mycket märkligt

För några veckor sedan var det ju varmt för att sedan bli kallt igen. Sen dess har jag varit konstant kall och händerna och om fötterna. Jag, som alltid har varit varm om händerna, har nu frusit i tid och otid. Jag, som inte gillar värme och att sitta i solen, fann mig själv mot en vägg på eftermiddagsfikat igår under gassande sol och jag tyckte faktiskt att det var skönt att sitta där!

Jag vet inte riktigt varför det är så här men när jag pratade med moster min sa hon att man fryser lättare om man är smal. Och jag har ju gått ner en ansenlig summa kilon så det är väl därför då kanske, jag vet inte.

Nu är i alla fall sommaren här (påstås det), kanske kommer jag bli precis likadan som alla andra soltörstande innevånare i det här landet.

Nu ska jag i alla fall iväg till jobbet och jobba, ladda för löpning ikväll och ladda för en träffa med en expert på idrottsskador. I morgon ska jag nämligen till Aktivera och få knän och vader undersökta. Jag vill ju bli helt bra så att jag kan börja gå på power igen!

Off I go.


Blodomloppet

Ikväll har jag sprungit Blodomloppet, 5 km. Mitt mål var att knäcka tiden jag satte förra veckan på Vårruset men jag insåg ganska snart att det var kört. Kroppen kändes villig (trots kramp i vaden och ont i magen) men det var alldeles för mycket folk i vägen. Efter 3,5 km lättade det och jag kunde springa på lite men då låg jag hopplöst efter. Tiden blev i alla fall 00:29:28, vilket är 1 minut långsammare än förra veckan. Vädret var vackert, jag hade trevligt sällskap och jag slog syrran med några minuter så på det stora hela är jag väl nöjd ändå.

Men inte helt. Ville ju krossa tiden från förra veckan. Aja, får bli nästa gång.

RSS 2.0