Förresten..

Igår sprang jag längre än jag gjort förut, jag sprang 10,04 km med två gångpauser på 2x4 minuter. Det är inte långt kvar till mitt mål: milen på mindre än 60 minuter. Det känns bra.

After work


Jag njuter av solen efter ett avslutat pass.


Dagens pass:

Distans:      10,04 km
Tid:              1:02:22


Långpass med gånginslag, 3 x 18 minuter med 4 minuter gång mellan. Ett perfekt sätt att kickstarta helgen. Vi ignorerar det faktum att vaden krånglade som sjutton igen.

Nu ska jag slinka ner i min nyinköpta kjol och sen ska jag bowla med grabbarna.

Se ya.

Återhämtningslöpning

Igår hade jag planerat att springa ett samma fartlekspass som jag sprang förra torsdagen men det gick sådär med de planerna. Jag var så trött när jag kom hem men jag drog på mig kläderna och stack iväg på en gång för annars hade jag inte hunnit springa alls eftersom vi skulle få besök. Jag kände ganska snabbt att jag var väldigt tung i benen och när de 14 minuter som skulle utgöra uppvärmningen hade passerat bestämde jag mig för att strunta i fartleken och bara springa. Det slutade med 25 minuter och 4,31 km och det är jag faktiskt nöjd med. Mot slutet av rundan fick jag dessutom känningar i vänster vad, den som krampade förra veckan och därför kändes det ännu mer rätt att ta det lugnt. Vårruset tog tydligen mer på kroppen än jag trodde.
 
Hur som helst så var det skönt att springa, det är ju oftast det, och nu sitter jag och laddar inför nästa träningstillfälle. Jag vet inte riktigt när det blir bara. Helst skulle jag vilja springa i morgon kväll men jag tror inte att jag hinner det eftersom jag jobbar till 16 och sen ska jag möta gänget för bowling och middag kl 17. Blir ganska tajt med tid. Alternativet är att skippa bowlingen och satsa på att vara med på middagen men det känns inte helt rätt att välja bort ett socialt evenemang (som jag vill vara med på) för att träna. Vi får se hur det blir.
 
I helgen ska jag i alla fall träna massor. Så det så!

Vårruset

Uppladdningen började med sushi till kvällsmat (quelle surprise) och sen packade jag en väska.


Jag är laddad till tänderna.


Som vanligt släpade jag med mig alldeles för mycket saker men eftersom familjen var med och supportade mig gjorde det inget, älsklingen fick bära väskan medan jag sprang.

Vi trotsade uppmaningen att lämna bilen hemma och gav oss iväg. Ungefär tjugo i sju var vi på plats och det första som hände var att jag sprang på en gammal vän som jag inte träffat på mycket länge. Jag visste att hon skulle springa men jag trodde aldrig att vi faktiskt skulle träffa på varandra bland alla människorna. Vi pratade en stund och sen satte jag igång att scanna av området. Jag insåg snabbt, med lite hjälp av älsklingen som är mycket längre än mig, hur det var tänkt att man skulle dela upp sig. Lagom till uppvärmningen började smet jag in i startfållan för gruppen som skulle springa och där träffade jag på en jobbarkompis som jag brukar träffa på de mest oväntade ställena. Jag hakade på henne och vi tog plats och värmde upp.

Klockan 19 gick starten för den första gruppen och tre minuter senare var det våran tur. Jösses så trångt det var. Det gick inte fort i början men det gjorde inte så mycket. Jag tog rygg på jobbarkompisen, hennes oranga tröja var mitt mål och jag släppte henne inte ur sikte.

Jag lunkade på bra, det var en del sicksackande för att ta sig fram för det var ganska trångt på sina ställen, men det gjorde faktiskt inte så mycket. Vädret var fantastiskt, solen sken och det var lite kyligt när man stod still men perfekt att springa i.

När det var undefär 1 km kvar sprang jag upp jämsides med jobbarkompisen och sen tävlade vi. Jag är nöjd dock eftersom hon var tvungen att släppa innan vi kommit fram på upploppet.


Svettig och trött. Men jag ser tröttare ut än jag var..


Jag gick i mål på 00:28:30 (5:38 min/km), vilket nu är mitt officiella PB på 5 km. Och jag är mycket nöjd.

Nästa vecka är det Blodomloppet som står på tur. Då tänker jag springa ännu snabbare..

Premiär

Så har jag premiärtävlat. Det gav mersmak. Längre rapport kommer i morgon, nu ska jag bädda ner mig och sova tidigt.

Trevlig kväll!!

Inte optimalt

Ikväll är det Vårruset. Jag är inte direkt laddad, vi har slitit som djur hela helgen och haft kalas och grejat så jag har inte direkt vilat mig i form. I går fick jag ont i huvudet och det sitter i än. Så uppladdningen har inte direkt varit optimal om man säger så. Trots det är jag sugen på att springa min första tävling. Vi får helt enkelt se hur det går..

Ha en bra måndag!

Eftertanke

Pratade med en kille på jobbet idag. Han såg att jag surfade runt lite bland löp-sajter och så började vi prata om det. Han frågade hur långt jag springer och jag svarade att i morse sprang jag 7 km. Han tyckte det var superbra. Och när jag stannar upp och tänker efter så tycker jag också att det är superbra. Tänk att i januari i år sprang jag intervaller på löpbandet, det var 5 x 6 minuter blandat med gång. I morse sprang jag 7,15 km i ett snittempo på 5:44 min/km. Det är sjukt coolt ju!

Jag kommer ihåg när jag var ute och sprang förra sommaren och körde samma sorts intervaller i januari. Jag tänkte att "tänkt när jag kan springa i 30 minuter utan att stanna", och nu kan jag ju faktiskt det.

Jag stannar upp lite nu och njuter av de framsteg jag har gjort. Jag vill ju inte glömma bort framstegen som jag gör i jakten på målet.

Just ja, en plan för nästa år börjar utkristalisera sig. Det känns bra, vi får se om det blir som jag har tänkt mig. Jag återkommer i frågan.Skönheten.Jag tränar pilates på BBC. Bild lånad av Sparkibaken.se

Torsdag

Imorse var det tungt att kliva ur sängen. Åh, vad jag ville sova längre. Men jag visste att jag skulle ångra mig om jag missade den inplanerade löpningen så jag tog mig i kragen och kravlade mig ur sängen. En halv banan och ett glas vatten senare var jag på väg.

 

Eftersom jag skulle springa och hämta bilen som jag lånade ut till syrran igår blev det en ny runda. 14 minuter uppvärmning följdes av fartlek. 1 + 5 + 4 + 3 + 2 min med 1,5 min lugn löpning mellan. Det kändes så där under uppvärmningen. Jag var lite sugen på att strunta i allt och bara köra ett lugnt pass, men jag bet ihop och började med första minuten. Det gick mycket bra, kroppen vaknade till och andra omgången gick också bra. Det var såklart väldigt tungt, men ändå inte outhärdligt. Och så fortsatte det. Någon gång i mitten fick jag kramp i vänster vad men jag bestämde mig för att strunta i det och bara köra på. Nedvarvningen gick också bra. Tyvärr missbedömde jag avståndet till syrrans jobb lite så jag avslutade det hela med en promenad på lite drygt 10 minuter.

 

Jag var bra nöjd när jag kom hem kan jag tala om. Nu är jag fortfarande nöjd men inte riktigt lika nöjd som i morse. Vaden gör fortfarande ont och jag har lite huvudvärkskänningar som jag hoppas ska gå över. Jag misstänker att jag drack för lite vatten igår. Jag gör bästa för att åtgärda det idag, vi får väl se om det hjälper eller inte.

 

Dagen i siffror ser ut så här:

 

Tid:                                    00:41:00

Distans:                              7,15 km

Medeltempo:                        05:43 min/km

Medelpuls:                           178 slag/min

Kalorier:                              511


Sushimania

Ja, de senaste veckorna har jag ätit sushi fler gånger än jag kan räkna. Det har öppnat en restaurang på Gränby Centrum och deras sushi är underbar. Idag frågade killen i kassan om jag jobbar i huset, jag tror att jag är där ganska ofta..

Nu ska jag strax möta upp syrran för att åka till IKEA och köpa garderober till hallen. Nu ska det bli lite ordning här hemma!

Dagens pass

Dagens pass blev 4,58 km på 00:28:01. Jag lurade med mig älsklingen ut och det var riktigt trevligt. Vid ett tillfälle verkade det som att det skulle börja regna men vi klarade oss utan.

Nu ska jag duscha och sen ska jag sova. Är trött idag.

Lite besatt

Jag måste erkänna att jag är lite besatt av löpning. Jag gillar känslan av att se fram emot nästa pass, jag älskar att planera min träning.

Om lite mindre än en vecka ska jag ställa upp i min första tävling, Vårruset. Det ska bli så roligt!

Veckan efter det ska jag springa Blodomloppet (5k).

Inte världens bästa timing med så kort tid mellan loppen men vad ska man göra? Roligt ska det bli och nu börjar jag bli lite pirrig i magen också.

Jag har inget exakt tidsmål, jag vet bara att jag vill komma under 30 minuter och det borde jag klara eftersom jag klarar det när jag inte tävlar.

Nu är det bara att ladda!

Långpass

Idag blev det ett riktigt långpass, 9.5 km på 1:01:07. Det som stod på schemat var 3x17 minuter med 5 minuters gång mellan och så blev det. I början kändes det inte alls bra, men det släppte efter en stund. I slutet på första intervallen kändes det riktigt bra.

Och det var premiär för 3/4-byxorna och tisha, hur skönt som helst. Det var varmt men molnigt så det var inte för varmt, vädret var perfekt.

När jag startade den andra intervallen kände jag att jag var mycket trött i höftböjarna efter träningspassen i fredags. Men det gjorde inte ont så jag fortsatte och såg till att strecha ordentligt när jag kom hem.

Vad har du tränat idag?

Underbart

I löööve vårt nya hem. Det går framåt, en sak i taget. Idag har jag fått ordning på garderoberna i sovrummet vilket i sin tur har gjort att jag kunnat plocka undan nästan alla våra kläder. Känns mycket bra.

Ikväll är jag ensam hemma och jag njuter av att få plocka lite.

Just ja, jag har ju fått internet inkopplat också. En bit choklad på det och vad mer kan man önska sig?

Terränglöpning

Igår var en mycket bra dag. Först rev jag av 6 km tidsstyrd fartlek (jag är inte speciellt mycket för att höfta med tiderna så jag körde efter det angivna förslaget: 1 min, 2 min, 3 min, 2 min, 1 min). Det var varmt som sjutton, jag hade alldeles för mycket kläder på mig.. Jag kom hem och drog i mig ett äpple och massor med vatten och efter ca 20 minuters vila kom mamma och älsklingen hem.

Då var det bara på´t igen. Jag hade lovat mamma att följa med henne ut och springa men eftersom hon är nybörjare bestämde jag mig för att göra mitt pass först. Så när de kom blev det 33 minuter och 4 km terränglöpning uppdelat i 2 minutersintervaller. Och det var hur roligt som helst att springa i skogen!! Det ska jag definitivt göra igen.

Hur som helst är jag mycket stolt över min kropp som ställde upp på det upptåget utan att klaga det minsta lilla. Lite drygt 10 km fick jag ihop och jag kände mig stark och orkade öka på slutet. Tack kroppen!

Efter tränandet drack vi vin och åt fantastiskt god mat. Och det var nästan varmt ute så vi satt ute till kl 10 på kvällen. Sen gick vi in och åt lite choklad. Livet är gott just nu.

I morgon blir det långpass. Det ser jag fram emot.

Fridag

Just nu är jag ute hos päronen. Jag har ägnat dagen åt att måla garderobsdörrar och läsa ikapp alla blogginlägg som var olästa. Nu ska jag strax dra på mig löpardojjorna och ge mig ut på en tur. Sen ska vi grilla och dricka rödvin. Det ska bli mycket trevligt.


Sovrumsdörr

Igår monterade vi äntligen upp sovrumsdörren. Den är så vacker.

I morse var jag ute och sprang i strålande solsken, det var helt underbart. Lite tungt i benen men annars underbart.

Nu ska jag strax äta och sen ska jag jobba en stund till innan jag ska åka hem.

I morgon är det Stockholm hela dagen med jobbet och sen är jag ledig tills på måndag. Oh, ljuva ledighet. Jag har massor att göra..

Trevlig kväll!

6,7 km

Jag var på grillfest med jobbet i fredags och jag mådde som jag förtjänade igår. Fy sjutton. Men det var kul i fredags i alla fall!

 

Nu har det slarvats så mycket med maten på sista tiden att jag har bestämt mig för att det får vara slut med det. Och det känns skönt, kroppen känns redan mycket gladare.

 

Idag blev det ett löppass i alla fall, och för första gången sen jag blev sjuk i början på april kändes det riktigt bra att träna. Jag hade en vag aning om att springa lite längre än vanligt och när jag väl kom ut så bestämde jag mig för att jag skulle springa i 40 minuter. Och det gjorde jag och det var alldeles lagom jobbigt. Jag orkade till och med öka farten de sista minuterna.

 

Slutsiffran blev 6,7 km på 40:09. Och jag är så nöjd och ser med förväntan fram emot nästa träningspass

Flyttröra

Det är en enda röra just nu. Men idag ska vi i alla fall få internet på nya stället. Då blir det ordning och reda.. :)

Idag ska jag ut och springa. Jag längtar!

Löpning

Ett snabbt inlägg från jobbet bara, vi har inte fått internet i nya lägenheten än..

Det är fullt upp nu. Ny bostad och allt som det innebär, nya arbetsuppgifter på jobbet och träning. Men jag klagar inte. Det är helt helt underbart att ha flyttat och fastän det är mycket kvar som ska göras så bara älskar jag vår nya lägenhet. Idag kommer elektrikern så förhoppningsvis får vi spis, ugn och diskmaskin inkopplade idag. Jag ska åka till IKEA efter jobbet och köpa lite inredning till garderoberna så att vi kan få undan alla våra kläder.

Igår blev det en löptur på 5 km. Apjobbigt var det (men lika underbart som alltid) men det är smällar man får ta när man har varit förkyld och inaktiv i 2 veckors tid. Men nu är jag anmäld till Vårruset, det ska jag springa själv, samt Blodomloppet och till det fick jag med mig hela familjen. Det ska bli så roligt!

Jag fick en mycket trevlig överraskning när jag ställde mig på vågen i morse, trots slarv med maten så har jag inte gått upp i vikt utan jag har gått ner i vikt. Det känns helt otroligt och hur bra som helst. Det är inte långt kvar till målvikten nu..

Det var en liten uppdatering. Nu ska jag fortsätta jobba.

Tjing.


På plats

Nu är vi på plats i nya lägenheten. Det har varit en konstig dag med många känslor inblandade. Nu ligger jag i alla fall i sängen och mobilbloggar lite. Alldeles strax ska jag släcka lampan, jag lär slockna som ett ljus.. Jag måste säga att det känns underbart!

Dagen D

Så, då var det dags. Idag flyttar vi.

Föräldrarna kommer in med lunch och sen hjälper de till att bära. Jag ska packa det sista nu och sen ska vi iväg till lägenheten och städa. För det behövs städa I tell you.

Men först, frukost.

Vad ska du göra idag?

Baby, I'm back

Så där ja.

Det har inte tränats mycket på mig gata i stan, det kan jag ju upplysa om. Jag tror att BBC, trots att det var så otroligt roligt, blev för mycket för mig eftersom jag var förkyld. Jag tog nog ut mig för mycket helt enkelt för träningssuget har varit som bortblåst sen dess.

Tills igår. Igår kom suget tillbaka och idag gav jag efter och tillfredställde begäret. Det blev en löptur på ca 4,5 km. Satan vilken motvind det var på sina ställen, den var verkligen inte att leka med! Hur som helst så var det väldigt tungt. Inte direkt oväntat eftersom det var ett tag sen jag sprang. Men det var riktigt skönt och nu längtar jag till nästa pass igen.

Och inte kände jag av knäna alls! Massage och streching is the shit.Så här glad var jag när jag kom hem efter min löprunda.Kalla mig galen, men jag älskar verkligen den gula färgen på tröjan vi fick. Det är alldeles lagom uppkäftig om du frågar mig.

Jag gillar verkligen att vara nykter på Valborg. Är man nykter på Valborg så är man i princip ensam i stan om att inte vara bakfull den 1a maj och av någon anledning gillar jag det skarpt.

Nu ska jag fortsätta packa. I morgon flyttar vi!!

RSS 2.0