Årets sista dag

Årets sista dag har bestått av städning och rehabträning. Och en del slöande framför tvn som vanligt. Det känns att jag inte rehabat på nästan två veckor, jag var tvungen att ta det lite piano för det var ganska tungt. Aja, nu är jag igång igen. Hoppas bara att förkylning jag dragits med håller sig borta.

3 x 60 rumplyft på stepbräda
3 x 10 enbensrumplyft på stepbräda
3 x 6 sidoplankan/sida
3 x 20 höftlyft/sida
3 x 10 ett ben åt sidan/sida
3 x 15 enbenslyft/sida
3 x 20 tåhävningar

Gott nytt år!

Livet i punktform

 

  • Snart får jag gå hem och vara ledig i nästan två veckor.
  • Nu är resan bokad, i vår åker jag till Paris med tjejerna!
  • I morgon ska jag till Thun's med mamma, jag ska handla till nyårsmiddagen med svägerskan och reashoppa med syrran.
  • Idag köpte jag en nyårklänning för 700kr. Bilder utlovas senare.

Ledig

Nu tar jag jul.

Jag önskar er alla allt gott i världen och en underbar jul!

Fina vänner

Var och träffade en fin vän idag efter jobbet. Det behövde jag. Rehaben får vänta till i morgon.

Nu är det bara två dagar kvar till helgen.

För övrigt

Just ja, jag är riktigt nöjd med mig själv på en annan punkt också. Jag åt ju godis i onsdags när jag utlyste undantagstillstånd eftersom jag var så trött. Jag sa till mig själv att det var ett undantag och därför var det okej och att godislöftet gällde fortfarande. Nu har det visat sig att jag faktiskt lyckats hålla det också! Jag har vid flera tillfällen sen dess känt mig väldigt sugen på att bryta löftet helt och hållet men har låtit bli. Varför vet jag inte riktigt, jag kan liksom inte förklara det. Kanske är det så att det äntligen börjar bli en vana att tacka nej istället för att tacka ja?

Jag är absolut för att man ska unna sig saker och inte förneka sig njutning i livet, men eftersom jag har (har haft??) problemet att jag "unnar mig" mest hela tiden om jag inte kör med nolltolerans så fortsätter jag att köra med nolltolerans. Visar det sig att jag kan utlysa undantagstillstånd oftare och de ändå är just undantagstillstånd så är ju det toppen. Om inte lider jag inte vidare värst av det heller.

Goda nyheter

Japp, om jag sköter min rehab i två veckor så får jag börja springa sen. Så nu ska jag boka in mig på konsultation i Solna och prova ut nya skor och sen ska jag springa utav bara den!

Skämt å sido, det blir ju till att trappa upp försiktigt naturligtvis. Jag är redan nervös.

On another note, var ju och tränade med syrran ikväll och jag måste få skryta lite med hur snygga axlar jag har. Känns bra. Jag önskar jag kunde gå i träningskläder jämt. :) Passet var sjukt jobbigt, jag var inte riktigt på topp där kände jag, men jag slet på så gott jag orkade. Ett bra pass blev det ju i alla fall!

Massor att göra

Jag känner mig, och har känt mig, helt dränerad på energi de senaste veckorna. Alla lediga dagar har i princip gått åt till att vila och det känns ju så där. Idag är jag hemma och är ledig och jag hade planerat att städa men jag orkar helt enkelt inte. Disken, tvätten och veckohandlingen var liksom det jag orkade med. Och så besöket hos sjukgymnasten om lite drygt en timme, men helst skulle jag vilja vara hemma och sova bara.

Jag har i alla fall lärt mig tillräckligt mycket för att fokusera (eller försöka i alla fall) på de saker jag faktiskt gör istället för allt det jag inte gör. Idag har jag ju handlat för resten av veckan, lagat lunch, tvättat och ska åka till sjukgymnasten. Ikväll ska vi dessutom se till att få iväg julkorten. Det får väl räcka så.

Tur att man är lite långledig snart så att jag kan ladda batterierna. Det behövs verkligen.

Träningsvärk

Japp, det känns definitivt i benen att jag tränade igår. Ikväll ska jag träffa syrran på Actic och köra Challenge2 med henne. Det ska bli roligt. Planeringen för veckan ser ut så här:

Måndag: Challenge2
Tisdag: Rehab
Onsdag: Spinning
Torsdag: Vila
Fredag: Rehab
Lördag: Vila
Söndag: Rehab

Känns som en bra plan. Vi får se hur det blir, jag älskar att planera min träning men det blir sällan som jag tänkt mig.

Nu ska jag äta frukost och sen ska jag åka och handla mat. Later.

Ett stort tack

Idag vill jag rikta ett stort tack till älsklingen som fick med mig till gymmet trots att jag inte kände mig ett dugg sugen. Det blev ett mycket bra pass och jag kände mig stark genom alla övningar. Dagsdosen blev:

3 x 70 rumplyft på stepbräda
3 x 11 enbensrumplyft på stepbräda
3 x 6 sidoplankan/sida
3 x 26 höftlyft/sida
3 x 10 ett ben åt sidan/sida
3 x 15 enbenslyft/sida
3 x 30 tåhävningar
2 x 15 benpress i maskin
2 x 15 benböj i maskin
5 armhävningar på tå

I morgon ska jag till sjukgymnasten igen, det ska bli spännande att se vad han har att säga. Jag ska få lite mer övningar att bygga på programmet med så det ska nog bli folk av mig också tillslut.

Jag saknar löpningen.

Undantagstillstånd

Efter två dagar på workshop med lite halvkass sömn mellan var jag riktigt slut när vi satt och väntade på flyget igår kväll. Jag beslutade mig därför för att utlysa undantagstillstånd och äta godis. Det gjorde jag, bilar och lakris blev det. Sen satt jag på planet och kände mig uppsvälld och alldeles för stor för mina byxor. Det är verkligen ingen trevlig upplevelse. Men idag är jag tillbaka på banan igen och det är totalt godisförbud som råder.

För övrigt har jag varit duktig och rehabat idag också. Idag blev det:

3 x 65 rumplyft på stepbräda
3 x 11 enbensrumplyft på stepbräda
2 x 6 sidoplankan/sida
1 x 4 sidoplankan/sida
3 x 25 höftlyft/sida
3 x 10 ett ben åt sidan/sida
3 x 15 enbenslyft/sida
3 x 25 tåhävningar

Sidoplankan var riktigt jobbig idag, när jag hade skor på mig gled jag hela tiden och när jag tod av mig skorna gjorde det ont i fötterna. Typiskt.

Nu är det bara att hänga i, på lördag är det dags för nästa vända.

Home sweet home

Hemma efter två dagar långt nere i landet. Återkommer med rapport.

Rehab

Känslan av att inte ha tränat "på riktigt" när man tränat hemma måste jag försöka komma ifrån. Musklerna skakar lika mycket hemma som på gymmet. Idag blev det enligt programmet:

3 x 60 rumplyft
3 x 10 enbensrumplyft
3 x 6 sidoplankan/sida
3 x 20 höftlyft/sida
3 x 10 ett ben åt sidan/sida
3 x 15 enbenslyft/sida
3 x 25 tåhävningar

Sedan lade jag själv till:

3 x 15 armhävningar
1 x 20 situps

Rumplyften har nog alla som någon gång gått på pass gjort. Man sätter fötterna i backen och lyfter rumpa och höfter mot taket. Först med bägge fötterna i golvet och sedan en fot i golvet.

Detta följs av sidoplankan. En hand rakt upp i luften, upp med höften, upp med foten, ner med foten, ner med höften. En gång till på andra sidan.

Efter den övningen ska jag stå på en pall med ena foten utanför pallen. Sedan lyfter jag höften så att benet som är utanför pallen lyfts upp och ner. Den känns kan jag tala om.

Därefter står jag på ett ben med ena benet i luften och i 90 graders vinkel. Sedan ska benet vinklas ut åt sidan utan att knät på det benet jag står på rör sig. (Det är svårare att förklara sånt här än man kan tro).

Sen kommer benlyften, ligg på sidan och lyft ett ben rakt upp i luften.

Slutligen kör jag tåhävningar (den här gången varvade jag dem med armhävningar), de tog knäcken på mig förra veckan, jag är fortfarande lite öm i vadmusklerna. Men idag stretchade jag efteråt så vi får se vad vaderna säger i morgon.

Nu ska jag duscha och sen ska jag packa färdigt inför i morgon. Jag måste åka hemifrån ganska tidigt så snart är det läggdags. Frågan är bara om jag ska packa ner träningskläderna eller inte. Måste kolla schemat.

En mycket bra start på veckan om jag får säga det själv.

Sushi igen

Idag blev det sushi till middag, supernajs.

Nu laddar jag för att rehaba samt packa inför resan i morgon. Drar till Falsterbo på Cultural Workshop med jobbet. Ska bli intressant.

Återkommer.

Låg energinivå

 

Jag har varit ledig två dagar den här veckan, i onsdags och i går. Bägge dagarna gick åt till att tvätta, sova och titta på tv. Inte mycket vettigt har blivit gjort med andra ord men jag antar att jag verkligen var i behov av återhämtningen.

 

I måndags var jag till sjukgymnasten och han menade att det lät som ett löparknä men inte på grund av brist på stretching utan på grund av svaga muskler. Så jag fick ett styrkeövningsprogram av honom. Jo, det gjorde jag ju faktiskt i onsdags och jag har fortfarande träningsvärk i vaderna efter tåhävningarna jag gjorde.

 

Idag är det två veckor utan godis, det känns lika bra den här gången.

 

Jag skar mig rejält i tummen igår när jag skulle skära sallad, det gör bra ont och lär vara besvärligt ett bra tag till. Försök knäcka ägg utan att använda en av dina tummar. I’m just saying..

 

Nej, nu är det dags att ta tag i livet igen.


Tänkvärt

Titta inte så långt in i framtiden att du inte kan uppskatta nuet.

RSS 2.0