5,09 km

Idag var det äntligen dags igen, jag hade en date med löpbandet inplanerad. Vi har det så himla lyxigt på jobbet, löpband och möjlighet att titta på tv, se en dvd-film eller kräma på musik på hög volym. Jag valde att titta på ett avsnitt av Dexter. Det var lite lustigt faktiskt för under en scen befann han sig i ett träsk och gick omkring och helt plötsligt låg det en alligator vid fötterna på honom. Han for omkull och jag blev så rädd att jag höll på att ramla av löpbandet. Så kan det gå.

 

Själva passet i alla fall. Idag var det premiär, jag har nu sprungit 5.09 km i ett svep. Det blev 5 min uppvärmning, 36 sammanhängande minuters löpning och 10 minuters nevarvning och det kändes hur bra som helst! Lite tungt var det, men det ska det ju vara. Så nu är jag bra nöjd och ser återigen fram emot nästa löppass. Det är inplanerat på tisdag innan jobbet. I can’t wait!

 

I övrigt har det varit en bra helg. Igår kväll hade jag lägenheten för mig själv och det firade jag genom att diska, hänga tvätt, äta glass (tofuline med chokladsmak) och titta på So You Think You Can Dance som jag hade spelat in. Sen sov jag bra gott.

 

Jag känner på mig att det kommer bli en bra vecka!


Underbara lördag

Idag är en bra dag. Jag är precis hemkommen efter ett power-pass på Nautilus, eller Actic som de nu kallar sig, och det var ett riktigt bra pass. Viljan nådde inte riktigt hela vägen fram vad gäller utfallen (jag är kass på att göra utfall) men jag kom en bra bit längre än förra gången.

Den här veckan har det inte blivit någon träning alls, bortsett från passet idag. Det har helt enkelt inte funkat med resten av livet. Men veckan som kommer ser bättre ut så då kör jag igen. Det är ju inte fel med lite vila så länge man tar sig i kragen och kommer igång igen.

Nu ska jag hoppa in i duschen, om en timme ska jag iväg och fira farmor som fyller 70 år. Det ska bli trevligt. Sen får jag hela kvällen för mig själv eftersom grabben ska iväg och leka med kusiner och sambon ska måla garderober. Jag ska diska, tvätta och äta godis. Yes, det är lördag!

Ett beslut är taget

Jag har nu fattat beslutet att jag inte tänker låta andra ta någon energi från mig. Om folk vill bete sig illa och konstigt så är det deras problem. Jag tänker göra allt jag kan för att göra ett bra jobb, vara positiv, framåt och social så kommer resten att lösa sig till slut. Och under tiden tänker jag njuta av livet. Och jag börjar genom att vara ledig i morgon.

En del människor

En del männisor suger verkligen energi ur en.

En del människor är så fräcka som man blir alldeles stum.

En del människor beter sig så illa att man inte vet vad man ska ta sig till.

Jag tar åt mig alldeles för mycket. Jag måste fokusera på någonting annat.

Komplimangerna haglar

I fredags var det en jobbarkompis som frågade om jag gått ner en massa i vikt. Han tyckte att jag blivit smalare om höfterna och att jag var fin.

Någon timme senare var det en annan jobbarkompis som tyckte att jag var fin.

I lördags tyckte bästa Sara att jag blivit mycket mindre sen hon såg mig sist (vilket är lite mer än ett år sen).

Igår frågade en tredje jobbarkompis om jag gått ner i vikt. Hon tyckte också att jag var fin.

När jag började fundera på saken så insåg jag ju att jag har faktiskt gått ner 8,8 kg sen i början på december -08, varav 1,9 kg under de senste 3 veckorna när jag lagt om kosten. Och det är ju inte direkt illa pinkat.

Riktigt glad blev jag i alla fall av alla de fina komplimangerna. Tack så mycket!

Dagarna som passerat.

Jag tränade ett grymt pass på Nautilus i lördags, 60 minuter power med favorit-Sara, det var helt underbart fantastiskt bra och jobbigt. Jag ser fram emot nästa lördag!

 

Sen träffade jag upp syrran, Nattis och Therese och vi käkade och drack vin hela kvällen. Det var hemskt trevligt. På söndagen mådde jag inte som en prinsessa längre och det blev därför en väldigt slö dag.


Resten av januari och hela februari blir en helt akoholfri period för min del. Jag mår så otroligt mycket bättre av att inte dricka att det egentligen är löjligt att jag fortfarande festar till. Visst är det trevligt att festa, och det är absolut inget fel med att ta ett glas vin till maten, men det känns inte som min grej längre eftersom det tar så fruktansvärt mycket energi. Vi får väl se vart det slutar, jag är inte heller redo att säga att jag aldrig mer ska dricka.

Igår jobbade jag och var på det sista styrelsemötet, nu är jag fri från det åtagandet. Jag kommer att sakna människorna i styrelsen men jag kommer inte att sakna åtagandet i sig.

 

Idag är en riktigt lång dag på jobbet och jag sitter och laddar för ett yogapass ikväll. Tänkte försöka ta mig för att köra dvdn jag har hemma, jag skulle nog må bra av att sträcka ut ordentligt.

 

Det blev en blandad kompott det där. Hoppas ni har haft en bra helg!


Mycket nöjd.

Rev av samma pass som i tisdags men med lite kortare uppvärmingsgång eftersom jag inte hade lika mycket tid på mig. Det blev således 4 min + 21 min + 10 min. 21 minuters sammanhängande löpning. Känns bra.


Nu ska jag åka och inspektera hur mycket tapet målaren lyckats få upp under dagen.


Trevlig kväll!


Bra dag igen.

Idag har jag haft ännu en bra dag. Jag började med att bege mig till jobbet två timmar innan jag började för att få till ett träningspass (vilket jag hann med eftersom jag lagade så mycket mat igår och inte behövde göra det i morse) och det fick jag minsann. Och det var så roligt!!

 

Jag har kommit till vecka 4 i programmet jag plankat från marathon.se och om dagens träningspass stod det att jag skulle springa i 21 minuter, alltså 3 km. Och det gjorde jag! Det blev 9 min + 21 min + 10 min och det gick hur bra som helst. När det var 10 minuter kvar kändes det lite tungt men det gick över när jag sa åt mig själv att skärpa mig. Så nu sitter jag här igen och längtar till på torsdag när jag har nästa löppass inplanerat. Jag funderar dock på att fuska lite och gå på ett pass på Friskis i morgon men det får vi se om jag hinner med, jag är ledig och ska besikta bilen, handla, tvätta, diska och städa så jag har fullt upp. Men ett litet pass borde jag hinna med, eller hur?

 

Ikväll ska jag på möte med styrelsen i min gamla bostadsrättsförening och avsluta ett projekt som har pågått alldeles för länge. Ska bli skönt att bli av med det. Sen är det bara ett möte till och sen är jag fri från det åtagandet. Det har varit superkul och lärorikt men eftersom jag inte bor där längre känns det inte speciellt relevant för mig. Och så har jag andra saker som jag också vill hinna med.

 

Annars då. Det byggs för fullt i badrummet i den andra lägenheten för tillfället. Om allt går som det ska bör de vara klara och ca två veckor. Det känns helt overkligt, men på ett bra sätt. Det går framåt helt enkelt.


Sjukt effektivt

Idag har jag haft en riktigt bra dag. Jag har jobbat och trixat med rörmokaren och plattsättaren och fått goda nyheter av dem, de gör allt och vi behöver i princip inte göra någonting. Ett grustag föll från mina axlar.

Sen kom jag hem och lagade mat. Jag lagade kvällsmat och matlåda till lunch i morgon. Samtidigt lagade jag middag till i morgon och lunch till på onsdag. Shit, jag vet inte riktigt hur det gick till men nu är jag bra nöjd eftersom det innebär att jag hinner träna innan jobbet i morgon. Det mesta går med lite planering!

Och så är jag glad eftersom jag ska träna i morgon.

Nu ska jag krypa ner i sängen och titta på tv.

Nu så.

Det blev ett pass på löpbandet innan jobbet. 4 min + 9 + 8 + 7 + 6 min med 2 min gång mellan och ca 7 min nedvarvning. Det är kul att springa just nu! Och jag längtar tills nästa pass (förhoppningsvis på tisdag) när jag ska köra 21 min sammanhängande löpning. Det är inte första gången i mitt liv jag springer så ”länge”, men det är ganska länge sen jag var uppe i de ”distanserna”. Det känns bra som sjutton!

 

Det mesta känns mycket bra just nu.


In heaven

Idag har vi valt kakel samt spegel och underskåp till badrummet. Jag har också tränat ett step-pass (som var lite tyngre än det borde varit men jag är ju rätt snorig fortfarande) och ätit hemmagjorda hamburgare med pommes och världens godaste aioli. Nu ska jag och grabben bädda ner oss i sängen med våra godispåsar och titta på Ace Ventura medan älsklingen dricker öl och bowlar med sina polare.

Vad gör ni denna lördagkväll?

Jag upptäckte när jag var och handlade att det finns mjölkfri chokladglass. Ni förstår väl att det gjorde min dag ännu bättre.

Förkyld

Återkommer en annan dag.

Tisdag

Den som inte längre vill bli bättre slutar vara bra.

 

Idag blev det en stund på löpbandet igen. Sammanlagt 40 minuter uppdelat på 4 x 8 min med 1 min gång mellan. Sista intervallen lade jag på en minut, så den blev 9 minuter lång, och avslutade passet med ”spurt”, hastighet 11. Det kändes väldigt bra och jag ser fram emot att jag snart kan ta passet utan gångpauser.

 

Jag kände det igår att det var läge för en vilodag, jisses så stel i benen jag var! Men den stelheten har jag sprungit bort idag.

 

För att summera första veckan med den nya kosten så kan jag ju tala om att jag är väldigt nöjd än så länge. Det är enkel, snabb och god mat och även fast jag har varit lite hungrig mellan varven så har inte det gjort något eftersom jag vet att det finns ett mellanmål eller en måltid runt hörnet. Jag äter fem gånger om dagen och det är i princip hela tiden känns det som. Det bästa är att jag blir hungrig på riktigt, men det är en känsla som inte är speciellt jobbig eftersom jag vet att maten inte är långt borta. Och det är en annan sorts hunger, det är inte samma blodsockerfall som gör att man blir alldeles skakig och illamående. Så hittills har jag faktiskt ingenting att klaga på. Nästan 1 kg har jag tappat också och även det är ju bra.

 

Nästa pass har jag planerat in till på torsdag. Då blir det löpband igen om allt går enligt planerna. Jag ser redan fram emot det!


Ki-Box

Var på pass på Friskis idag igen. Denna gången var det jag och syrran som var på ett 90-minuters Ki-Box-pass. Det var riktigt kul att få boxas igen, har inte gjort det på evigheter. Och jobbigt var det också. Men jag blev lite besviken på upplägget, det var 30 minuter uppvärmning och styrka, 45 min boxningsövningar och 15 minuter nedvarvning och streching. Jag kan inte lova att jag skulle ha orkat mer boxning men det känns ändå ganska snålt att bara halva passet som heter Box90 min innehöll boxning.

Anyway, mina ben hatar mig nu. Jag hade träningsvärk sen powern igår, vilket är lite ovanligt eftersom jag inte har haft träningsvärk i benen på evigehter. Och passet idag innehöll en del upphopp och grejer så nu är benen sura som sjutton och jag är hur stel som helst redan. Vill inte ens tänka på i morgon och övermorgon. Vi får väl se om det blir någon Step i morrn eller om jag får ta det till helgen istället. :)

Nu ska jag fortsätta med maten.

Sverige - Portugal

Jösses vilken underbar upplevelse!

Det började med att vi anlände till Fyrishov ca 14.40 och fick veta att insläppet skulle ske 15.00. Så vi roade oss med att titta på folk och andra saker.




Vi laddade som sig bör genom att titta på uppvärmningen och diskutera vem som var snyggast.

Sverige


Portugal


Sen satte matchen igång. Sverige drog ifrån och tog ledningen under första delen av första halvlek. Sen tog Portugal ledningen och vi gick in i andra halvlek med 3 måls underläge.

Time out under första halvlek


Första delan av andra halvleken gick inte alls bra. Som mest ledde Portugal med 6 mål och då kändes det ganska dystert. Men vi återhämtade oss och det var ett fantastisk drag när Sverige började göra mål igen. Det slutade med 29-32 till Sverige. Och vi är mycket nöjda och kommer definitivt gå på fler matcher om tillfälle ges!

Uppvärmning inför andra halvlek



Jag föreslog att syrran skulle stötta laget under segervarvet genom att slänga upp sina trosor på planen. Hon nappade inte på den idén och det är vi väl ganska glada för. :)


Power

Idag blev det 1 timmes power på Nautlius med favoritinstruktören Karin. Det kändes att det var ett tag sen jag styrketränade, jisses vad det brände i musklerna. Men, som Karin brukar säga, man måste gilla att det gör lite ont ibland.

Idag är det fantastiskt väder ute, klarblå himmel och strålande sol, och jag mår som en prinsessa. Ska hoppa in i duschen, äta lunch och sen ska jag iväg med syrran och titta på när Sverige spelar mot Portugal på Fyrishov. Jag pratar naturligtvis om handboll, den enda sporten som är värd att titta på. :) Jag tycker det är fantastiskt inspirerande att titta på "riktiga" idrottsmän/kvinnor och jag blir alltid sugen på att träna när jag tittar på handboll (eftersom det är den enda sporten jag tittar på nämner jag den specifikt). Tänk att vara så där vältränad, ljuva tanke.

Ha en underbar dag!

På väg

Nu är jag på väg för ett gästspel på Nautlius. Ska träna Power med favoritinstruktören. Det ska bli så skönt!!

Återkommer senare.

Step it up

Åh, vad det var roligt! I love step! Hon är himla bra, Eva, som håller i passen. Nu börjar ju själva rutinen sitta ganska bra så då kan man ta ut sig ordentligt. Idag bestämde jag mig för att höja brädan till den normala nivån och det gick fakiskt bra.

Men oh my god så jobbigt det var! Och Eva sa när vi skulle vara klara (efter finalen som bestod av 2 låtar och 6 varv) att vi låg så bra till i tid att vi skulle hinna ett varv till. Okej då, tänkte jag. Ett varv till ska jag väl klara. Och när det varvet var slut var det bara ett varv till kvar. Okej då, tänkte jag, men sen får det räcka. Och jag slet som bara den. Och sen var det tydligen bara ett varv kvar och då tänkte jag att okej, men då får det faktiskt vara sista varvet också. Vilket det faktiskt var och det var ju tur för annars hade jag nog inte kunnat ta mig hem.. Men det var så kul!!

Så nu är jag inbokad på nästa vecka också. Det är som ett beroende.

Vad gäller maten så har det gått riktigt bra idag. Har faktiskt inte varit speciellt hungrig eller sugen och det känns skönt. Till kvällsmat blev det linssoppa. Den är säkert god om man kryddar den lite bättre.

Linssoppa in the making:







Det färdiga resultatet:




Nu ska jag ta och umgås lite med älsklingen, det känns som att vi inte träffats på flera dagar. Hoppas ni får en bra kväll!!

Step it is

Har precis kommit hem från jobbet. Slutade lite tidigare idag för att kunna hämta ut bilen från glasmästaren. Även idag har det kostat en smärre förmöghet att ha bil. Aja.

Nu sitter jag och laddar inför kvällens step-pass. Åh, så roligt det ska bli!!

Trött

Idag har jag varit trött hela dagen. Vilket passade bra eftersom jag har varit ledig och kunnat ta det lugnt hela dagen. Jag har sovit länge, lagt ner en förmögenhet på min bil, lagat mat, läst en bok och tittat på tv. Ungefär så. Nu ska jag ta hand om disken och sen ska jag krypa ner framför Biggest Loser igen. Love it.

Allt man inte vet

Det är märkligt att man inte kan se på en människas yttre vilka ärr hon bär på insidan. Det kan pågå saker i vänners och bekantas liv som man inte har en aning om eftersom det inte syns på utsidan. Man kan liksom välja vad man vill visa och inte. Det är ju bra eftersom man kanske inte vill att hela världen ska veta vad man grubblar över, men samtidigt är det lite konstigt tycker jag. Livsomvälvande, livsviktiga saker pågår bland människor omkring oss och det har vi oftast ingen som helst aning om.






(Bilden har ingenting med texten att göra. Ville bara ge er något vackert att titta på.)

Dag 2

Snart är även dag 2 avklarad. Dagen har gått mycket bra, men jag hade en dipp på eftermiddagen, då var jag faktiskt väldigt hungrig och sugen på allt sånt som jag ska undvika. Pizza, pastasallad med ost, fetaost, semla, ja ni förstår ju själva. Men det gick över och jag åkte hem och lagade mat. Idag blev det köttfärs, quinoa och grönsaker. Och det blev, till min förvåning, riktigt gott. Och jag blev rejält mätt.







Nu ska jag ägna resten av kvällen åt Biggest Loser och So you think you can dance. Och kanske pussa lite på älsklingen också..

Löpbandsträning

Det blev 44 minuter på löpandet idag. Jag hade siktet inställt på 45 men råkade komma åt nödbromsen under nedvarvningen. Så kan det gå.. Det blev i alla fall 5 x 6 minuter med 2 min gång mellan. Det är inte alls fy skam, det går framåt!


Dag 1

Idag var alltså dag 1 med det nya kostprogrammet. Jag förberedde mig så gott jag kunde igår genom att laga lunch till matlådan och förbereda mellanmålen. Överlag så tycker jag det har gått bra. Det är enkel men god mat och jag inser nu att jag verkligen tycker det är skönt att slippa tänka ut vad jag ska äta eller hur mycket jag ska äta. För tillfället passar det här med fasta menyer mig alldeles utmärkt!

Jag har hunnit med ett träningspass efter jobbet också. Idag blev det step1 igen på Friskis. Och nu är jag i valet och kvalet eftersom det är sista tillfället på torsdag med den rutinen vi kör nu och jag vill gå men jag hade egentligen tänkt gå på ett yogapass. Jag skulle verkligen behöva yoga och sträcka ut kroppen ordentligt. Ja, vi får väl se hur jag gör. Träna ska jag i alla fall göra.

I morgon blir det en tur på löpbandet. Det ska blir mycket skönt.

Hoppas ni haft en bra måndag!

2010

2010 kommer blir det bästa året hittills.

Nyårsaftonen tillbringades hos goda vänner. Det var 3-rätters middag och vinet flödade. Vi sippade rödvin till 4 på morgonen ungefär och kom i säng runt halv 6. Det kändes dagen efter vill jag lova, men oh så trevligt vi hade!

Idag har jag ägnat dagen åt att gå igenom kostprogrammet jag fått. På måndag börjar jag med det, det innebär att all mjölk och allt vete ska uteslutas ur kosten. Förhoppningsvis kommer jag märka stor skillnad i hur jag mår. Spännande är det hur som helst och efter de här dagarna tror jag ju inte att det kommer skada att strama åt kosten en aning.

I morgon ska vi till Stockholm för att gå på Disney on Ice. Mammas julklapp till grabben. Han är i extas eftersom vi ska åka tåg dit och han "ska gå upp klockan fyra i morgon". Vi får väl se hur det blir med den saken säger jag.

Har årets första träningspass inplanerat i morgon också. Vet inte exakt vad det blir men det blir ett eftermiddagspass på Friskis med syrran och mamma. Ska bli skönt att få röra på fläsket igen.

Nu tänker jag titta på Family Guy.

RSS 2.0