Deppig

Idag känner jag mig allmänt låg. Vet inte riktigt varför, men min teori är att det beror på att jag saknar löpningen så mycket att det gör ont.

Vägningen

Så ställde jag mig på vågen i söndags och den visade + 0,2 kg. Inte alls bra, men det är sånt man får ta när man fuskat. Den här veckan blir det dock annorlunda, nu är det full gas som gäller I tell ya!

I övrigt var det en bra träningsvecka, jag tränade 4 styrkepass, 2 spinningpass, 1 pass step och 2 morgonpromenader. Yogapasset lyste med sin frånvaro och morgonpromenaderna var inte så många som jag tänkt mig men trots det är jag mycket nöjd.

Den här veckan började med ett grymt pass power på 30 minuter följt av ett pass core på 30 minuter. Igår körde jag gärnet, trots att jag var grymt opeppad på att gå och träna, och jag ökade vikterna på i princip alla övningar. Jag är mycket nöjd.

Inför nästa träningspass ska jag testa Em´s strategi och peppa mig själv rakt in i kaklet hela dagen innan passet. Eller, blir det spinning ikväll så får det bli inför nästa träningspass för idag är jag inte heller ett dugg sugen på att träna. Undrar hur det kommer sig förresten?

Hur som helst, bring it!

Stark

Morgonen inleddes med ett pass power. Jag lassade på lite mer vikter och gjorde mitt bästa för att helt enkelt ösa gärnet. Det gick rätt bra.

Vägningen är flyttad till i morgon, veckan har inte direkt varit optimal ur kostsynpunkt men jag hoppas på acceptabla siffror på vågen i morgon.

Ikväll ska vi till svåger och svägerska och grilla och resten av dagen tillbringas i solen på balkongen.

Nytt upplägg

För ganska länge sen läste jag i en tidning, jag gissar att det var Runners, att man kan dela in sina träningsperioder på olika sätt. Jag har alltid planerat en vecka i taget och på det sättet hinner jag aldrig med allt jag vill träna. Därför har jag bestämt mig för att dela upp en period i 14 dagar istället. Så planeringen för de (nästan) 14 dagar som gått såg ut så här:

3 pass spinning
3 pass styrka
1 pass step
1 pass yoga
6 morgonpromenader

Även fast jag inte riktigt uppfyllt det målet utan tränat lite mer som jag har velat så har jag ändå gillat upplägget. Jag behöver inte känna att jag missar något av det jag behöver, typ yoga och spinning, och jag kan också klämma in sånt som jag tycker är riktigt roligt, som step.

Resultatet kommer jag redovisa på söndag och kommande period kommer jag att justera en aning. Än så länge gillar jag i alla fall upplägget riktigt bra.

Spinning

Tänk, hade någon sagt till mig för ett år sedan att jag skulle komma att tycka att spinning är riktigt roligt samt köpa mig en racer skulle jag ha sagt att de inte var riktigt kloka.. Men nu är det tydligen så det är.

Dagens pass var något av en repris på förra fredagens. Grymt bra upplägg, svettigt som bara den, och hyfsat bra tryck i benen. Däremot behöver jag vässa pannbenet något, nog hade jag kunnat trycka på lite mer i slutet om jag ska vara helt ärlig.

Men det är i alla fall intressant vilken skillnad det är nu mot det första passet jag var på i vintras, tror det var i januari. Då tittade jag på klockan var 30e sekund och bara längtade efter att passet skulle ta slut. Passen efter det var jag tvungen att sätta mig med ryggen mot klockan för att kunna koncentrera mig på själva passet, och idag är det som att tiden flyger förbi.

Någon gång i framtiden när jag känner mig riktigt modig ska jag ta och testa ett 75-minuters pass också. Men det är någon gång i framtiden som sagt..

Annan sorts träning

Det blev ingen träning igår, istället rastade jag kontokortet så det glödde..


Tjusiga skjortor från H&M. De kommer passa fint i höst.


Snygg plånbok från Väskan på Gränby Centrum.


Startkit med bareMinerals från Kicks. Har inte använt det många gånger men det verkar onekligen lovande! Och så en ny mascara från H&M.


Och så nya linser.

Trevlig överraskning

Ibland blir man positivt överraskad av försäkringskassan. Jag upptäckte idag att jag fått två utbetalningar och när jag ringde för att kolla att det stämde så var det bara att tacka och ta emot. Man blir inte lycklig av pengar, men visst sjutton är det skönt när man vet att man har råd att betala räkningarna!

Igår var jag i Stockholm med jobbet hela dagen. Det var lite kickoff inför hösten med möten och gruppdiskussioner och vi avslutade dagen med bowling och supersmarrig middag. Jag avstod från både alkohol och efterrätt och var mycket nöjd med mig själv.

Idag känns det tydligt att jag var igång hela dagen igår, jag känner mig helt dränerad på energi och sitter i detta nu och försöker avgöra om ett spinningpass i kväll kommer göra saken bättre. Eller, jag vet ju att jag kommer bli piggare men samtidigt vill jag inte pressa mig själv för hårt nu när jag faktiskt är på väg tillbaka. Tröttheten idag kom som en mindre trevlig överraskning och den visar tydligt på att jag inte är så återställd som jag själv trodde att jag var. Vi får se hur det blir helt enkelt.

Härligt styrkepass

Jag var inte ett dugg sugen på att träna idag, kände mig seg och trött, men jag släpade mig till gymmet i alla fall eftersom jag ska vara borta hela dagen i morgon och förmodligen inte hinner/orkar träna då. Det visade sig vara ett bra drag i alla fall, jag fick till ett grymt pass.

Efter lördagens pass fick jag inte ett uns träningsvärk så jag insåg att jag lär koppla på pannbenet och öka vikterna så det gjorde jag idag. Det var svettigt (ventilationen funkade inte så vi höll nästan på att drunkna i salen), tungt och lika upplyftande som alltid. Jag är väldigt glad att jag tog mig iväg.

Maten har funkat riktigt bra idag också, motivationen är på topp igen.

Veckan som gick

Det var en bra vecka om man ser till träningen. 4 pass fick jag till och jag är mycket nöjd. Vad gäller maten så fick jag ett fint resultat på vågen och det är jag mycket glad över. Söndagen var tung och jag fuskade en del, men jag tog mig i kragen ganska direkt och det är jag också mycket nöjd över.

Nästa gång suget att "fuska" sätter in ska jag fokusera på att jag gör det här för min skull, ingen annans, och för att det är något jag vill. Att "fuska" är ju att sabotera för mig själv och det är så onödigt.

Jag jobbade i torsdags, för första gången sen sjukskrivningen, och det kändes riktigt bra. Alla var glada att se mig igen och jag var glad över att vara tillbaka. I morgon är det heldag i Stockholm som gäller och på torsdag jobbar jag mellan 8-10.30. Nästa vecka blir det lite mer samt fler dagar och även det känns mycket bra.

Fridag

Vågen var snäll i morse, -1,2 kg är jag mycket nöjd med.

Jag firade det med ett riktigt bra pass power, sushi, lördagsgodis och middag hos syrrans svärföräldrar.

Fredagsmys

Lunch och shopping med mamma, ett grymt spinningpass med en ny favoritinstruktör och middag och filmmys i soffan med älsklingen. Bra början på helgen!

Step

Jag trodde jag skulle avlida och var nära att gå efter halva passet. Men jag härdade ut och det fanns krafter kvar. Roligt var det också!

Träningsplanering

Ja, planeringen för idag har ändrats många gånger. Först skulle jag träffa en vän och styrketräna på morgonen men hon hade sovit så dåligt så vi bestämde oss för att skjuta på det och jag tog en promenad istället. Sen tänkte jag att jag skulle köra ett spinningpass klockan fem, men var så trött så jag bestämde mig för att ta det 18.30 istället. Sen tänkte jag ett tag till och insåg att jag inte ville spinna idag. Så efter mycket om och men bokade jag in mig på basic step som börjar om 45 minuter.

Så kan det bli.

Morgonpromenad

En promenad i det underbara höstvädret startade den här onsdagen.


Med ljudbok i  öronen


Solen skiner och himlen är blå


Och äppelträden är fulla med frukt

Tisdag

I morse bangade jag promenaden och tog det lungt fram till läkarbesöket istället. Ett bra val. På torsdag börjar jag jobba igen och det känns såå bra. Jag har världens bästa läkare och det har hjälpt så mycket. Vi börjar sakta och trappar sedan upp så tanken är att jag ska vara tillbaka på heltid i slutet på september. Det ska bli en sån härlig höst med jobb, träning, familj, vänner och kärlek. Jag känner hur jag längtar.

För övrigt är jag sjukt godissugen idag. Men this to shall pass.

Inga ursäkter

Coachens recept är verkligen löjligt enkla att slänga ihop. Nu har jag gjort korvstroganoff och det tog ca 20 minuter och då har vi kvällsmat samt lunch i morgon. Det finns helt enkelt inga ursäkter till att inte laga sin egen mat, hur "jobbigt" det än känns. Jag är så peppad och ser verkligen fram emot att få till de goda vanorna igen!

Nu ska jag svida om till träningskläder och sen ska jag åka till gymmet för ett styrkepass.

Laters.

Invägning

Invägningen i morse var ju inte en jätterolig historia. Jag har lite att jobba med om man säger så.

Jag började veckan med en härlig morgonpromenad i höstvädret och en ljudbok i öronen. Resten av dagen ska det städas och lagas mat. Ikväll är det styrkepass på gymmet som gäller. Woohoo!

Nya rutiner

Under sjukskrivningen har jag lagt mig till med lite dåliga vanor. Eller, jag har återupptagit lite gamla vanor så som t ex rökning, ligga på soffan hela dagarna och äta skräp. Det har resulterat i lite pluss på vågen och det känns inte bra.

Nu känner jag mig så pass uppvilad och återhämtad att jag är redo att ta tag i det hela och återuppta de bra vanorna som träning, bra mat och inte röka.

I morgon är det invägning och så börjar 8 veckor med kostprogram igen. Jag är superpeppad och ser verkligen fram emot att återfå den form som jag vant mig vid. Första målet är att bli av med det jag gått upp och andra målet är att nå målvikten samt äta bra och träna bra. Slutmålet är att må bra i mig själv, att vara frisk och stark och känna mig bekväm i min kropp.

Jag är laddad till tänderna och ser fram emot 8 veckor utan skräpmat och socker. Bring it!

Lördagen

Det var en mycket bra dag igår. Vi var på American Car Show och tittade på fina bilar, åkte hem och rev av ett mycket bra träningspass som känns bra i axlar och rygg idag och så avslutade vi med middag ihop med svåger och svägerska. Idag är det vila som gäller för i morgon börjar allvaret. Mer om det senare.


Vackert väder hade vi.


Fina bilar såg vi.


Coola bilar också.


Och vi var inte direkt ensamma.

I'm alive

Japp, jag överlevde faktiskt passet igår. Jag trodde att det skulle vara spyjobbigt, men det var faktiskt inte så farligt som jag trodde. Alltså betyder det att konditionen inte har försämrats så mycket under sommaren eller så hade jag usel kondition innan och därför är den lika usel nu. Jag bestämmer att det är det första alternativet.

Idag ska jag ta en prommenad i det fantastiska höstvädret, tvätta, städa, få massage och mysa med familjen ikväll.

Happy fredag everybody!

Spinning



Dagens outfit

Då ska vi se vad veckor av vila och rökning har gjort för formen. Spännande värre.

Fokus

Nu bestämmer jag mig för att byta fokus. Veckan som gått har fokus legat på huvudvärken som kom i måndags och som fortfarande inte gett med sig helt. Fokus har även legat på nässelutslagen som jag har på överarmarna och halsen och som inte vill försvinna (utslag är typ det äckligaste jag vet, älsklingen hävdar att jag har en fobi).

Från och med nu ligger fokus på hur bra jag är, hur mycket jag tycker om mig själv och på saker som jag mår bra av. Bra mat, träning, familj och fina vänner.

Resten av veckan kommer kick ass med första delen av veckan. För det bestämmer jag.

RSS 2.0