Så bra

Jag har bokat en tid hos en kille som är "riktigt bra på knän".

Vi håller på och fixar hemma, ett steg närmare ordning och reda.

Jag fick hyfsat mycket gjort på jobbet idag.

Jag fick veta att jag har rätt och den andra killen har fel.

En ganska bra dag med andra ord.

Frustrerad

De senaste dagarna har jag till råga på allt känt mig riktigt hängig och halsen har kliat som sjutton så jag har inte kunnat träna sen fiaskot i onsdags. Jag känner mig ganska nere till och från, mycket på jobbet, mycket med jul och renovering och så kan jag inte träna som jag vill.

 

Jag har surfat runt lite på nätet i alla fall och beslutat mig för att ta kontakt med en sjukgymnast för att få hjälp med knäet. Jag har ju hoppats på att kunna fixa det själv med hjälp av hus-osteopaten, men det verkar som att jag kanske behöver ha mer hjälp. Jag tänker mig något sorts träningsprogram av något slag för att stärka knäna.  Och kanske till och med få en faktiskt diagnos. Jag tänker i alla fall inte ge mig. Så det så.

 

Och efter lite drygt en vecka i sockerträsket tänker jag ta mig ur det igen och går än en gång med i Godislöftesgruppen. Den är ett himla finurligt påfund den där gruppen, jag kan varmt rekommendera den för extra motivation. Jag mår ju bara illa av att äta socker så då kan jag lika gärna låta bli.

 

Veckan som kommer blir tuff men jag tänker bita i ordentligt för att komma ikapp med det jag ligger efter med på jobbet. Jag tänker rycka tag i mig själv och se till att komma i fas helt enkelt. Och jag tänker sluta bli arg och irriterad över saker som inte är värda min energi. Mer positivt tänkande ska jag också ägna mig åt.

 

Ja, ambitionerna är höga och jag tänker på vad en gammal lärare sa till mig för många år sedan: ”Siktar man mot stjärnorna så når man grantopparna.” Yes. Här ska siktas!


...

Jag kom inte ens två kilometer i morse innan knät började göra ont. Jäkla skit.

Challenge2

Igår provade jag ett nytt pass på gymmet, challenge2 heter det. Det är cirkelträning som man kör två och två och utan redskap. Det var riktigt jobbigt och jag har bra träningsvärk i benen idag. Roligt var det också.

Helgen som gick var bra. Jag körde power i lördags och sen hade vi en fantastiskt lyckad överraskningsfest för vår kära mamma som fyller 50 i slutet på november. Hon blev så glad och överraskad och festen var klockren, en så rolig och trevlig kväll med fantastiskt god mat, bra musik och hög stämning.

I dag efter jobbet stannade jag på Intersport och köpte en relexväst. I morgon ska jag nämligen ut och springa innan jobbet. Första löpturen på fyra veckor. Det känns nervöst och spännanade. Jag tänker ta det väldigt lugnt och blanda upp det med gång. Jag ska inte dra på för mycket och sabba all stretching och uppbyggnadsträning jag kört på sista tiden. Nej, här ska skyndas långsamt. Jag hoppas det går vägen.

Nu ska jag läsa senaste numret av Runner's och hämta ännu mer inspiration.

Trevlig kväll!

Nu

60 minuter power står på agendan. Härligt sätt att börja helgen!

Harry Potter

Är i Enköping och kollar på Harry Potter and the Goblet of Fire. Käkar skumtomtar och choklad. En riktigt mysig fredagskväll helt enkelt.

Och godislöftet är nu efter noggrant övervägande officiellt slut.

Jag är en löpare

Det går inte en dag utan att jag tänker på att springa. Jag tänker på hur underbart det vore att kunna springa obehindrat och utan att behöva bekymra mig om att kroppen ska hålla. Jag tänker att det är verkligen perfekt väder att springa (det tänker jag om i princip alla väder utan värme). Jag tänker att jag vill springa riktigt långt.

Idag är det lite drygt tre veckor sedan jag sprang.

När jag inte kan sova på kvällarna dagdrömmer jag om att jag är ute och springer och att allt flyter på utan problem. Jag föreställer mig en perfekt höstdag med sol, blå himmel och vackra löv och att jag springer och springer och aldrig stannar.

Jag vill inget hellre än att springa men jag vågar inte. Jag vill verkligen inte ha ont, jag orkar liksom inte med att springa och hoppas att knäet ska hålla för att efter några kilometer inse att det gör ont.

Jag stretchar (inte så regelbundet som jag borde), foamrollar med en vattenflaska (inte så regelbundet som jag borde), går på yoga och får behandlingar av hus-osteopaten på jobbet. Jag tycker att det borde räcka snart och att jag borde kunna springa.

Sammtidigt vill jag inte stressa kroppen, om det nu är så att den läker av löpvila, stretch och behandling så är det dumt att skynda för fort fram. Och det är verkligen ingenting dåligt med att alternativträna och bygga en stark kropp.

Men jag vill ju springa. Vi får se hur lång tid det dröjer innan jag vågar snöra på mig löparskorna igen.

Så jag ägnar mig åt andra saker som power, yoga och step. Inte fy skam men inte heller det jag skulle välja om jag kunde välja obehindrat.

Torsdagsyoga

Igår var jag som sagt med syrran på ett pass Basic step. Fullt ös i 50 minuter, 5 minuter mage och rygg och så avsluta med 5 minuter stretch. Klockrent. Roligt var det också. Och jobbigt naturligtvis. Men mest roligt.

Ikväll har jag varit och kört ett pass yoga. 65 min yoga och 10 min avslappning. Jösses så svårt jag har att slappna av. Så länge jag faktiskt gör något och någon muskel i kroppen värker av ansträngning så kan jag fokusera på det men så fort jag ska slappna av så far tankarna iväg och hamnar långt långt borta. Något att träna på antar jag.

För övrigt så är min kropp underbar. Jag har inte tränat yoga på jättelänge (och när jag gjorde det var det inte med speciellt mycket regelbundenhet heller) och trots det gör kroppen i princip allt jag ber om. Det töjs, bänds, sträcks och pumpas och så länge psyket är starkt nog så gör kroppen som den ska utan att klaga överdrivet mycket. Min kropp är verkligen fantastisk.

Nu ska jag läsa bloggar och sen ska jag sova. Jag har mycket att se fram emot i helgen. Mer om det senare.

Ledig onsdag

Igår var jag på Basic Step på Centralbadet. Det var så roligt!! Tyvärr var jag tvungen att avsluta passet lite tidigare än planerat på grund av problem med magen, men det är sånt som händer. Jag blev väldigt sugen på mer step så jag tänker faktiskt gå på ett pass ikväll också.

Idag är jag ledigt och på schemat står det att jag ska åka till återvinningen med skräp, tvätta, besikta bilen, fixa kvällmat till grabbarna och träna med syrran ikväll. Det kommer bli en riktigt bra dag!

För övrigt pågår budgivningen för fullt och det är så spännande!!

Slö söndag

Igår var det födelsedagskalas hos syrrans kille. 25 fyllde han. Älsklingen var snäll nog att komma och hämta mig och jag var hemma strax innan tio igår kväll. Sen sov vi till halv tio i morse och så har jag sovit på soffan två timmar mitt på dagen. Jag laddar för fullt inför den kommande veckan med andra ord.

I morgon får vi kontoret färdigt så då ska jag städa gärnet och flytta in lite möbler. Resten av veckan är det förhoppningsvis budgivning, städning och fixande som gäller. Det blir bra när det är färdigt.

Nu ska jag slöa lite till.

Saknat träningen

Hur mycket jag saknar träningen inser jag aldrig förrns jag sätter igång igen efter ett uppehåll. Det här uppehållet varade bara i två veckor, men ändock.

Igår var jag på pass på Friskis med mamma och moster. Jag är fortfarande otroligt nöjd med mitt beslut att återvända till Actic, det kommer vara så värt pengarna. Igår valde jag ändå ett styrkemedel-pass eftersom det är trevligt med sällskap och så är det ganska lagom ansträngning efter ett kortare uppehåll.

Idag är jag precis hemkommen från ett yogapass på Actic. Milsvidd skillnad mot det jag var på på Friskis för några veckor sedan. Det var ett underbart sätt att starta dagen och helgen och jag känner mig skön och fräsch i kroppen igen.

När jag satt där i trappen och väntade på att passet skulle börja kände jag mig lugn och harmonisk inombords. Jag älskar verkligen känslan av att vara på gymmet. Det är bara jag och kroppen och jag älskar det!

Återhämtning

Jag återhämtar mig fortfarande efter helgens bravader. Det är inte lätt att återhämta sig när man har så mycket att göra, men jag gör så gott jag kan.

I detta nu pågår i alla fall golvläggning i det sista rummet i lägenheten, till helgen kommer vi ha ett kontor att husera i!

Bättre söndag

Har precis varit ute på en kort promenad i solskenet. Det laddar verkligen batterierna. Det blir ingen yoga, passet var fullt, så jag tänkte stretcha lite hemmavid i stället.

Tung lördag

Fredagen bjöd på god mat, fantastiskt sällskap och alldeles för mycket alkohol. Det kändes idag kan jag lova.

I morgon blir det nya, fräscha tag med mycket sömn ikväll, massor med vatten, bra mat och yoga på gymmet. Det ska bli skönt.

Helkväll

Nu ska jag strax göra mig i ordning för en helkväll på staden med gamla arbetskamrater och mor min. Först blir det middag på Oasia och sen ska vi slå klackarna i taket på Flurran.

Det ska bli så roligt!

Just ja

Nu ligger lägenheten ute på nätet. Vi håller tummarna för en ordentlig budgivning!


En liten tankeställare

Jag mailade just till grundaren av Godis- och kaklöftet för att berätta lite om hur det gått för mig och så skulle jag tala om hur mycket jag gått ner i vikt de senaste 6 veckorna. Jag tänker hela tiden att det går ganska långsamt och att det inte händer så mycket, men att det inte gör något eftersom jag fortsätter neråt i alla fall. Så när jag letade upp min vikt (en vecka efter godsilöftets början förvisso) insåg jag att jag gått ner minst 1,5 kg under de här 6 veckorna. Och det är ju fantastiskt. Jag gör verkligen ingenting annorlunda förutom att avstå från glass och godis, jag äter kebab och pommes frites (är helt besatt i pommes frites, det beroendet får jag ta tag i en annan dag), jag dricker vin, jag äter chips (i mycket liten mängd i och för sig) och jag är aldrig hungrig när jag inte ska vara hungrig. Det är ganska fascinerande att godis och glass innehåller så pass mycket kalorier ändå, jag menar, det visste jag ju men jag tror att jag inte riktigt förstått det i alla fall.

 

Lite funderingar så här på kvällskvisten.


RSS 2.0