Fulltankad

Nu är jag hemma igen, fulltankad med positiv energi. Har haft en underbar helg och återkommer med bilder senare. Nu ska jag umgås med min älskling.

Work out

Nu bär det av till gymmet. Ikväll festar vi gärnet.

Mycket grejer


Väskan börjar bli full nu.

Vad är det som händer?

Idag tittade jag inte på klockan förrän 23 minuter av passet hade passerat. Rekord. Och det var faktiskt nästan roligt, jag vet inte riktigt vad det är som händer. Är det så att jag börjar gilla spinning?

Tja, värre saker kan ju inträffa.

Jag börjar få in en bra balans nu, jag lägger på motstånd som gör att jag orkar hela passet (inte mycket alls med andra ord) men ändå tillräckligt för att jag ska få jobba och trycka på lite. Idag var bästa passet hittills måste jag säga.

Nu, tvätta och packa och sen ska jag sova och ladda för i morgon.

Och nej, jag åker inte bort så ofta vilket gör att en resa till Halmstad blir en stor grej för mig. :)


Höstprommenad med mamma, älsklingen och Ebba. Det skulle inte vara fel med lite barmark nu.

Helg!

Efter en tuff dag på jobbet tar jag helg nu. After work blir ett spinningpass, älsklingen har lovat att fixa kvällsmaten och sen ska jag packa inför resan i morgon. Inte långt kvar nu!

 

Så där ja

Och nu mår jag illa.

Varför mår man aldrig illa av broccoli?

Mystisdag


Myskläder på.


Vaniljglass med chokladsås, datorn och tvn.

Nu checkar jag ut för dagen och återkommer med nya krafter i morgon. Man måste gilla vilodagarna också.

Tisdag

Ja, då var det bara två arbetsdagar kvar till långledigt och resa till värmen. Eller ja, jag pratade med V och hon menade att det inte var så varmt. Jag ska alltså till Halmstad över helgen. :)

Igår körde jag power och core. Det var ett helt okej pass, inte det bästa jag kört, men helt okej. Jag ökar på vikterna lite mer varje gång men märker att det blir svårare att få kontakt då. Och träningsvärken uteblir. Måste fundera på det där.

Idag skiner solen och jag jobbar 10-19.


På jobbet i söndags. Jag är inte förbannad, bara fokuserad på att få till en hyfsad bild.

Inte lika tjock längre

Ja, så känns det i alla fall. Jag körde ett lättare rehabpass i gymmet på jobbet alldeles nyss och det känns genast bättre i kroppen. Sockersmaken i munnen försvann med ett äpple och nu känner jag mig mer på banan igen.

Dagens pass:

20 x 15 sek löpning på löpbandet

3 x 20 rumplyft på boll
3 x 22 höftlyft/sida
1 x 20 tåhävningar, raka-utåt-innåt
3 x 12 benbök
3 x 12 utfall
3 x 12 benböj åt ett håll (ska lägga upp en bild på den övningen någon dag)
3 x 10 baksidalår på boll
3 x 10 rumplyft på alla fyra
Knäet hängde glatt med och gnällde inte alls. Kan det vara så att det är på väg att bli bättre?

Paus

Så, nu tar jag en paus från krav och måsten. Jag tänker äta det jag känner för och träna när jag känner för det.

Jag försöker tänka positivt, den här gången klarade jag 6 veckor utan godis och nästa gång kommer jag klara ännu mer.

För övrigt försöker jag bara hålla mig ovanför vattenytan men det går snart över.

Inte riktigt friskt

Det är en kamp, det där med maten. Vissa dagar är tyngre än andra. Idag är en tung dag. Jag var 2 millimeter ifrån att dyka med huvudet före ner i en Paradis-ask men i sista sekunden lyckades jag skifta fokus och drog i mig tre nävar russin istället. Det var ju en seger i sig, men det känns inte som att jag vunnit.

Hur kommer det sig egentligen att man kan gå ner 19 kg och ändå ha dagar när man känner sig tjock?

Vi åt tacos till middag igår. Jag äter alltid för mycket när jag äter tacos, det är så otroligt gott att jag pressar i mig mer än jag borde och så blir jag alldeles för mätt. Kanske lite tacos-bakis-ångest som talar?

Och varför är det så att de där gamla tankarna kommer tillbaka? "Jag ska ju ändå får kostprogram att följa snart så då gör det ju inget om jag 'unnar mig lite extra' nu" Försvinn ur mitt huvud!

Jag avskyr den här känslan, tjockis-känslan. Den uppsvällda, uppblåsta, ofräscha känslam.

Jag är övertygad om att man inte ska vara för hård mot sig själv och att man måste tillåta sig att inte vara duktig hela tiden, men vart går gränsen? Hur hittar man en bra balans?

Många dagar har jag en bra balans, tror jag i alla fall. Idag är dock inte en sådan dag.

Kost igen

Just ja, den 7e mars och två månader framåt får jag kostprogram av självaste Madde igen. Jag är taggad och det kommer bli super!




Kvällens middag.

Wannabe-löpare


Jag tänker att knäet kanske blir bra om jag har löpartightsen på mig. Knäet borde ju vilja springa lika mycket som jag vill liksom..

Jag känner mig knappt som en löpare längre. Men idag testade jag att "riva av lite intervaller" på löpbandet. Det var enligt sjukgymnastens schema: 15 x 15 sekunders löpning. Oh, the joy.

Men jag ska inte klaga, det gjorde faktiskt inte ont i knäet. Det var trevlig att springa lite trots att det var svårt att få in någon bra rytm.

Jag var inte speciellt fokuserad på styrkan idag, jag hade en liten grabb med mig som tjattrade oavbrutet och gjorde det lite svårt att koncentrera sig. Men men, all träning är bra träning.

Dagens pass:

3 x 10 enbensrumplyft på stepbräda
3 x 6 sidoplankan/sida
3 x 20 höftlyft/sida utan att hålla i mig
3 x 15 ett ben åt sidan/sida
3 x 10 benböj
3 x 10 utfallssteg
3 x 7 rumplyft på alla fyra
10 armhävningar på knä

En positiv iaktagelse var att sidoplankan, benböjen och utfallsstegen kändes ganska lätta, jag gissar att det har med ihärdigt springande på pass att göra. Det kanske ligger något i att man blir bra på det man tränar på. Go figure.

Nu ska jag natta grabben och sen ska jag göra mig redo för morgondagen. Det är ju trots allt fredag i morgon.
Kanske skulle fira det med lite spinning?

Hemma på min gata i stan

Nu är det jag som åker hem och fixar kvällsmat och sen ska jag träna. Punkt.

För övrigt har jag nu lämnat in en ansökan om tjänstledighet för studier, i höst går jag ner på 70% och pluggar ekonomi på distans, förutsatt att ingenting oplanerat sker.


I godispåsen

Japp, igår var minsann igen bra dag. Trött och grinig var jag utan egentlig anledning förutom att jag är lite less på det mesta just nu. Eller, inte det mesta egentligen men ändå. Jag var så trött på att vara så duktig hela tiden, jag var så less på att avstå från så mycket så efter jobbet åkte jag och köpte mig en stor påse godis. Ett mycket medvetet val, jag bestämde mig helt enkelt för att mata psyket med sådant kroppen mår bäst av att vara utan. Jag gav mig själv tillåtelse att inte behöva vara så duktig, och det kändes hur bra som helst.

Skillnaden mot förr i tiden var att jag köpte godiset, åkte hem och lagade mat, åt mat, pratade med älsklingen en bra stund och sen sjönk jag ner i soffan med godispåsen. Hade det här varit ett år sedan hade jag haft handen i godispåsen innan jag hunnit ut ur affären..

Idag är en vanlig dag, idag blir det inget godis bara för att jag tillät det igår. Idag går jag tillbaka till ett godisfritt 2011 med nya krafter.

Underbar känsla

Igår var det fredagsmys för hela slanten. Spinningen följdes av mys med älsklingen, ett glas vin, middag och Solsidan. Sen somnade jag på soffan strax före nio.


Vi har köpt nya vinglas, I love them!

För övrigt så är det verkligen en underbar känsla att ta sig till gymmet kl nio en lördagsmorgon, jag njuter verkligen av att känna mig så duktig. I morse var det någon som var försenad så vi blev inte insläppta förren strax efter nio, jag passade på att sola lite medan vi väntade. Sen blev det ett pass power med Sara igen. Och jag lassade på med vikter så jag kunde knappt tro att det var sant. Bröstpress, marklyft och rodd körde jag med tyngre vikter och även axlarna fick lyfta lite tyngre än de är vana vid. Det är så otroligt roligt att se framstegen och känna hur kroppen utvecklas. Jag skrattade lite för mig själv när jag tänkte på att de vikter jag idag använde under uppvärmningen, de var de tunga vikterna jag körde med för några år sedan.

Sen åkte jag i alla fall hem och fixade en sats Colting-pannkakor, ingen glass den här gången, men massor med sylt. Till efterätt blev det en apelsin och nu ska jag strax in i duschen och göra mig redo för eftermiddagens födelsedagsfirande. Syrran fyller 21 idag och det ska ju så klar firas med pompa och ståt.


Igår efter spinningen. Bilderna är för övrigt tagna med den nya iPhonen och jag måste säga att jag är mycket nöjd.

Spinning

Jag har aldrig riktigt fastnat för spinning, jag har alltid tyckt att det har varit för jobbigt. Idag gick det dock bättre än tidigare och jag är nästan lite sugen på att köra ett pass nästa vecka också.

Nu fredagsmyser vi med gott samvete!

After work

Har bokat in mig på ett spinningpass i eftermiddag. Vi får se hur det går, jag brukar alltid ångra mig under uppvärmningen.

Delmål och belöningar

Jag har på två år gått ner 19 kg. Inte ett enda delmål har jag haft och därför bestämde jag mig för att satsa på en rejäl belöning nu istället.

En till precious helt enkelt.

4. I min träningsväska

Min träningsväska är ganska tråkig tror jag, det som är standard i den är:

 

 

Handskar

Handduk

Lås

Schampo

Balsam

Borste

Snoddar till förbannelse (jag kan inte träna utan att sätta upp håret)

Mascara

Ögonfransböjare (jag ser inte klok ut om jag inte böjer fransarna innan jag kletar på mascaran)

Parfym

Deo

Tamponger

Sminkborttagning

Öronproppar

 

Jag fyller sen på den med sånt som hör till passet jag ska träna. Typ träningskläder, skor, banan, överdragskläder om jag ska åka hem efter passet, underkläder och handduk om jag ska duscha på gymmet.

 

Nu vet ni.


Tabata

Idag var jag med min kollega till hennes gym och testade ett pass Tabata. Det tog ca fem minuter att komma igång, de minuterna var lite sega men sen körde jag på som sjutton. Riktigt roligt var det. Man körde 4 minuter med 20 sekunder övning, 10 sekunder aktiv vila, 20 sekunder en annan övning och 10 sekunder aktiv vila, runt runt. Sen var det en minuts vila och sen på´t igen med andra övningar. Roligt, svettigt, intensivt (passet var "bara" 30 minuter) och jag ser fram emot träningsvärken i morgon!

På lördag blir det power och om festen blir lugn på kvällen kör jag yoga på söndag. Det skulle vara skönt att få till ett yogapass, det var ju ett tag sen.

Nej, in i duschen.

Måndagsträning

Underbar måndagsträning, 30 minuter power följt av 30 minuter core. Jag var så stark och tog alla reps på axlarna och ökade vikterna på bröstpress. Båten gick bra, plankan var det sämre med men jag ser det som att det är en övning med utvecklingspotential.

I love min starka kropp.

Och jag börjar verkligen bli stark, så här stark har jag aldrig varit förut. Och jag är inte längre tjockast och mest otränad i rummet, och det känns helt otroligt underbart!

Produktivt och moget

Eller inte.

Jag hade bestämt mig för att träna rehab idag, hela programmet och alla övningar. Träningsdagboken ekade ganska tom förra veckan och den här veckan och idag skulle jag träna så det stod härliga till. Jag kom ner till gymmet och klev upp på crosstrainern och insåg att någon (smart?) person hade vänt på den så att man numera står och tittar ut genom fönstret, rakt ut på gården. Där sken solen i all sin prakt, himlen var klarblå och fåglarna kvittrade. Och jag blev bara mer och mer arg, jag ville fan inte stå inomhus och harva på den där maskinen, jag ville vara ute och springa!

13,5 minuter klarade jag innan jag gav upp totalt. Jag gick tillbaka hem och rullade ut yogamattan framför tvn. För ett tag sedan köpte jag en yogadvd på Stadium, Power yoga by Casall tror jag den heter, och jag tänkte att idag var dagen som jag skulle prova den. Jag höll ut i ca tio minuter innan jag var ännu mer förbannad och stängde av. I tio minuter satt jag och lyssnade på hur någon "yogaandades" och det lät så illa, det var ett jäkla väsande bara och det gick helt enkelt inte att bortse ifrån. Dessutom skulle träningen vara 60 minuter men de första 15 gick åt till att sitta rakt upp och ner och lyssna på det där jäkla väsandet (efter tio minuter snabbspolade jag för att se om det skulle hända något snart, och det gjorde det inte).

Jag gav upp. Jag duschade, bytte om och tog en promenad i solen i stället. Ca 50 minuter, 4,5 km och massa sushi senare (jag gick och köpte lunch) kändes det bättre. Solen gör underverk för humöret.

3. Ett fint idrottsminne

Jag vet faktiskt inte om jag har något som sticker ut så där alldeles speciellt. Det ska väl vara känslan som infinner sig i kroppen efter ett tränat pass. Eller känslan när jag tar mig till gymmet tidigt en lördagsmorgon för att köra ett pass power, den där duktiga känslan av att träna en lördagsmorgon när alla andra (sanning med modifikation) fortfarande sover.

 

Vårruset förra året var i och för sig en trevlig tillställning. Jag sprang fort (för att vara jag) och vek inte ner mig på slutet. Det var kul.


I torsdags

I torsdags hade jag bestämt mig för att prova springa, det var äntligen dags efter månader utan löpning. Jag var så förväntansfull, jag köpte mig en reflexväst och allt. Och vilken känsla det var. Jag värmde upp med 1 km promenad och körde sedan 1 min löpning följt av 1 min gång och så upprepade jag det några gånger, planen var att få ihop 10 minuters löpning.

 

Vädret var perfekt, kallt och klart, och benen var så lätta så det var inte riktigt klokt. Och de första ”intervallerna” sa knäet inte ett pip och jag var så lycklig. Så framåt intervall nr 6 började jag känna av den sedvanliga tröttheten men jag ignorerade den. Under intervall nr 8 var smärtan ett faktum och jag fick erkänna mig besegrad.

 

Och jag var så besegrad. Jag funderade på att slänga allt som har med löpning att göra, klocka, skor och kläder. Jag grät en skvätt (eller kanske tre), pratade med mamma och med älsklingen. Mamma tyckte att jag ska se till att få knäet röntgat och älsklingen sa åt mig att skärpa mig. Han menade att mina symptom är lika klassiska som ett löparknä, de är dessutom identiska med de symptom han hade när han fick diagnosen löparknä och han undrade varför jag hade slutat löparknä-stretcha. Ja, svarade jag, alla andra säger ju att det inte är löparknä utan det är menisken och så behöver jag ilägg och så är jag för svag i musklerna och så är jag sned i bäckenet. Och hur mycket bättre har du blivit av att lyssna på alla andra, frågade han.

 

Nu tänker jag lyssna på min intuition (och älsklingen) och fortsätta stretcha och massera och se till att bli av med den här skiten en gång för alla. Snart är det jag som springer igen!


Fredag

Rödvin, Solsidan och världens vackraste man vid min sida.


Vad mer kan man begära?

Mörbultad

Japp, först drog jag på arslet på parkering coh slog i armbågen och sen åkte jag till osteopaten och blev knäckt igen. Nu är det vila som gäller. Jag får inte ramla mer idag så jag parkerar mig i soffan resten av eftermiddagen.

Trevlig fredag!

2. I mina öron när jag tränar

När jag springer lyssnar jag inte på musik, jag har aldrig tyckt om att göra det. Det stör hela upplevelsen på något sätt. Jag tycker om att lyssna på omvärlden och mina egna tankar helt enkelt.

På sista tiden har jag dock insett att musik i öronen när jag rehabtränar är helt perfekt. Det ger lite extra tryck i kroppen och tiden går inte lika långsamt. Favoritlåtar är:

Poison - Alice Cooper
Bohemian Rhapsody - Queen
Fox on the run - Sweet
Ironic - Alanis Morissette
Karma Killer - Robbie Williams
Nobody's wife - Anouk
Ain't to proud to bow - The Ark
Living in America - The Sounds
Ballroom Blitz - Sweet


Vansinnigt svårt

Veckan som gått har inte varit den bästa, huvudvärken har varit utslagen i full blom eller legat och lurat bakom kulisserna mest hela tiden. Jag har svårt för att släppa den allmänna irritationen, trots goda intentioner, och den kombinerat med huvudvärken har gjort mig väldigt trött och allmänt utslagen. Godissuget har varit starkt och konstant och jag har tröstätit mängder med frukt och nötter.

 

Ja, appropå godissuget så har jag nu avverkat 4 veckor utan glass, godis och läsk. Honungen skulle jag också låta bli, men det gick inte fullt ut. Jag har vid något tillfälle ätit honungsknäckisar efter ett träningspass och en annan gång var jag så trött så jag såg i kors och då dopade jag mig själv med en (eller två) tesked honung. Men det får vara så, det tänker jag inte sparka på mig själv för.

 

När jag tänker efter är det faktiskt sjukt bra gjort av mig att låta bli godis och glass med tanke på hur jobbigt det har varit. Ja, det får bli dagens ego-boost, jag är grymt duktig på att låta bli sötsaker!

 

En annan sak som inte varit så bra är att jag har inte fått till ett enda träningspass den här veckan, tröttheten har satt totalstopp för det. Om huvudvärken släpper snart så kanske jag får till ett ikväll, jag hoppas verkligen på det, men det vet man aldrig. Och i morgon ska jag till benknäckaren igen så jag gissar att det blir till att ta det lugnt i helgen också. Inte hela världen kanske, lite vila har ju ingen dött av.


RSS 2.0