Livet

Livet är konstigt.

När jag tittar på min älskling fylls jag av så otroligt mycket lycka och kärlek att jag knappt vet vart jag ska göra av den.

När jag tittar på min älskade älskade mormor fylls jag av en enorm sorg över att livet kan vara så outhärdligt grymt.

Hur kan livet vara så underbart samtidigt som det är så kallt och obevekligt?

13. Mitt bästa kosttips

Många hävdar bestämt att det sunda sättet att äta är att äta av allt men med måtta. Det är bara att gratulera om det funkar för dig, jag kan inte äta på det sättet. Börjar jag rucka på reglerna så sitter jag där med handen i godispåsen minst en gång om dagen. Jag har extremt svårt för att klara av det sättet att äta, för mig funkar det bättre med förbud.

Så mitt tips är: ta reda på vad som funkar för dig. Vad mår du bra av? Och strunta sen i vad alla andra säger och kör på det. Alla är vi olika och jag tror inte på att man kan ta ett generellt sätt att äta och säga att det ska passa för alla.


Kostprogrammen från Madde är det bästa jag någonsin betalt för. Här ser vi laxfilé med blomkålsmos, rivna morötter och en tomat.

12. Favoritidrott

Favoriten att titta på är när Sveriges herrar spelar handboll. De är grymt duktiga, vältränade och tar styrk som ingen annan. Det gör ju inte direkt ont att titta på dem heller.


Sveriges herrar spelar en övningsmatch på Fyrishov i Uppsala

Favoriten att utöva är svår att säga, det var så länge sedan jag utövade en idrott på det sättet. Men fotboll är ju kul att spela. Och volleyboll. När jag gick i låg- och mellanstadiet spelade jag fotboll men slutade när det blev för tävlingsinriktat. Jag var inte bäst i laget och fick därför inte speciellt mycket tid på planen. När jag gick i högstadiet valde jag specialidrott som extraämne och då spelade vi mycket volleyboll, det var hur roligt som helst.

Badminton är i och för sig också väldigt roligt. I skolan brukade vi spela dubbel med ett racket och så var man tvungen att ta vartannat slag. Det kunde gå riktigt vilt till.

Ja, och basket. Vi spelade streetbasket, två lag á tre personer på 1 korg. Fantastiskt kul.

Det blir inte så mycket lagsport nuförtiden. Trist egentligen eftersom det är sjukt roligt.

11. Favoritkonditionsträning

Löpning

10. Då mår jag som bäst

När jag har ätit riktig bra och tränat riktigt bra, då mår jag som allra bäst.När jag får umgås med fina familjen och underbara vänner, då mår jag som allra bäst.
9. Mina inspirationskällor

Jag blir inspirerad av min mamma och min moster som verkar klara vad de än tar sig för.

Jag blir inspirerad av min älskade sambo som har en klok syn på det mesta.

Jag blir inspirerad av min kära syster som har en bra inställning till livet.

Jag blir inspirerad av alla fantastiska bloggar jag läser.

Jag blir inspirerad av alla underbara instruktörer på mitt gym.

Jag blir inspirerad av programmet Biggest Loser.

För att nämna några.

Vårpyssel


Glada blommor i ny jord och nya krukor


Nya balkongmöbler


Fina fina blommor


Balkonglåda, vuxnare än så blir det inte

Glad påsk!

Japp

Har tillbringat dagen med att åka runt med syrran och letat blomjord och krukor. Planterade om en massa blommor hemma och fick upp två fina lådor/krukor på balkongen. Åkte sen ut till mamma och grillade och drack vin. Nu ska jag sova. Ja.

Det viktigaste

"Det viktigaste är inte att aldrig falla, utan att resa sig efter varje fall"

Passet igår var toppen. Jag har alltid lite ångest inför att gå på pass som jag vet är väldigt jobbiga när jag inte har varit på dem på ett tag, jag känner mig liksom skör och otränad och har en konstig (och obefogad) känsla av att jag ska gå sönder. Därför är det extra roligt när jag går därifrån med känslan av att jag är starkare och mer vältränad än jag någonsin varit. Jag orkar faktiskt och det är en underbar känsla.

Roligt var det också.

Svårt

Livet är inte alltid lätt och rosafluffigt. Ibland händer det saker som man måste hantera fastän man absolut inte vill det.

Jag är en person som tröstäter. När något händer och jag är ledsen och tycker synd om mig så äter jag. Nu får det vara slut på det för den här gången. Jag får vara ledsen och tycka synd om mig men jag får inte trycka i mig en massa skräp på grund av det.

I dag är en ny dag och i eftermiddag ska jag på Step Intervall nere på stan. Det ska bli roligt och jag ser fram emot att vakna till igen.

Fredagsmys

48 min spinning
Medelpuls: 153 bpm
Maxpuls: 191 bpm

Middag med familjen.

Nu, ryggläge i soffan.

8. Favoritmat

Jag skulle vilja säga en riktigt smaskig sallad, men då skulle jag ljuga mig blå.

Så, i inbördes ordning:

Hemmagjorda hamburgare med pommes, sallad, aioli och ketchup
Tacos
Choklad (riktigt ljus choklad, den sorten jag inte kan äta utan att få ont i huvudet)

Där har ni det.Vad har Freud med saken att göra?

Två gånger på lite drygt en vecka har jag lämnat mobilen hemma och åkt till jobbet. Någonstans på E4an har jag kommit på att den inte är med.

Vad betyder detta tro?

Hepp

Galen dag på jobbet avslutades på gymmet. Crosstrainer, armhävningar och benstyrka stod på programmet. Sen gick jag hem och satte mig vid dukat bord. Min älskling är världens bästa.

Så här såg det ut i gymmet


Spännigt värre


Spännigt på ett annat sätt


Lite mindre spännigt, lite mer svettigt


Gymmet
Jag kämpar för att inte tippa omkull

En hyfsat bra dag trots allt.

Roligt som sjutton

I morse rullade jag ur sängen och gav mig iväg till gymmet och en spinningklass. Superkul och bra tryck. Men med fredagens spinning färskt i minnet vågade jag inte riktigt ta i så mycket som jag skulle ha orkat. Hur som helt så är morgonträning typ det bästa som finns.

Sen jobbade jag till kl ett innan jag åkte hem med jordens huvudvärk. Jag sov 2,5 timmar, nu har det nästan släppt men jag känner hur det ligger och lurar fortfarande. För att råda bot på det har jag bokat in mig på massage i morgon.

Resten av veckan ser förhoppningsvis ut så här:

 

Tisdag: morgonspinning
Onsdag: benstyrka
Fredag: spinning
Lördag: power

 

Nu tänker jag vila en stund till och sen ska jag laga mat med älskligen. Om jag piggnar till ikväll ska jag planera om lite blommor.


7. Favoritövning

Armhävningar

Lördag

Vaknade med snuva, halsont och huvudvärk. Halsontet och snuvan gav med sig men huvudvärken hänger i. Trots det blev jag less på mig själv och bytte om för en promenad. Det blev 45 minuter i solen och blåsten med ca 65 dynamiska utfall som grädde på moset. Och när jag kom hem slog jag på 100 pusch-ups appen och gjorde 25 arrmhävningar på tå. Inte i ett svep, men ändå. Jag är lite imponerad över mig själv.

Nu ska jag ta och äta något.

Mys

Jag ligger nerbäddad i sängen med en bra bok, vinden viner runt knutarna och älsklingen har parkerat sig inne på kontoret framför datorn. Jag känner mig lugn och harmonisk.

Spinningen var tung, jag hade en medelpuls på 172 trots att jag inte orkade köra fullt ut i alla moment. Jag fullföljde men det var inte mycket tryck i benen kan jag tala om.

Hur som helst är jag mycket nöjd med min plan för de kommande sex veckorna, det här kommer att gå alldeles utmärkt.

Men nu är det back to the book som gäller.

Jag har en plan

Jag kikade lite i almanackan och insåg att det är 6 veckor kvar till festen hos päronen, massor med folk och mycket stohej kommer det vara där. Det blir mitt måldatum, den 20e maj ska jag ha en klänning på mig som jag köpte inför resan till Paris. Den är lite tajt fortfarande så den kommer sitta som en smäck om 6 veckor. Så här ser planen ut:

- 6 veckor utan godis, glass, läsk
- 6 veckor utan alkohol
- 6 veckor där jag tränar 4 ggr/vecka, varav 2 pass är spinning
- 6 veckor med minst 3 pass morgonspinning
- 6 veckor när jag följer programmet 100 push-ups
- 6 veckor med positiva tankar där jag ger min kropp sånt som "vi" tillsammans mår bra av. Jag ska göra medvetna val och välja det som främjar de mål jag satt upp för mig själv


Klänningen i fråga

Nu är det bara att hoppas på bra väder den 20e maj.

Skärpning

Idag har jag ätit godis fastän fridagen är i morgon. Jag funderade för mig själv varför jag försöker gå ner mer i vikt, jag har ju ändå gått ner 20 kg, räcker inte det? Varför kan jag inte vara nöjd med det och njuta av livet?

Men så trycker jag i mig massa socker och efteråt kommer insikten, det är inte jag som tänker så där, det är godissuget. Jag vill äta nyttigt, mat som kroppen mår bra av och som fyller mig med energi. Suget vill äta pizza, glass, vitt bröd och choklad. Jag vill träna och ta hand om mig. Suget vill sitta framför tvn och äta godis.

Det är inte superviktigt att gå ner fler kilon, men jag vill det för att jag vet att jag kommer att må bra av det. För det finns mer att ta av, inget snack om saken.

Så från och med nu är det nya tag. Idag har jag fått ett nytt program av coachen och det ska följas till punkt och pricka. Fridagarna kommer präglas av njutning med måtta och träningen kommer få ett större fokus.

Jag börjar med fredagsspinning och mys med älsklingen. Nu kör vi hårt igen.

Löpningen då

Jag tycker om när det blåser ute, jag tycker det är mysigt. Idag är det storm i Uppsala, vinden viner runt knutarna så häftigt att man tror att fönstrena ska blåsa in i lägenheten. Det gillar jag.

Jag tycker om att vara ut när det är sånt väder. Och jag tycker om att springa när jag är ute. Suget efter löpning är starkare idag än det varit på länge, jag skyller det på vädret. Vädret och det faktum att knäet faktiskt känns mycket gladare efter tisdagens behandling hos hus-osteopaten. Jag har en date med honom igen om två veckor, vi får se hur det går.

Tills dess ska jag massera lite själv och jobba på att öva upp rörligheten i den yttre delen av smalbenet. Så nu masserar jag, flexar foten upp och ner och fuskar genom att smörja med msm gel, det ska ju vara bra för det mesta har jag hört och i det här läget är jag beredd att prova i princip vad som helst.

Paris

Det går lite trögt med reseskildringen. Men här kommer ett gäng bilder från världens bästa helg i alla fall..


Strawberry daiquiri på Hard Rock


"Vår" fina innegård


Chai Latte på Starbucks


De kan parkera, fransmännen


Våren stod i full blom


Louis Vitton


Triumfbågen


Eiffeltornet


Utsikten från toppen


Notre Dame


Seine


Vi njuter i solen


Moulin Rouge


Trött men lycklig på väg hemBlogg Award

Var inne hos OrkaMera och knycker awarden hon svarat på. Eller, egentligen fick jag den eftersom den gick till alla som ännu inte svarat. Aja, här kommer det i alla fall:

Här kommer 8 mer eller mindre intressanta fakta:

1. Jag är ganska långsint, ett mindre attraktivt drag hos mig själv

2. Jag är ett kontrollfreak av stora mått, blir vansinnig störd av att inte veta vad som ska ske

3. Jag kan uppfattas som väldigt impulsiv. Sanningen är dock att jag för det mesta bearbetar saker ganska länge för mig själv innan jag nämner det för någon, och så har jag redan bestämt mig när jag börjar prata om det. Då låter det som något jag kommit på samma stund som jag öppnar munnen fastän det egenligen är ganska genomtänkt

4. Jag har under senare år insett att jag är en tävlingsmänniska och jag avskyr att förlora

5. Jag har inget mellanläge. När jag gör något så gör jag det med besked. Antingen så äter jag godis eller så gör jag det inte. Antingen så tränar jag eller så gör jag det inte. Antingen så läser jag böcker eller så gör jag det inte.

6. Jag älskar att planera och skriva listor, se punkt 2

7. Jag älskar att sova

8. Den absouta favoritmaten är potatis. Och tacos. Och rödvin. Och choklad. Och glass.


HemmaJag har haft det obeskrivligt bra.

RSS 2.0