Onsdag

Idag blev det ett medelpass på Väderkvarn alldeles ensam. Eller, helt ensam var jag ju inte eftersom det var massor med folk där, men jag fick inte med mig någon jag känner. Inte för att det gjorde så mycket, när jag väl kom dit var det rätt skönt att inte behöva tänka på något annat än mig själv och de rörelser som skulle utföras.

Just nu städar jag. Om en stund ska vi ut till mamma igen och äta "lilla" nyårsmiddagen. Kusinerna från Motala är och hälsar på och det vill man ju inte missa.

I morgon ska jag till frissan kl 11, blir väl kvar där större delen av dagen. Jag kommer vara så fin i håret! På kvällen ska vi till mina vänner i Enköping och fira in det nya året. Det ser jag fram emot, jag är övertygad om att det kommer bli supertrevligt.

Nu ska jag göra ett krafttag och avsluta disken.

Gott nytt år!

Myspys

I söndags var vi till Stockholm och såg Buddy Holly. Det var fantastiskt underbart bra. Brolle är hur begåvad som helst.

I går var jag på step med mamma och syrran. Det var jobbigt men lika roligt som alltid. Sen följde jag med dem hem och sov över där. Skönt att få umgås lite med familjen. Kvällen började så här:



Och fortsatte med:



Och:



Sen fördrev vi kvällen med att spela kort. Gin rummy. Det spelade vi hela tiden förut men nu är det några år sedan vi gjorde det. Det var hur kul som helst och såg ut så här:



När ljusen brunnit ner var det dags att packa sig isäng.



Nu ska jag umgås med världens bästa sambo.

Buddy Holly

Nu, off to Stockholm för att se Buddy Holly med mamma och syrran.

God Jul

Är precis hemkommen från julfirande hos mamsen. Det var mycket trevligt med glögg, julbord och paket. Kändes nästan som julafton. :) Nu ska vi iväg till älsklingens bror och fira med hans familj (vi mellanlandade bara hemma för att ducha och packa om). Även det ska bli mycket trevligt.

Hoppas ni får ha en riktigt riktigt god jul!

Dan före dopparedan

Idag är det bra lugnt på jobbet. Har precis kommit tillbaka efter lunchträning på löpbandet, det blev 4 x 7 min med 1 min gång mellan idag. Kändes hur bra som helst. Det går framåt!! 


Tisdag

Jag har ju varit till företagsläkaren och tagit en massa prover för att utreda om jag har matallergi eller inte och alla provsvaren är tydligen hur fina som helst. Bra, förvisso, men inte vad jag hade hoppats på. Läkaren föreslog att jag skulle ta kontakt med en dietist på min husläkarmottagning och få hjälp att utesluta de misstänkta livsmedlen och på så sätt se om det blir någon förändring. Så jag ringde till dietisten men hon sa på en gång att hon kan inte hjälpa till utan en diagnos. Och där lessnade jag så nu har jag kontaktat Madde för att få hjälp med kostrådgivning via nätet istället. Så just nu håller jag på och bokför vad jag äter under 5 dagar och sen ska jag få ett komplett kostprogram av henne där mjölk och vete är helt uteslutet. Det känns hur bra som helst, riktigt spännande ska det bli, jag börjar den 4e januari!

 

Annars rullar det på. Sitter och önskar att jag hade mer semesterdagar så att jag hade kunnat vara mer ledig nu men det är som det är. Träningen går bra, jag kände av halsen lite i morse men jag ska testa en sak och se hur det går så förhoppningsvis blir det inte mer än så.

 

I morgon ska vi till mina föräldrar och fira jul, det är pepparkakor, gran och paket för hela slanten. På julafton åker vi till älsklingens bror och firar med hans familj och sen är den ingenting inbokat förrän nyårsafton då vi ska till två vänner till mig som har ”värsta festen” J

 

I övrigt ska vi försöka renovera så mycket som möjligt i mellandagarna. Jag pratade med målaren igår och han räknar med att blir så pass klar att vi kan lägga golv i hallen och i köket. När golvet är lagt kan vi börja sätta upp köket! Iiih, det händer grejer nu! Jag kan inte förklara med ord hur skönt det ska bli att flytta, det finns helt enkelt inte ord för att beskriva hur mycket jag längtar efter att inte behöva ha sovrummet i vardagsrummet..

 

Hur som helst. Idag är en vilodag eftersom jag tränade i söndags och igår. Ikväll jobbar jag sent och efter jobbet ska jag till Gränby och handla lite nödvändigheter som till exempel julklappspapper, rödvin och tvål. I morgon är sista jobbdagen innan mer än en veckas ledigt. Den ledigheten är verkligen välkommen!

 

Nu är rasten slut och jag ska återgå till jobbet.


Step

Ja, nu är det officiellt. Jag är helt såld på step. Det är så grymt roligt och jobbigt och roligt! Idag var jag med mamma, syrran och moster på samma pass som förra måndagen och den här gången var vi inte lika många och därför ställde instruktören upp oss i rader och sen jobbade vi med två brädor. Hon är väldigt duktig, Eva. Alla snurrar och benbyten kändes logiska den här gången, förmodligen för att jag hängde med i vilket håll vi skulle snurra åt och i vilken takt vi skulle steppa. :)

Jag kände mig dessutom starkare och som att jag orkade mer än förra veckan och det är ju guld.

Superkul!

Medel på Väderkvarn

Nej, det blev inget boxpass idag. Istället samlade vi ihop mamma och moster också och gick på ett Medelpass på 60 min. Det var ungefär vad vi kände att vi orkade med.

Det var ganska tungt att komma igång men det gick lite lättare på slutet. Något som inte var bra var att jag blev lite hostig efter passet men jag hoppas att det inte blir något mer med det.

Vi är inbokade på Step1 på Väderkvarn i morgon men vi får se hur jag orkar. Kanske bangar jag och går på yoga på Nautilus istället. Vi får se, jag tänkte avvakta och se vad kroppen säger i morgon.

Trevlig kväll.

Helgen som gått

Nu är det betalat och klart, i April åker jag till Stockholm! Jag ser verkligen fram emot det, det ska bli sååå roligt!!

I torsdags blev det ett pass på löpbandet på jobbet. Det blev 4 x 6 min med 1 min gång mellan. Totalt stod jag på bandet i 40 min. Det kändes lagom och bra.

I fredags körde jag en repris av torsdagslöpningen men lade till ca 10 min styrka innan löpningen eftersom bandet var upptaget när jag kom ner. Så det blev lite armhävningar, situps och utfall också.

I fredags kväll kom I hit och vi käkade pizza och drack kopiösa mängder rödvin. Åh, så trevligt vi hade. Dock blev det ingen utgång som vi hade tänkt. Eftersom I höll på att somna på köksbordet runt 23 så då skickade vi hem henne i en taxi istället. Det var något vi var ganska nöjda med när vi vaknade igår, både hon och jag. Hela gårdagen spenderades i sängen framför tvn så nu känner jag mig lite smått rastlös faktiskt. Det är tur att jag har ett 90-minuters boxpass inbokat med syrran i kväll. Första boxpasset på Friskis, det ska bli spännande att se hur det går.

Nu ska jag uppdatera mig på alla blogginlägg jag missade igår och sen ska jag hoppa in i duschen. Resten av dagen kommer att ägnas åt julbestyr.

Hoppas ni har haft en bra helg!

Hoppas hoppas

Åh, jag hoppas verkligen att jag hann med att få en plats!!

Att vilja mer än man hinner

Igår var jag och moster på Step1 på Väderkvarn. Det var första gången med den ordinarie instruktören för min del och jag måste säga att svårighetsgraden kändes aningens bättre den här gången. Men jag är rätt usel på att vifta med armarna samtidigt som jag gör stegkombinationer men det kan jag bjuda på. Däremot blir jag förbannad när jag precis nästan greppat en stegkombination och instruktören slänger in en extra snurr eller ett hopp till. Så jag stod och svor en del för mig själv. De sista varven satt det dock hyfsat bra. Jag fick upp pulsen ordentligt i alla fall och det var mycket roligt.

 

Nu sitter jag och försöker lista ut hur jag ska få till resten av veckans träning. Jag skulle vilja träna i morgon, men då ska jag träffa en vän så det går inte. På torsdag jobbar jag sent och så behöver jag städa som en idiot när jag kommer hem eftersom jag får besök på fredag. På fredag ska jag faktiskt träna efter jobbet och sen hämta med mig min vän efter träningen så det funkar utmärkt. På lördag kommer jag inte orka träna eftersom vi ska dricka vin på fredag.. På söndag ska jag med mamma till Kungsbyn utanför Enköping och köpa julmat, har jag tur hinner jag med ett pass på eftermiddagen men det känns lite osäkert. Två pass den här veckan är ju inte alls fy skam, men jag skulle ju så gärna vilja träna i morgon också. Aja, vi får se om jag kanske hinner klämma in ett pass på torsdag innan jobbet.


Söndag

Idag har jag träningsvärk i benen och armarna. Love it. Önskade att jag hann träna idag också men det ser inte så ut. Får ta det i morgon istället.

Igår var vi till Heby och firade min bror som fyller 17 på tisdag. Det bjöds på smörgåstårta och kakor och vi hade mycket trevligt. På vägen hem sköljde stressen över mig, jag vill ju flytta nu! Det var lite svårt att sova igår för det var så mycket som snurrade i huvudet. Hur ska vi hinna med lägenheten? Vilket gym ska jag välja? Hur ska matlistan för veckan se ut? När ska jag hinna handla och tvätta och städa? Tillslut la jag mig på spikmattan och då somnade jag efter en stund. Men jag har sovit väldigt oroligt inatt.

Idag ska vi i alla fall köpa tapeter till hall och kök (om vi hittar några) och sen ska vi tapetsera färdigt vardagsrummet. Då kanske den inre stressen lägger av.

Hoppas ni har en bra söndag!

Fantastisk början på helgen

Jag gästspelade på Nautilus på förmiddagen, ett powerpass på 60 min med en instruktör som var helt fantastisk. Jag mår så underbart bra av att träna, det är helt klart det bästa sättet att fortsätta helgen på!

Äntligen fredag

God mat, gott vin, trevligt sällskap och känslan av att bli hörd.

I morgon ska jag träna.

Trevlig helg!!

Intensiv

Igår var en mycket trevlig dag. Först diskade jag och hängde tvätt och sen mötte jag en väninna på stan för lunch. Det blev en snabb lunch för hon skulle tillbaka till jobbet men det var så trevligt att träffa henne. Sen kom syrran och hennes kompis över och vi åkte till Arlandastad för att shoppa lite. Bilder på det kommer senare. Efter det åkte jag och syrran till Ekeby och körde ett intensivpass med mamma.

Det kändes lite tungt i kroppen när jag tränade igår men så sa jag till mig själv att jag måste skärpa mig och då gick det lite bättre. Efter den åthutningen kändes det faktiskt som att jag orkade mer än när jag var på det passet för två veckor sedan.

En annan sak som jag kom att tänka på igår när jag lunchat klart med vännen och var på väg till bussen var hur otroligt lyckligt lottad jag är. Jag har allt, underbara vänner, en sambo som jag älskar över allt annat, en fantastisk familj, ett bra jobb och en kropp som tar mig dit jag vill gå. Jag är så tacksam för allt jag har och jag ska försöka påminna mig själv om det lite oftare.

Step igen

Igår var jag på Step1 med mamma och syrran. Det var samma tjej och samma rutin som förra gången och det var både jobbigare och lättare. Stegen gick ju fortare att snappa upp eftersom vi redan gjort dem en gång men det var jobbigare för flåset den här gången. Det är möjligt att det kändes jobbigare just för att jag kunde hålla igång mer kontinuerligt eftersom jag kände igen stegen. Hur som helst var det jätteroligt.

 

Något som inte är så roligt är att jag känner mig ganska stel i ryggen idag. Det känns faktiskt inte alls roligt. Jag tror att det beror på att jag behöver öva upp rygg- och magmuskler så att jag kan hålla upp överkroppen bättre när jag tränar saker som Step. Jag känner av att jag får lite dålig hållning när jag blir trött. Det finns ett yogapass på Friskis 20.30 ikväll som jag funderar att gå på, jag tror jag skulle må bra av att sträcka ut kroppen. Och jag är ledig från jobbet i morgon så jag behöver inte tänka på att gå upp aptidigt. Ja, ska fundera lite till på det men så blir det nog. Om jag orkar.

 

Nej, nu ska jag fortsätta med mitt.


Helgen som gått

Jag har verkligen haft en underbar helg. Den har varit fylld av vin, god mat, goda vänner, skratt och musik samt en hel del välbehövd egentid. Idag har jag även fått till ett träningspass på löpbandet så jag måste säga att jag mår som en prinsessa för tillfället.

 

Träningspasset bestod av 35 minuter löpband uppdelat i 4 stycken 5-minutersintervaller med 2 minuters gång mellan. Ett av mina standardpass med andra ord. Det var mer skönt än jobbigt och det var precis vad jag behövde idag för jag måste erkänna att även fast jag haft en underbar helg så är jag lite sliten idag. Att få mysjogga lite framför Desperate Housewives var precis vad jag behövde för att vakna till igen.

 

I morgon är det dags för ett step-pass till och jag har längtat hela veckan! Hade jag inte varit bakis igår hade jag lätt gått på klockan 11-passet på Väderkvarn, men nu passade ju inte det riktigt. Oavsett så ska det bli superkul att få gå på step igen och jag ser verkligen fram emot det.

 

Annars rullar det på. Jag jobbar och försöker jaga hantverkare för att komma någon vart med renoverandet. Det går väl sådär, men det står i alla fall inte helt still och det är jag enormt tacksam över. Älsklingen har jobbat hela helgen så vi har inte träffats alls och det har faktiskt varit skönt att få vara ensam. Förstå mig rätt, jag älskar honom över allt annat i världen, men vi bor tre personer i en 2a så det blir lite påfrestande ibland. Därför är jag väldigt glad över att ha fått sakna honom hela helgen.

 

Nej, nu får det vara nog för den här gången. Hoppas ni haft en lika härlig helg som jag har haft!


Lycka

Lycka är att ha underbara vänner att tillbringa lördagkvällen med.

Lycka är att prata och skratta och äta och titta på film och prata ännu mer.

Lycka är att ha någon som man saknar så det värker i en.

Lycka är att få träffa den man saknar, att kyssas och kramas.

Jag är lycklig idag.

Skivstång

Ja, då var man precis hemkommen från den första skivstångspasset på Friskis. Jag måste erkänna att jag är lite besviken över att passen bara är 45 minuter träning och 15 minuter strech. Jag hade hellre sett att det var 60 minuter träning och så fick man stecha själv. Aja, kände mig stark i alla fall men tyvärr så blev jag lite besviken på upplägget. För få repetitioner gjorde att det inte gjorde ont på samma sätt som när jag går på Saras eller Karins pass på Nautilus. Jag saknar Sara och Karin.

Hur som helst så var det skönt att träna, även om det inte riktigt var som jag hade tänkt mig. Jag är glad att jag kom iväg och det är kroppen också. Frågan är bara hur glada axlar, biceps och triceps kommer vara i morgon. Oh well, man måste gilla att det gör lite ont. :)

Elektrikern

Så äntligen har elektrikern tagit sig tid för att fixa elen i lägenheten. Han var förbi igår och gjorde massor, han verkade väldigt kunnig, och skulle göra färdigt det idag. Det betyder att målaren kan sätta igång nästa vecka! Iiih, nu händer det äntligen saker!!

RSS 2.0