Vecka 12 i siffror

Totalt tränad tid  

3 h och 31 minuter

 

Löpning                

13,2 km

1 h och 31 minuter

 

Löpband               

Totalt: 7,45 km och 60 minuter

Löpning: 5,08 km, 34 minuter

Promenad: 2,37 km, 26 minuter

 

Annan träning     

60 minuter power


Dagens löpning

Idag var det inte roligt att kliva ur sängen, usch så trött jag var. Men sambon och grabben kliver upp strax efter sju och jag insåg att jag inte skulle få sova även om jag låg kvar, så jag drog på mig löparkläderna och gav mig ut på en runda. På schemat stod samma pass som förra tisdagen, nämligen 4 km på 28 minuter.

 

Löpningen kändes ganska tung idag, benen var tunga och jag tyckte inte att jag hade så mycket energi. Men det var skönt att komma ut och trots det gråa var det ett härligt träningsväder.

 

När jag kom hem och matade in resultatet insåg jag att det inte var speciellt konstigt att jag tyckte att det var lite tungt, jag hade ju sprungit 4,74 km på 28 minuter, vilket innebär ett snittempo på 5:54 min/km och så snabbt har jag aldrig sprungit förut! Då kändes allt genast mycket bättre.

 

Det blir många rekord slagna nu, jag springer både länge och snabbare än jag gjort förut och det är hur roligt som helst! Jag inser att jag blir lite blind för min egen utveckling men när jag ser det svart på vitt så kan jag säga till mig själv att jag är otroligt nöjd med mina prestationer. Och det som är så fantastiskt är att jag tycker så mycket om det och jag mår så bra av det! Det känns fantastiskt helt enkelt.

 

Nu får vi bara hoppas att känningarna i halsen lägger ner och inte utvecklas till något värre som till exempel en förkylning, det slipper jag helst.

Långpass

Yes. Idag blev det 8,85 km uppdelat på 3x16 minuter med 5 minuter gångvila mellan blocken. Vi är kvar ute hos päronen, ska strax åka hem, och passade på att ta långpasset här. Skönt med lite variation och nya miljöer. Älsklingen följde med så jag fick sällskap idag också.

Det var lite tungt i benen men inte så farligt. Nu njuter jag i fulla drag av att dagens pass är avklarat.

Brist på variation?

Ja, det blev power idag igen. Och Sara var sjuk idag också så det var en vikarie, dock inte samma kille som förra veckan.

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, det kändes lite ostrukturerat och jag gick därifrån med en känsla av att jag ville träna mer och det är ju inte riktigt så det ska vara.

Dagen går i familjens tecken. Först ska vi till älsklingens pappa och fira honom och sen ska vi hem till mina föräldrar och dricka lite vin.

Men inte för mycket vin för i morgon är det långpass som gäller!

Vad ska ni göra idag?

Gårdagens träning

Gårdagen bestod av en koll av löpsteget med företagets egen benknäckare. Han menade att jag har ett bra naturligt löpsteg men att jag ska tänka på att kicka upp hälarna lite högre eftersom jag tenderar att göra en svepande rörelse med högerbenet som troligtvis är orsaken till att jag känner av knät titt som tätt. Sen fick jag lite korrigeringar och massage.

 

På kvällen efter jobbet slängde jag mig upp på löpbandet igen, den här gången för att träna på riktigt. På schemat stod 7 min uppvärmning, 20 minuter medelhård distans och 7 minuter nedvarvning. Jag gjorde: 13 minuter gång, 7 min uppvärmning (1 km), 20 min medelhård distans (3,07 km), 7 min nedvarvning (1,01 km) och 13 minuter gång.

 

Jag försökte även tänka på tekniken och jag tycker det gick ganska bra. På slutet var det svårare eftersom jag var trött, men jag kände inte av knät på hela tiden. Och det är ju strålande!

 

I morgon är det power som gäller och på söndag är det långdistans igen. Woohoo!


Onsdag

Det har varit mycket på jobbet den sista tiden. Jag känner hur jag sugs in i allt och tappar perspektiven, jag jagar upp mig och tänker inte tillräckligt långt. Nu har jag i alla fall insett att jag måste ta ett steg tillbaka och lita på att allt kommer att lösa sig. Det kanske inte löser sig på en gång så att jag får precis som jag vill men det kan jag leva med. Jag måste också komma ihåg att tänka positivt (tack för påminnelsen Jenna) eftersom alla negativa tankar påverkar mig och mitt humör till det sämre. Så, nu släpper jag det och så tar vi och hanterar katastroferna efter att de inträffat.

I morgon ska jag få nacken justerad, det ska blir skönt. Jag har inte haft ont den här veckan men jag känner att rörligheten är lite nedsatt. Och så kan vi planera in en tid för att titta på mitt löpsteg också, det ska bli så spännande!

För övrigt vill jag rikta en tanke av tacksamhet till min kropp. Tack kroppen för att du ställer upp på det jag ber om. Tack för att du är frisk och stark och pigg. Tack.

Nu ska jag bädda ner mig med det senaste numret av Runners. Ha en bra kväll.

Det bästa som finns

Idag hade jag planerat att springa innan jobbet, men jag prioriterade bort det för lite mer sömn istället. Jag tänkte att jag skulle springa efter jobbet men det var jag inte ett dugg sugen på efter en lång dags arbete och inte var det speciellt trevligt väder ute heller. Så jag gjorde en kupp. Jag ringde till älskligen på väg hem och frågade om inte han ville springa en vända med mig. Och tänk att det ville han! Han hade faktiskt tänkt springa så det passade ju utmärkt.

På schemat idag stod 4 km på 28 minuter och vi avverkade 4,34 km på 28 minuter. Det var ett superskönt pass, jag kände mig lätt i kroppen och fötterna flög fram över asfalten. Och vi babblade på så tiden gick så fort så innan jag visste ordet av var vi klara.

Det är märkligt att det väder som är kallt, grått och trist när man går från jobbet till bilen är svalt, friskt och uppiggande när man är ute och springer. Slutsatsen jag måste dra av det är att allt blir helt enkelt mycket bättre när man springer!

Hoppas ni har haft en bra tisdag!

Höll nästan på att glömma..

Jag slog ju längdrekord idag! 8,29 km, visserligen uppblandat med gång, men hey, Rom byggdes ju tydligen inte på en dag.

Långpass

Idag stod det långpass på schemat. Och långpass blev det. 3x15 min löpning med 5 minuter promenad mellan intervallerna, det blev sammanlagt 60 minuter och 8,29 km. Jag är mycket mycket nöjd.

Benen protesterade och är väl fortfarande inte så glada men flåset var det inget fel på. Tiden gick fort eftersom passet var uppdelat och det var lagom jobbigt. Jag hade dessutom tur med vädret för lagom till jag kom hem kom de första snöflingorna nedsinglades från himlen och sen dess har det varit fullständig storm ute. Men jag klarade mig och jag fick dessutom springa på barmark i princip hela rundan.

Shit vad bra det känns!

Skön träningsvärk

Japp, ben, rumpa och bröstmuskel känner att de lever idag. Härligt.

Idag är det långpass som står på schemat. Ska bara trycka i mig lite frukost and off I go.

Vår, köksbygge och burpees

60 minuter power.

Ja, idag var favorit-Sara förkyld och därför hade vi en vikare. Det var jobbigt. Och smärtsamt uppenbart att man blir bra på det man tränar. Kondition blandat med styrkeövningar är inte min starka sida. Men det kändes bra, jag kämpade på så gott jag orkade. Jag hade dock inte järnviljan påkopplad idag.. Och så har jag gjort burpees för första gången i mitt liv. Det var riktigt roligt!

Nu ska jag äta lunch, sen ska jag leverera lunch till älsklingen och extrapappan som håller på och monterar upp vårt kök!!!

Och det är vår!

Underbara lördag.

Äntligen fredag

Jag är ledig i helgen, det ska bli så skönt!

Rev av ett pass på löpbandet nyss, friskvårdstimme är inte fy skam. Det blev ingen löpning igår, jag orkade inte, så jag tog den idag istället. 3,04 km på 21 minuter och 1% lutning på bandet. Det kändes bra.

Något som inte kändes så bra är att jag fick ont i benet, i höger smalben. Det gjorde lite ont när jag värmde upp men jag tänkte att jag testar springa och ser hur det känns. Det kändes inte alls så jag körde på. Men nu gör det satans ont när jag går. Jag har bokat in en tid hos ryggknäckaren på jobbet, han ska få titta på nacken nästa vecka och då ska vi även boka in en ny tid för lite löpstegsanalys och liknande. Jag är tydligen lite sned i bäckenet och det kan ju definitivt påverka både uppåt och neråt.

Hoppas bara det slutar göra ont för jag har planerat in 1 timmes power i morgon. Jag har ju längtat hela veckan.

Aja, nu ska jag dra mig hemåt och tillbringa en lugn och skön kväll ensam framför tvn. Trevlig helg!


Nackspärr

Vaknade med nackspärr igen. Endast högersidan den här gången, det är ju alltid något.

Jag har bestämt mig för att pausa med viktnedgången en stund. Känner att det är lite för mycket nu men jobb, renovering och snart stundande flytt. Jag har kostprogram för en månad kvar men min fantastiska coach låter mig skjuta på det till i maj, då tar jag tag i det igen. Nu ligger fokus på nolltolerans för vetemjöl och mjölk samt att hålla vikten. Piece of kaka.

Får se om jag orkar springa ikväll eller om jag ska ta mig en vilodag till. Känner mig ganska sliten. Men det är svårt att säga om det är den sortens slitenhet som botas med träning eller om det blir värre av den. Vi får väl se.

För övrigt så hoppas jag verkligen att allt går som jag önskar. Jag är öppen för den här förändringen nu universum. Give it to me.

Tungt pass idag

Jag hade planerat att köra dagens pass på löpbandet på jobbet men jag kunde inte motstå det vackra vädret så jag tog en runda ute istället. På schemat idag stod det 3 km på 21 minuter, det är dags att ta en lugn vecka eftersom jag har ökat alla veckor fram tills nu. Och tur var väl det för det var tunga kilometer idag.

 

Det är märkligt att det kan gå så tungt och kännas som att det går så långsamt men när jag kom hem, mätte rundan och registrerade den på shapelink så hade jag tydligen sprungit i 6:13-tempo. Och det är ändå snabbare än jag sprang för några veckor sedan.

 

Hur som helst, det var ett skönt pass, när det var över, och jag är mycket nöjd över att jag kämpade på trots håll och tunga ben. Det slutade alltså med 3.38 km på 21 minuter och solen sken så det stod härliga till. Samma pass är inplanerat på torsdag, vi får väl se om det blir ute eller om det blir löpbandet då.


Vecka 10 i siffror

Totalt tränad tid  

2 h och 57 minuter

 

Löpning                

12,1 km

1 h och 17 minuter

 

Löpband               

5,27 km och 40 minuter totalt

4,10 km, 27 minuter, löpning

1,17 km, 13 minuter, promenad

 

Gruppträning       

60 minuter power


Dagens pass

När jag slog upp ögonen i morse insåg jag att solen sken ute och jag var snabbt uppe ur sängen för att kolla temperaturen. Det var ca 2 plusgrader ute, strålande sol och klarblå himmel och jag bestämde mig på en gång för att inte låta morgonen och solen gå till spillo. På med kläder och utrustning (skor och klocka) och så ut genom dörren. Jag tog på mig mössan men var lite wild and crazy och bestämde mig för att strunta i vantarna. Och se det gick alldeles utmärkt!

 

Dagens pass blev 6,41 km löpning på 42 minuter, ännu ett längdrekord noterat. Underlaget lämnade en hel del att önska, det var riktigt halt och blankis på sina ställen så det gick inte fort alls, men det var så skönt! I kurvorna fick jag sakta ner och gå för att inte halka åt skogen och vid ett tillfälle trampade jag snett men annars gick det hur bra som helst. Själva löptekniken var väl inte den bästa alla gånger men framåt kom jag och det var ju det som var tanken.

 

Tänk om man kunde träna hela tiden.. Och tänk att det finns människor som går miste om den rena njutningen som löpning faktiskt är. Jag är så biten nu att jag inte riktigt vet vart jag ska göra av mig själv.. Hur ska detta sluta?


Powerlördag

Japp, 60 minuter power blev det. Underbart. Jag kände mig urstark och måste komma ihåg att lägga på mer vikter nästa gång! Vad gäller benböjarna och utfallen så gick det utmärkt. Jag körde med 5 kg på böjarna och 3 kg på utfallen. Jag resonerade som så att jag lyfte ju på ett ungefär så mycket sist när man ser till min egen kroppsvikt och eftersom jag gått ner några kilo så måste jag ju orka en viktökning på stången. Och det gjorde jag!

Nu ska jag äta lunch och sen ska jag ta en promenad i det vackra vädret. Ikväll ska jag träffa en underbar vän som jag inte sett på länge och det ska bli supertrevligt. Det är en riktigt bra dag idag!

Underbara lördag

Åh, så bra jag mår. Maten funkar, renoveringen går framåt (vi kan flytta snart!!), älsklingen är underbar, vädret är fantastiskt, jag ska träna strax (unnade mig nya träningskläder igår och det blir man så glad av!) och jag går ner i vikt i en alldeles utmärkt takt.

Det känns som att jag har allt jag någonsin velat ha idag. I love it.

På med strålkastaren

I helgen föll jag av olika anledningar tillbaka i gamla mönster. Jag sögs in i överätandet igen, och skammen som kommer med den sortens beteende var omedelbar. Den instinktiva reaktionen var att smygäta, och det gjorde jag också. Jag tryckte i mig massa godis ungefär tre sekunder efter att sambon lämnat lägenheten. Fort gick det också, det var absolut ingen njutning inblandad utan det var enbart tvångsmässigt ätande.

Efteråt mådde jag naturligtvis illa och tyckte dessutom ganska illa om mig själv och om situationen. Och jag blev förbannad. Det var där och då jag insåg att jag måste göra allt jag kan för att undvika just vetemjöl för jag vill faktiskt må bra hela tiden.

Och jag blev så förbannad att jag åkte raka vägen till gymmet och gick på ett pass med mamma och moster. Och jag talade om för dem vad som hade hänt. Jag ringde även till min sambo och talade om för honom vad som var som hade hänt. Jag bestämde mig där och då för att jag orkar inte hålla på att smyga och ljuga, jag vill inte det och jag vägrar.

Suget efter "dålig" mat är som troll i skuggorna. När jag försöker ignorera trollen så blir de bara fler och fler och mörkret inom mig breder ut sig och de får mer plats att härja runt på. Men när jag riktar en strålkastare i ansiktet på dem försvinner de ganska fort för de trivs inte i ljuset.

Så på med strålkastaren. Jag går inte med på att det ska vara på det där viset, jag tänker göra allt jag kan och ta hjälp av alla jag kan för att må bra.

Och hör sen.

En bra fredag

Nu är jag på banan igen. Jag har en stark känsla av att det var vetemjölet förra fredagen som fick mig att slå omkull, jag är uppenbarligen känsligare än jag tror. Det som är så läskigt är att under dessa 10 veckor har jag inte en enda gång känt som jag kände i helgen, alla gamla känslor kom tillbaka och jag låg i sängen framför tvn och kände att jag bryr mig inte om något annat än att äta godis. Skrämmande. Men nu är jag tillbaka igen och livet leker!

Igår sprang jag på löpbandet innan jobbet. Det blev 4,10 km på 27 minuter med 1% lutning. Det var inget pass som kommer gå till världshistorien direkt, det var ganska segt, men jag är mycket nöjd över att jag genomförde och inte gav upp. Det bygger tydligen karaktär har jag hört.

Nu ska jag surfa lite till sen ska jag äta frukost. Idag är jag ledig och jag har inte en enda sak inplanerad, det är så skönt!

Trevlig fredag!!

Nya arbetsuppgifter

Idag påbörjade jag min utbildning för de nya arbetsuppgifterna som jag kommer att ansvara för. Och jag insåg ganska snabbt att jag har varit grymt understimulerad på sista tiden. Det känns hur bra som helst att ha den här utmaningen framför mig.

När jag gick ifrån jobbet idag sken solen, det var vår och jag kände mig glad och förväntansfull inför den närmsta framtiden. Det ska bli så roligt!

Och i morgon har jag ett löppass att se fram emot.

Lite av varje

I söndags rev jag av ett pulsmedelpass på Ekeby med mamma och moster. Det är väldigt roligt för nu märks det verkligen att jag har fått bättre kondition. Det som höll på att ha ihjäl mig innan jul är inte alls lika jobbigt nu. Jag ”hoppade omkring som en liten räka” enligt mor min.

 

I morse var jag ute och sprang i solen. Det var helt underbart. Lite tungt, men solen sken, himlen var blå och jag var tvungen att ta av mig vantarna efter ca 2 km. Idag skulle jag ha sprungit 5 km på 35 minuter men det blev 5,69 km på 35 minuter. Det går fortare utan att jag märker det.

 

Problemet med att träna på morgonen är att när eftermiddagen och kvällen kommer känns det som att man inte har tränat alls och vill träna mer. Men det är ju verkligen ett lyxproblem.

 

Nu är jag lite hungrig, tro det eller ej. Det får bli ett mellis snart

Ett mönster?

Igår mådde jag ju som sagt inte alls bra. Jag trodde först att det berodde på vinet jag drack i fredags, men jag tyckte att jag mådde obefogat dåligt för så lite vin. Jag var trött och håglös och orkade inte göra något alls faktiskt. Idag mår jag bättre och när jag var och handlade på förmiddagen trillade poletten ner.

Syrran och jag käkade lunch i fredags, jag åt en supersmarrig kycklingsallad. Misstaget jag gjorde var att hälla på lite torkad lök på salladen. Idag när jag var och handlade slogs jag av en tanke när jag såg den torkade löken och jag läste på innehållsförteckningen, ja då, den innehåller vetemjöl. Det förklarar ju varför jag mådde så kasst igår.

När jag först fick veta att jag är allergisk mot vetemjöl och mjölkprodukter kändes det som att livet var slut (aningens dramatiskt kanske, men det var faktiskt riktigt jobbigt) och jag undrade vad sjutton jag skulle ta mig till. Hur skulle jag kunna välja bort allt det som jag tyckte så mycket om? Ostmackor var i princip det jag åt. Flera i min omgivning menade att suget efter sånt skulle försvinna eftersom jag skulle må mycket bättre när jag avstod från sånt som jag mår dåligt av men jag var tveksam.

Nu kan jag ärligt säga att jag inte är det minsta intresserad av att äta ostmackor längre. Jag vill må bra varje dag och om jag mår sådär av att äta vetemjöl då är det faktiskt ingen uppoffring att avstå. Och det är så skönt att ha kommit till den insikten.

Igår

Igår var det ingen bra dag. Idag är en bättre dag, det är bara att samla krafter och ta nya tag.

Fredagen

Igår blev det ingen löpning, det blev ett medelpass på friskis med syrran istället.

Snart helg

Snart är det helg. Jag är ledig fredag-söndag och det ska bli såå skönt! Jisses vad jag ser fram emot det. Och i morgon ska jag väga mig, klippa mig, springa, träffa släkten och shoppa loss lite. Inte helt fel..

Jag planerar dessutom en romantisk middag för mig och älsklingen. Lite tända ljus och en köttbit eller två. Inte heller helt fel.

Onsdag

Ja, det gick ju faktiskt att träna efter jobbet också. Riktigt bra till och med. Min underbara älskling har varit hemma och varit sjuk idag men kände sig bättre på eftermiddagen och gick därför med på att laga mat medan jag drog på mig löparskorna och luftade benen en sväng.

Idag bestämde jag mig för att köra medelhård distans, alltså 4 km på 27 minuter. Jag måste erkänna att jag hade lite hjärnspöken när jag började. Det gick ganska tungt och var moddigt och dant, men jag bestämde mig för att bita ihop och köra hela passet. Jag tänkte banne mig inte stanna!!

Och det gick över förväntan, på 27 minuter kom jag 4,5 km. Det är 6 minuters tempo och så fort har jag aldrig sprungit tidigare. Hela tiden när det gick tungt (nästan hela tiden i alla fall) tvingade jag mig själv att springa lite fortare. Ja, inte i kurvorna då. Där saktade jag ner ordentligt för att inte halka och jisses vad tungt det var att få upp farten igen efter det. Jag tänkte jag kan, jag vill, jag ska och lite fortare och det var ett vinnande koncept.

Efter lite mer än halva sträckan kände jag mig färdig att ge upp men då började jag tänka det är inte långt kvar nu. Vilket är en negation inser jag nu, men det fungerade idag. Ska försöka hitta någon annan mening att använda mig av nästa gång.

Nu ska jag duscha riktigt varmt, nackspärren börjar faktiskt ge med sig, diska och sen ska jag krypa ner i sängen med vetekudden.

Trevlig kväll!

Man börjar ju undra

Med jämna mellanrum petar jag mig själv i ögonen med mascaraborsten. Man kan ju undra varför jag aldrig lär mig.

Sjukstugan

Nacken är liiiite bättre nu på eftermiddagen men under dagen har det varit illa. Och så var jag tvungen att klättra i och ur bilen i morse. Kändes ju käckt.

Sambon ligger däckad i feber och grabben hade ont i magen så de har varit hemma idag. Älsklingen är lite bättre nu, alvedonen har tydligen börjat verka, och grabben är fit for fight igen.

Jag tänker trotsa nacken och springa i morgon. Jag kan dock inte göra det på morgonen som jag hade tänkt eftersom jag ansvarar för att få grabben till och från skolan så det får bli i morgon kväll helt enkelt.

Nu ska jag gå och badda sjuklingens panna med en kall trasa. Eller så ska jag peta på honom tills han blir irriterad. Vilket alternativ tror ni är troligast?

Monday monday

I morse vaknade jag och kände mig lite stel i nacken. Aja, går väl över, tänkte jag. När jag kom ut till bilen hade dörren på förarsidan frusit fast så jag fick klättra in från passagerarsidan. Aja, det gick ju det också. När jag kom till jobbet hade den tinat och jag kunde kliva ut som folk.

 

Träningen var tung idag. Det blev ca 6 km på 42 minuter och jag skriver ca eftersom jag kom åt nödstopp-knappen efter ungefär 4 km och var därför tvungen att starta om och blev därmed av med alla siffror. Aja, det blev ju 42 minuter i alla fall och jag gav inte upp.

Sen strechade jag och tyckte att jag kände mig ganska stel i nacken. Och nu sitter jag här och kan knappt vrida på huvudet och har en förjäklig huvudvärk. Och husnaprapaten är inte här idag.

 

Bra dag idag.


RSS 2.0