Nej nu..

Nu tar jag tag i det här med stretching och rehab för knät. Nu har jag ledsnat på att ha ont.

Lista

4 TV-program jag ser på

Sverige springer
Biggest looser
Family Guy
Criminal minds

4 saker jag har gjort idag

Ätit frukost
Läst blogginlägg
Skrivit blogginlägg
Vägt mig

4 saker som jag längtar efter

Att lägenheten ska bli såld
Att hemmet ska vara färdigrenoverat
Att jag ska vara frisk så att jag kan träna hela tiden
Att saker och ting ska lugna ner sig på jobbet så att man kan jobba normalt igen

4 saker på önskelistan

En garderob fylld med nya kläder
En ny bil
Nya springskor
De där apsnygga pumpsen syrran och jag hittade på stan igår som kostar 900 kr

4 saker jag avskyr

Orättvisor
Människor som beter sig som idioter
Att inte kunna träna
Att känna sig instängd av alla måsten i livet


4 favoritlåtar just nu

Här är det helt blankt för tillfället. Kommer bara på gamla låtar som är bra men inga favoritlåtar.


Listan är lånad av Lina. Feel free to låna vidare.

Lite sliten

Igår blev det både två och tre glas vin. Idag är jag lite trött, men känner mig pigg ändå. Det var mycket trevligt igår.

För övrigt har snart två veckor förflutit med det återupptagna godislöftet. Det innebär att jag ätit godis en gång på sex veckor. Känns otroligt bra fortfarande.

Nu ska jag äta frukost.

Ledig

I morse vaknade jag med massor med halsont. Där sprack planerna på ännu ett Challengepass. Jag kurerar mig med honungste, shopping med syrran och fortsatt flyttstäd i eftermiddag. Fullt ös.

Ha en bra fredag!

Tisdagsteknik

Det är mycket överallt nu och därför beslutade jag mig för att hoppa över tisdagens teknikträning i Västerås. När jag kom hem och vi hade ätit (sushi, nu behöver jag inte ens säga min beställning på sushistället för de vet vad jag vill ha så fort jag kliver in) åkte sambon och grabben iväg för att greja. Och jag satt i soffan och tänkte för mig själv "ska jag verkligen slösa bort den här kvällen och sitta hemma själv?" Svaret blev nej. Jag slängde på mig träningskläder och slängde mig ut i bilen och skyndade iväg till Västerås. Nu har de öppnat nya vägen så jag kom faktiskt fram 10 minuter före utsatt tid trots att jag var sen när jag åkte hemifrån.

Igår var det teknik- och backträning som stod på programmet. I slutet fick jag ont i knäet igen (vilket även känns idag) och jag pratade lite med Markus om det. Han menade att jag har mycket bättre teknik nu än jag hade tidigare och att det förmodligen beror på att jag blev trött på slutet och inte orkade upprätthålla den tekniken.

Min egen lösning på problemet, efter konversationen med Markus, är stretch samt långsam löpning på plant underlag med mycket försiktiga mängdökningar. Vi får väl se vart det hela slutar.

Helgen som gått

I fredags skulle vi fredagsmysa efter träningen. Middag, ett glas vin och tennis på tvn ledde till att jag somnade på soffan kvart i nio. Mysigt värre.

I lördags var vi till Gävle på show. Och vilken show sen! Den måste jag faktiskt rekomendera. Vi var på "samma" show när den gick på Fyris Hov för något år sedan och blev grymt besvikna. Den här gången blev vi glatt överraskade. Jösses vilket drag det var! Jag måste lyssna mer på bra musik, det är ju verkligen helt underbart!

I söndags flyttstädade vi lite. På kvällen myste vi med vin, tacos och film för att ta igen det uteblivna fredagsmyset och jag måste erkänna att det gick riktigt bra att göra på det sättet också.

Challenge

Igår var det som sagt nypremiär på Actic. De har gjort om en hel del sen jag var där sist, det såg riktigt bra ut!

Hur som helst, jag var inbokad på passet som kallades Challenge, förut känt som Fys, det är ett pass som är uppbyggt på cirkelträning. Vi körde igår två varv och avslutade med en "axel-mördar-övning". Varven innehöll burpees, drag i gummiband, upphopp, jämfotahopp över stepbräda, armhävningar, utfallshopp, situps, tricepspress och lite annat smått och gott. Två varv och sen avslutade vi med en grym axelövning.

Vi hade viktplattor och var minst två personer i varje grupp. Medan den ena jobbade vilade den andra. Övningen gick ut på att göra 15 repetitioner av axelpress, tricepspress (?), rodd, drag till hakan, axelpress igen och sen smala armhävningar. Sen var det vila och när man körde igång igen började man med punkt nr två på listan och gick ändå ner så för varje gång blev varvet lite kortare.

Jag hamnade tillsammans med en tjej som var grym på att peppa, jäklar vad jag tog i! Och vi reflekterade över det efter passet, att det är otroligt så mycket mer man orkar om någon annan peppar en än när man "bara" tränar själv.

Vi avslutade det hela med att stretcha och varje gång jag försökte använda armarna för att flytta på mig, typ när man skulle byta sida, ramlade jag omkull eftersom jag var helt slut i musklerna.

Idag har jag märkligt nog mer träningsvärk i rumpan än i axlarna, men det jämnar nog ut sig med tiden..

Hur som helst är det helt fantastiskt att träna!

Bra fredag

Ja, det har varit lite turbulent den sista tiden men idag har varit en bra dag. Jag har sovit bra och fått en hel del gjort. Vi har tagit många beslut om hur vi ska göra för att få den gamla lägenheten såld samt bestämt oss för att anlita en snickare för att lägga golv och sätta list inne på kontoret så att vi ska kunna nyttja det fjärde rummet i lägenheten.

Det är bara att bryta ihop och komma igen helt enkelt.

Idag har jag skaffat mig ett medlemskap på Nautilus Actic, inget mer gästspelande där för min del, och om en stund ska jag iväg på mitt första pass som ny medlem. Jag ska också inviga mina nya träningskläder som jag tröstshoppade här om dagen. Det ska bli roligt, svettigt, tungt och endorfinerna ska spruta ur öronen på mig. Det är vad jag kallar en rejäl after work!

Trevlig helg!

Samtal

Ja, jag har inte varit så arg idag i alla fall. Alltid något. Men känslosam på andra sätt, och trött ända in i märgen.

I morgon jobbar jag hemifrån och det var enbart den tanken som gjorde att jag tog mig igenom dagen.

På eftermiddagen var jag och samtalade med en psykolog. Något som varit bestämt sen innan, det var alltså ingen akuttid.

Det jobbiga med att prata om saker med någon utomstående är inte att man blottar sig, det tycker i alla fall inte jag, utan att man inte kan ignorera problemen på samma sätt längre.

Det positiva med att prata om saker med någon utomstående är att man kan se saker ur ett annat perspektiv och på så sätt få lite extra kraft och energi till att förändra det som inte fungerar riktigt som det ska.

Nu ska jag sova för i morgon är det jobb som gäller. Jobb och träning på Nautilus.

Obalans

Jag är inte i balans kan jag tala om. När jag var på step i måndags var det en ny rutin som jag körde för första gången men varje gång jag tappade bort mig blev jag så förbannad. Vid två tillfällen stod jag bara rakt upp och ner och svor för jag var så arg.

På yogan igår blev jag inte ens tillräckligt varm för att ta av mig min långärmade tröja och då bestämde jag mig för att göra slag i saken och byta gym. I'm going back to Nautilus.

Idag på jobbet var jag tvungen att avlägsna mig från en situation ganska bryskt och när en bekymrad arbetskamrat kom och frågade hur det var bröt jag ihop och började gråta. Senare på eftermiddagen var jag tvungen att stänga in mig på toaletten och gråta en skvätt till.

Det är ganska mycket just nu med det mesta. Jag försöker att andas mig igenom det men det funkar inte så bra för tillfället.

Nya tag

Ja, igår åt jag alltså godis. Jag traskade in på ICA och köpte mig en påse lösgodis och tänkte att nu, nu jäklar ska jag äta!! Jag fick i mig ca 15 bitar och sen var jag less. Och de 15 bitarna var inte ens speciellt goda. Så nu har jag förnyat mitt godislöfte och satsar på att klara 8 veckor den här gången. Eller, jag ska klara 8 veckor den här gången.

När jag filosofierade lite över det här igår insåg jag att det verkar som att jag faktiskt börjar ändra min inställning till mat och att äta. För bara några månader sedan hade jag vräkt i mig godis, glass och läsk eftersom "dagen är ju ändå förstörd" och "jag börjar om igen i morgon så jag måste passa på nu". Igår åt jag lite godis, slängde resten, åkte och tränade och kom hem och åt ett ordentligt mål mat.

Det går framåt måste man säga. Och nu tar vi nya tag som sagt.

Godislöftet

Nej, 4 veckor får faktiskt räcka. Idag är det jag som äter godis!

Fredag

Idag har jag träffat 3 mäklare. 3 stycken. Det var.. intressant.

Nu ska vi åka och fira mormors födelsedag.

Ting.

Funderingar

Ja, det kommer som sagt inte bli något mer tävlande för mig i år. Jag började min karriär med två 5 kilometerslopp, Vårruset och Blodomloppet, och sen satte mitt knä stopp för mer tävlande. Både Tjejmilen och Hässelbyloppet ställde jag in och så sent som i morse kände jag av knäet efter 3 km lunkande i skogen med mor min. Rätt surt måste jag erkänna, men det är bara att bita ihop och ta nya tag. Jag stretchar, får massage och letar med ljus och lykta efter en foam roller men de är svåra att få tag i. Jag jobbar även stenhårt på att finslipa min löpteknik för att undvika onödigt slitage på leder och muskler och vi får väl se om det fungerar eller inte.

 

Jag har bestämt mig för att lägga ner alla planer på att springa långt och fort i år och helt enkelt vara nöjd med om jag kan springa över huvud taget.

 

Trots detta kan jag inte låta bli att snegla på alla roligheter som kommer ske 2011 och drömma om att få vara med och partaja. Jag skulle så gärna vilja springa långt och länge, jag dagdrömmer om att springa långt och länge, men det är inte läge just nu. Så jag försöker bita ihop och jobba på att hela kroppen istället. Och det är väl inte helt dumt egentligen..


Ventilering

Igår ville jag inte åka hem. Det är mycket fortfarande, men speciellt mycket den här veckan, med renovering, mäklare, läxläsning, jobb, städning och allmänt stök. När jag väl kom hem hade svärmor varit snäll och tagit med sig två kassar med böcker som vi skulle få titta igenom och se om det var något vi ville ha. Väldigt snällt i terion men verkligheten är sådan att jag fick andnöd av bara tanken på att släppa in mer grejer i lägenheten. Så jag fick ett anfall och damsög, vek tvätt, lagade mat och gav mig ut och sprang för att kunna andas.

Och det gick bra, det blev 4,22 km utan knäproblem. Jag fokuserade på att slappna av i fötterna och benen samt hålla en hög kadens och knät kändes faktiskt inte ens trött under löpningen. Vid 2-3 tillfällen stannade jag till och gjorde en slappna-av-i-foten-övning och det kändes som att det hjälpte.

Jag är så tacksam för gårdagens träningspass, hade jag inte fått springa vet jag inte vart jag skulle ha gjort av all min ångest.

Siffror:

4,22 km
30:04 min
7:08 min/km
295 kcal
snittpuls 151 slag/min

Inget Hässelbylopp

Som ni kanske förstått valde jag att stå över Hässelbyloppet idag. Anledningen var samma som inför Tjejmilen, jag var helt enkelt inte intresserad av att åka dit och chansa på att knäna skulle hålla. Så nu skiftar jag fokus lite grann. Jag ska koncentrera mig på styrka och rörlighet under hösten/vintern för att sedan försöka öka på med mer löpning till våren. Jag tror att det kan vara bra för mig, jag vill ju hålla för att kunna springa långt och mycket.

Nu ska jag glo på film med världens underbaraste älskling.

Hoppas ni har haft en bra helg!

Godis- och kaklöftet

Japp, 21 dagar utan kakor, godis, glass och efterätter. Inte illa pinkat. Från och med i dag inkluderar löftet även alkohol. Mhm.

Löpning blev yoga blev styrketräning

Första tanken var att ägna morgonen åt löpning, men jag har haft en känsla av att jag bör satsa mer på yoga för att mjuka upp kroppen. Så jag drog till gymmet för att vara med på ett yogapass. När jag kom dit fick jag veta att man skulle ha sin egen matta med sig och det hade inte jag så jag ändrade fokus och bestämde mig för att riva av ett styrkepass istället.

20 minuter på crosstrainern blev 10, jag hade helt enkelt inte energi till mer och jag var så tung i kroppen. Där och då bestämde jag mig för att inte maxa någonting utan sänka vikterna lite och fokusera på muskelkontakt istället. Tack vare den inställningen blev det ett riktigt hyfsat pass. Inget som går till världshistorien, men helt okej.

Nu har jag ätit lunch och ska strax åka iväg och handla lite. Ikväll ska vi till älsklingens bror med sambo och äta mat och dricka vin. Det var ett tag sen vi socialiserade med dem så det ska bli riktigt trevligt.

Ha en underbar lördag!

Helg

Nu tar jag helg.

Trött idag

Det märks att jag är inne på sjätte raka dagen med jobb. Känner mig aningens sliten faktiskt. Skönt att det är fredag!

Torsdag

Igår släckte jag lampan kvart över nio och i morse ringde väckarklockan halv sju och äntligen vaknade jag utvilad! Att träna sent på kvällen (sent och sent, jag är ingen kvällsmänniska kan vi konstatera) är inte min bit kaka, i tisdags slutade jag träna strax före nio, var hemma tio och i säng halv elva men jag somnade inte förrän strax före tolv. Trots att jag är trött och avslappnad till sinnet kan inte kroppen varva ner tillräckligt för att somna. Så, min nya regel är ingen sen kvällsträning. Löpträningen i Västerås är förstås undantaget som bekräftar regeln.

Efter jobbet var jag och klippte mig, jösses vad det behövdes.

Nu sitter jag och förundras över tekniken som låter mig koppla upp mot jobbet så att jag kan jobba hemifrån. Det är på gott och på ont.

Tisdagen

Igår for jag alltså till Västerås för att vara med på löpteknikträning med herr Stålbom och det var jag inte ensam om. Vi var runt 15-20 personer skulle jag tro, och jag var lätt långsammast av oss alla. Men det bryr jag mig inte ett ögonblick om.

 

Jag kom dit alldeles för tidigt som vanligt och smet in på Friskis och Svettis och värmde mig lite innan jag tog mig bort till mötesplatsen. Vi var inte många till att börja med, men ganska snart kom det fler och fler. Sist kom Markus. Vi började med en uppvärmningsjobb på ca 1,4 km och redan där märktes det att jag inte var snabbast av alla. Men det gör inget, jag tänker fokusera på tekniken först och främst och sen ska jag bli snabb.

 

Hur som helst så fick jag en liten pratstund med Markus och han sa på en gång att jag belastar på utsidan av fötterna och att knäontet med största sannolikhet är löparknä. Han menade också att det inte skulle vara några större problem att få ordning på.

 

Efter uppvärmningen pratade han en del och varvade det med balansövningar och löpteknikövningar. Kvällen avslutades med lite lätt intervallträning för flåset. Här tyckte han att mitt löpsteg såg mycket bättre ut än under uppvärmningen och jag kan erkänna att jag inte kände av knät alls på slutet.

 

Summan av träffen är att jag ska slappna av, springa långsamt (för att kunna vara avslappnad) och stretcha som sjutton för att bli av med löparknäet. Jag tänker också köpa nya skor och genast sluta använda inläggen eftersom de får mig att gå ännu mer på utsidan av fötterna eftersom de är byggda för att trycka upp hålfoten.

 

Idag har jag varit på massage på eftermiddagen och hon tyckte att det lät (och kändes) som löparknä så jag kör vidare på den teorin.


Diagnos: löparknä

Jag är fylld av lycka och endorfiner. Löpning är verkligen livet!

Utförligare rapport kommer i morgon men jag kan avslöja att jag med största sannolikhet kommer sluta använda inläggen jag köpte i somras och koncentrera mig på balans, benstyrka och löpteknik istället.

Dröm sött!

På väg

Nu är det jag som slänger mig i bilen, åker och tankar och sen drar till Västerås för att lära mig att springa.

Trevlig kväll!

Två veckor

Så har två veckor utan godis och glass passerat (kakor och bullar åt jag inte innan heller). Jag måste säga att det känns riktigt bra, suget är i princip helt borta nu. I lördags svävade tankarna iväg och jag drömde om lösgodis till filmen i ca 5 minuter och sen glömde jag bort det lika fort igen. Jag drack lite mer vin istället. Skämt å sido så går det förvånansvärt bra och jag trivs med att inte äta godis just nu. Vi får se hur länge det håller i sig.

 

On another note så har jag fortfarande problem med knäet och jag är riktigt less på det nu. Jag kommer inte längre än 4 km innan det börjar gnällas och ha sig. Jag surfade runt lite och hittade på att Markus Stålbom ska ha teknikträning med Västerås Löparklubb vid fyra tillfällen i höst och jag har ordnat så att jag ska få vara med på dem (mot betalning givetvis). Jag hoppas att jag kan få mer hjälp med löpsteget och verkligen få bukt med problemet en gång för alla. Första tillfället är i morgon och det är så spännande!

 

Nu ska jag klämma lite knäckebröd, har precis rivit av ett styrkepass på gymmet. Kändes så där. Jag tror jag måste lätta lite på vikterna för att få bättre kontakt med musklerna..

 

Tjing.


Trött

Idag är jag trött. Jag har haft en bra dag, en bra helg, men nu är jag trött. Trots detta tänker jag bege mig till gymmet ikväll. Har jag skrivit det på bloggen måste jag göra det…


Tacksamhet

- Jag är tacksam för alla människor runt omkring mig som inspirerar och hjälper mig att vara och bli en bättre person.

- Jag är tacksam för kärleken.

- Jag är tacksam för min familj.

- Jag är tacksam för att jag är frisk och stark.

- Jag är tacksam för min underbara, fantastiska kropp.

- Jag är tacksam för att jag har ett jobb.

Vad är du tacksam för?

Lördagsmys

Ikväll släpper jag allt ansvar och äter tacos, dricker vin, tittar på film och bara myser med världens bästa älskling.

I morgon tar vi nya tag.

Att ta ansvar

Jag har en tendens att ta på mig ansvaret för saker som egentligen inte är min sak att ta ansvar för. Jag behöver lära mig att när saker och ting går fel så är det inte alltid läge att ta på sig det fulla ansvaret för händelsen utan faktiskt se att jag gjorde så gott jag kunde utifrån de förutsättningar som fanns.

Men det är svårt eftersom jag i efterhand hela tiden tänker att jag "borde ha gjort si eller så istället". Sanningen är att jag gjorde mitt allra bästa utifrån den information jag fått och de förutsättningar som fanns.

RSS 2.0