Step

Idag har jag varit på Step1 på Friskis för första gången. Tjejen som höll i det var vikarie och brukar vanligtvis köra Step2 vilket märktes på kombinationerna, det var väldigt svårt att hänga med ibland. Men oj så roligt det var! Det kändes hur bra som helst och var hur kul som helst och jag kom på att jag verkligen saknat att steppa. Eftersom det var en ganska hög nivå (i alla fall för mig) på kombinationerna var jag tvungen att vara fokuserad till 100% hela passet och det var så skönt att få koppla bort omvärlden och bara tänka på mig själv i en timme. Det där kommer förhoppningsvis bli ett regelbundet pass i min värld. Tyvärr sammanfaller det med yogan på Nautilus som jag blev så förtjust i förra veckan, men det borde faktiskt gå att kombinera på något sätt. Typ varannan vecka eller något sånt. Nu har jag ju inte testat yogan på Friskis än, kanske blir jag lika förtjust i den?

Angående något helt annat så har jag lite ångest just nu. Vi bor ju tre personer i en två som dessutom är i ganska stort behov av renovering och man kan därför säga att vi inte har det så fint och ordnat för tillfället. Ångesten kommer av att jag precis har bjudit hem ett gäng tjejer på fest på fredag. Två av tjejerna känner jag bra och är trygg med men några av de andra känner jag inte lika bra så det känns ju faktiskt lite jobbigt. Jag håller på och gör mentala listor över vad som behöver göras tills på fredag. Det är en del kan jag tala om. Hade vi bott i den nya lägenheten hade jag inte tvekat en sekund över att bjuda hem dem! Men samtidigt känner jag att jag inte vill begränsa mig på grund av hur vi bor, så nu är det bestämt att de ska komma hit. Mycket roligt och samtidigt lite jobbigt. Men mest roligt.

Nu ska jag ta tag i den första saken som står på min lista, nämligen disken.

Julbord

Nya tag på Ikea med köket alldeles strax. Efter det ska vi till Sala och äta julbord med familjen. Rätt soft söndag.

Lördagsmys

Idag slöade vi länge och sen åkte vi till IKEA för att planera klart köket. Det gick inte. Så nu har vi en del nya saker som vi måste ta med i beräkningen och därför måste vi tänka om en hel del. Men det ska nog bli bra i slutändan.

Nu ska vi kika lite mer på köksplaneringen och sen ska vi lördagsmysa med tacos och lite rödvin.

Ha en bra lördag!

Fredag

Så var det fredag igen. Efter jobbet ska jag åka och klippa mig och det ska bli så skönt att få bort luggen från ögonen. Sen ska jag och grabben käka och spela MarioCart Wii hela kvällen. Ska bli supermysigt.

Vad gör ni ikväll?

Träningsvärk

Träningsvärk av stora mått. Eller, det kunde definitivt varit värre, men nog känner jag av benen bra idag. Och jag som tyckte att jag inte tog i speciellt mycket igår..

 

Idag skulle jag ha haft mitt lönesamtal på jobbet, men det blev uppskjutet till på måndag istället. Lite snopet faktiskt, att komma hit och vara laddad till tänderna och sen få reda på att det är flyttat. Aja, får väl ladda om helt enkelt.

 

Och så har jag varit till farbror doktorn idag. Nu ska det tas en massa prover och så ska vi reda ut det här med kosten och känsligheter. Det jag skrev tidigare, att det händer mycket och en del jobbiga saker, är alltså att jag har fått reda på att jag troligtvis är mjölk- och veteallergiker. Det har ju känts så där eftersom det enda jag äter är mackor, pasta och ost men nu har jag hunnit ta in det och tänka igenom det och jag känner att om det nu är på det här viset så ligger det hos mig att ta kontrollen över maten så att jag kan må bättre. Tanken är lite svindlande men på ett positivt sätt.

 

Igår planerade vi även klart köket, bokade en kakelkille till efter jul för att göra badrummet och tidigare har vi bokat in en elektriker som ska komma vilken dag som helst och en målare som ska börja så fort elektrikern är klar.

 

Så, framtiden ser ljus ut. Och det känns mycket bra.


Intensiv

I eftermiddags var jag på ett intensivpass på Ekeby med mamma och syrran. Det var tungt, jag kände att jag hade mer att ge men jag orkade inte puscha mig själv till att ta i mer. Vet inte om det var för att jag ätit dåligt eller om jag inte är helt återställd efter febertoppen förra veckan. Nu känns det i alla fall bra och jag håller på och planerar för fullt vad jag ska träna i helgen. I like att vara frisk.

Gillar, gillar inte

Miss Agda har postat en utmaning på sin blogg och alla som kände sig manade fick anta den. Jag valde att göra det eftersom utmaningen går ut på att göra en lista över saker man gillar och inte gillar. Så, here it goes:

Gillar:
Att kramas
Att vara frisk
Att träna riktigt hårt och känna att jag orkar det
Att umgås med bra vänner
Att det snart är jul
Hösten
Riktigt bra musik
Att skratta
Att jag har så mycket att vara tacksam för

Gillar inte:
Bråk och osämja
Att känna mig orättvist behandlad
Regn
Oordning
När min lugg blir för lång


Jag gör som Miss Agda och utmanar alla som vill bli utmanade!

Nu ska jag diska och sen ska jag iväg och träffa en kakelkille om ett badrum. Wish me luck!

Yoga

Igår var jag till gymmet och körde ett pass yoga på 75 minuter. Det känns i armar och axlar idag kan jag tala om. Men så skönt det var. Jag hade ett bra fokus under största delen av passet och det kändes inte som att det var 75 minuter långt. Och det var otroligt skönt att få använda kroppen igen. Eftersom jag var sjuk förra veckan gjorde jag inte mycket alls, och det har känts i ryggen, därför var det skönt att få sträcka ut ordentligt. Det var första gången jag var på just det här passet och jag tyckte att instruktören var duktig. Det var lätt att hänga med trots att jag inte yogat så jättemycket tidigare. Synd bara att jag har bestämt mig för att byta gym.. Aja, får testa yogan på Friskis också och se hur den är.

Nu ska jag slänga mig in i duschen och sen åka till jobbet. Jag bestämmer att det är en bra dag idag.

Sunday sunday

Det är en del på gång i livet just nu som känns lite tungt.

 

Jag har legat med feber i veckan och sambon ligger hemma med feber fortfarande. Det är så jäkla nedslående att vara sjuk hela tiden för det kommer i vägen för allt annat man vill göra. Jag är i alla fall ”frisk” nu, har ingen feber men hostar fortfarande.

 

Igår var jag till Enköping och lunchade med tjejerna, det var supertrevligt och precis vad jag behövde. På kvällen var jag till mormor och morfar och åt middag med en stor del av resten av familjen och även det var mycket trevligt. Idag har jag varit ute i skogen en timme med mamma och Ebba och nu är jag på jobbet. En hyfsad dag får man väl lov att säga. Den där promenaden var i alla fall välbehövd.

 

En sak som är bra i mörkret är att vi nu har fått tag i en elektriker som sak börja jobba med lägenheten samt en målare som ska hjälpa oss med hallen och köket. Det har inte hänt något än, men det känns som att det har hänt massor och det var väl för väl för annars hade vi väl blivit tokiga bägge två. Så nu ska jag ha tag i kakelkillen och se om han vill göra vårt badrum.

 

Nu ska jag gå och äta lite kvällsmat.


Ingenting

Jag har ingenting att säga just nu.

Hemma igen

Efter en tre dagar lång kurs i Malmö är det mycket skönt att vara hemma igen. Och jag är dessutom ledig i helgen. Mycket skönt och välbehövligt.

Vilodag

Idag hade jag tänkt ge mig på morgonlöpning men kroppen säger att den behöver vila och det kan jag förstå eftersom det blev 4 pass förra veckan. Så jag vilar idag. I morgon åker jag till Malmö för att gå på kurs, jag kommer hem igen på torsdag, så vi får väl se hur mycket träning som hinns med. Vi valde ett hotell med gym så en tur på löpbandet ska jag nog få till!

Nu ska jag göra mig redo för den här måndagen.

Veckan som gått

I tisdags tränade jag det första passet sen jag blev sjuk för ungefär två månader sen. Det blev lite löpning på löpbandet på jobbet och det kändes underbart att få röra på sig igen. Och vad som kändes än mer underbart var att det inte alls var så jobbigt som jag var rädd för att det skulle vara.

 

I torsdags gav jag mig ut på en löptur på förmiddagen och känslan var den samma där. Stegen kändes lätta och det var underbart att få komma ut i friska luften, även fast vädret inte var det bästa.

 

I fredags var jag och premiärtränade på Friskis och Svettis med släkten och det var en mycket positiv upplevelse. Det var roligt att prova på något nytt och jag är ganska säker på att det bara kommer att bli roligare och roligare.

 

Idag var jag på ännu ett pass på Friskis med syrran. Det var faktiskt roligare än i fredags men det var för att instruktören spelade bättre musik idag. Jobbigt var det och svetten rann, men det är så det ska vara.

 

Överlag är jag mycket mycket nöjd med min träningsvecka och jag ser fram emot den som komma skall.

 

Hoppas ni har haft en bra helg!

Premiär

Igår var det alltså premiärträning på Friskis på Väderkvarnsgatan. Mycket trevliga lokaler, trevlig personal och passet i sig var också roligt. Dock tror jag att det krävs fler gånger för att verkligen känna på den träningssorten, det var ett styrkamedel-pass, innan jag uttalar mig på allvar om vad jag tyckte om det. Men visst har jag lite träningsvärk idag!

Annars är det bra. Magmedicinen jag fick av doktorn i veckan verkar fungera för jag har inte haft ont i halsen på två dagar och det är ju toppen. De har inte heller ringt så förmodligen var det inga baciller i näsprovet, men det får jag förmodligen veta nästa vecka eftersom de skulle posta svaret om det inte visade något.

Idag ska jag fixa lite här hemma, städa och tvätta, och så tror jag minsann att jag ska ge mig ut och springa en sväng också. Ikväll är vi som sagt bjudna på middag och det ska bli mycket trevligt. Vi har fått i uppdrag att fixa fördrink och sallad så det ska jag också göra under dagen.

Men allra först ska jag titta på Biggest Loser som jag spelade in i morse.

Trött

Åkte hem tidigare från jobbet idag och har sovit en timme mitt på dagen. Nu väntar jag på mamma och syste som ska komma och hämta mig och sen ska vi åkte till Friskis och träna. Hoppas verkligen att jag kan skrämma bort huvudvärken som har hängt med mig sen i tisdags!

Ha en skön fredag!

Ofattbart

Det är ofattbart skönt att få träna igen. Nu har jag tränat två gånger den här veckan och jag känner redan hur det påverkar humöret på ett positivt sätt. I love it! En annan sak som påverkar humöret positivt är att ett problem som jag dragits med på jobbet i tisdags och igår är löst och det är som en stor tyngd lyfts från mina axlar. Stegen är mycket lättare idag än de var igår.

 

I morgon ska jag på ett pass på Friskis med mamma, moster och syrran och det ska också bli hur kul som helst. Efter passet ska vi ut och äta och sen gå på show på Musikens hus. Det ser jag fram emot.

 

På lördag är vi bortbjudna till älsklingens vänner och på söndag ska jag träna och sen jobba. Jag ser fram emot den här helgen, jag har en känsla av att det kommer bli en mycket trevlig helg med god mat, gott sällskap och mycket träning. Bättre än så blir det inte.


Torsdagsträning

Yes, kom precis hem efter en springtur. Det blev samma tider som i tisdags, nämligen 4 x 5 min uppblandat med lite gång. Det kändes mycket bra. Det var jobbigt men inte alls kräkjobbigt och det uppskattar jag verkligen efter uppehållet jag har haft.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag till jobbet. Jag känner mig redo för att ta mig an den här dagen!

En underbar tisdag

Idag var jag till halsdoktorn för att kolla upp halsontet som inte vill ge upp. Hon hittade inga tecken på infektion men tog en odling ändå för att vara på den säkra sidan. Sen skrev hon ut ett recept på piller som ska hjälpa om man har en magmun som läcker för det kan tydligen ta sig uttryck i ont i halsen. Jag frågade henne om hon tyckte att jag skulle avvakta svaret på odlingen innan jag satte igång med träningen igen men det tyckte hon inte var nödvändigt. Så länge man inte har feber kan man träna på som vanligt, menade hon. Och det tänker jag verkligen ta till mig för jag är väldigt sjåpig när det gäller halsont.

 

I alla fall så har jag tränat mitt första pass på 7 veckor idag!! Det blev 35 minuter på löpbandet, gång blandat med löpning. 4 x 5 minuter löpning för att vara exakt. Och det kändes underbart! Det var inte alls så tungt som jag trodde att det skulle vara så jag ligger nog på ungefär samma konditionsnivå som jag gjorde innan jag blev sjuk och det är ju fantastiskt. Jag är så glad! Och hungrig.. Jag hade glömt att man blir så hungrig av att träna.

 

Nu är jag i alla fall på igen. Efter jobbet ska jag åka förbi apoteket och hämta ut medicinen och sen ska jag banne mig träna bort alla tråkiga känslor och tankar!

 

Hoppas ni har haft en bra dag.


Ett svårt beslut

Så länge jag har bott i Uppsala så har jag också tränat på Nautilus och jag har ingenting ont att säga om kedjan förutom att de har lite dåligt utbud på pass och pass är ju det jag tycker allra bäst om att träna. Därför har jag beslutat mig för att gå över till Friskis&Svettis och se hur de har det. De har tre anläggningar i stan och pass till förbannelse så är jag medlem där finns det inga ursäkter alls för att inte träna.

Jag har vaga planer om att ge mig ut i höstmörkret ikväll, men jag lovar ingenting. Jag tänker göra vad jag känner för och inte pressa mig själv. Som så många andra bloggare ofta påpekar så ska träning vara roligt och lustfyllt och att hitta tillbaka till träningsglädjen efter en tids sjukdom blir varken roligt eller lustfyllt om jag går omkring och är arg för all träning jag missat.

RSS 2.0